Du er i gang med at læse
De vigtigste undersøgelser af fosteret inden fødslen

De vigtigste undersøgelser af fosteret inden fødslen

Kvinde med flot gravid mave

Hvis du er gravid, så kommer du ikke helt udenom at skulle til nogle undersøgelser. Dette er med henblik på at undersøge, hvordan dit barn har det, og om det udvikler sig på den rigtige måde. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at komme til dine undersøgelser, som du bliver tilbudt af kommunen.

I nogle tilfælde kan du også selv bestille tid til undersøgelser hos privatklinikker, hvis du gerne vil have flere ultralydsscanninger end dem, du får tilbudt af kommunen. I denne artikel vil vi informere dig om de væsentlige undersøgelser af fostret, inden du skal føde.

Blodprøve hos din egen læge

Hvis du har taget en graviditetstest derhjemme, så skal du bestille tid hos din rigtige læge til en endelig test. Under dette besøg vil din læge også tage en blodprøve. Dette er for at teste for tilstedeværelsen af graviditetshormonet humant choriongonadotropin (hCG). Niveauet af hCG i dit blod kan indikere, om du er gravid, og hvor mange uger du er henne. Hernæst vil din læge lave en vandrejournal. Denne journal skal du tage med hver gang, du skal til jordemoderundersøgelser eller noget andet, der relaterer til din graviditet.

Nakkefoldscanning

En nakkefoldsscanning er en ultralydsscanning, der normalt udføres i graviditetens første trimester. Det vil sige, når du er 12 uger henne. Formålet med denne scanning er at måle nakkefolden, som er tykkelsen af huden på bagsiden af dit barns nakke. Denne måling kan bruges til at hjælpe med at bestemme risikoen for visse kromosomfejl i dit barns udvikling. Dette kan f.eks. være Downs syndrom. De måler ud fra et tal, hvor du skal ligge over 1:300 for, at dit barn vokser, som det skal. Hvis det er under, så kan der være tale om kromosomfejl. Læs mere på evitatest.com/da/, hvis du ønsker at få undersøgt alle fostrets kromosomer.

Læs også
Mand og madlavning

Misdannelsesscanning

En misdannelsesscanning er en ultralydsscanning, der normalt udføres i graviditetens andet trimester, mellem 18 og 24 uger. Formålet med denne scanning er at undersøge, om dit barn har eventuelle fødselsdefekter eller abnormiteter. Dette omfatter ting som hjertefejl eller nyreproblemer. Din læge vil også kontrollere placeringen af dit barns organer, og om alt ser ordentligt ud. Ved denne scanning kan din læge også fortælle dig barnets køn. Hvis du ikke kan vente til denne scanning, så kan du også besøge en privatklinik for en privatscanning i uge 10+0 til 14+6. Det er den tidligste uge, hvor du kan se barnets køn.

© 2023 Stunning.dk (kontakt@stunning.dk)

Siden er reklamefinansieret

Stunning.dk ejes og drives af Effecto ApS

Til toppen