Du er i gang med at læse
Øretermometer test: Markedets bedste termometre til børn og voksne

Øretermometer test: Markedets bedste termometre til børn og voksne

Øretermometer

Er du på jagt efter et øretermometer? I så fald har du rigtig mange valgmuligheder. Der findes nemlig et stort udvalg af øretermometre på det danske marked.

Af denne årsag skal du ikke være bekymret for, hvorvidt udvalget indeholder noget for dig. Omvendt er du dog nødt til at være opmærksom på, at der sandsynligvis også vil være mange modeller, der ikke harmonerer med de tanker, du har gjort dig.

Fordele ved at måle temperaturen med et øretermometer

Der er flere fordele forbundet med at måle temperatur med et øretermometer. Den primære fordel er, at det er hurtigt at udføre. Faktisk kan det klares på ganske få sekunder. Derfor er der en del tid at spare, ved at måle temperatur i øret, fremfor fx at gøre det endetarmen.

Ydermere er det også mere hygiejnisk at måle temperaturen på denne måde. Har du gjort dig overvejelser om at købe et øretermometer, skal du derfor ikke være bekymret for, hvorvidt det er en fordelagtig løsning. Det er det nemlig i op til flere sammenhænge.

Anbefalede øretermometre:

 

Er der også ulemper forbundet med at bruge et øretermometer?

Der er dog ikke blot fordele forbundet med at måle temperatur i øret. Der er også en række ulemper forbundet med denne løsning. En af ulemperne er, at der er flere forhold, der kan påvirke målingen. Blandt andet kan den påvirkes af anatomiske variationer og/eller i øregangen.

Målingen vil ikke være lige så nøjagtig, som ved en rektal måling. I forbindelse med hverdagsbrug, hvor det blot bruges til at undersøge, hvorvidt man har feber, er mindre afvigelser sjældent et problem. Det bruges dog sjældent i professionelt regi.

Hvor nøjagtigt er øretermometret?

Et øretermometer er ikke den mest præcise måde at måle temperatur på. Den mest præcise måde at måle temperatur på, er at måle rektalt. Det er dog omstændigt, hvorfor mange foretrækker at bruge et øretermometer til at foretage en hurtig måling.

Som angivet herover, er det en fin løsning til hverdagsbrug. Såfremt det blot er for at undersøge, om du eller dit barn har feber, kan resultatet være acceptabelt. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at der kan være afgivelser, når du måler temperaturen i øret.

Sådan måler du temperaturen i øret

Hele pointen med at anvende et øretermometer er, at det er nemt. Derfor skal du ikke være bekymret for, om det er besværligt at måle temperaturen. Faktisk kan du klare på det få sekunder, uanset om det er på dig selv, på dit barn eller en helt tredje person.

Det fungerer ved, at der på spidsen af øretermometre sidder en infrarød sensor. Det er denne sensor, der kan registrere varmestrålingen fra det væv, som sensoren peger mod.

De fleste øretermometre måler temperaturen på trommehinden. Derfor er det også vigtigt, at sensoren er rettet mod selve trommehinden, så den kan registrere strålingen fra denne. For at sikre dig, at dette er tilfældet, kan du rette øregangen ud ved at trække øret op ad og udad.

Øretermometer til børn

Find det bedste øretermometer i dag

Står du overfor at skulle købe et øretermometer, vil du sandsynligvis gerne købe det bedste øretermometer. Rigtig mange tror, at de skal finde en øretermometer test, hvorfra de kan vælge en model, der er blevet kåret som bedst i test.

Det er dog ikke den rette måde at gøre det på. Blot fordi et termometer er blevet kåret som bedst i test, er det nemlig ikke ensbetydende med, at det egner sig til dine behov. Derfor er det vigtigt, at du tager dig tid til at vurdere, hvilke krav og behov, du skal have dækket af termometre.

#1 Overvej hvilke krav du stiller til termometret

Inden du giver dig i kast med at lede efter et øretermometer, bør du skabe et overblik over dine krav. Der er stor forskel på, hvad folk kræver af deres øretermometer, hvorfor det er vigtigt at være omhyggelig. Dette er gældende, uanset hvem øretermometre er tiltænkt.

Fx skal du gøre op med dig selv, om det er vigtigt, at det har en høj nøjagtighed. Derudover bør du også tage højde for, om det er et termometer, der primært skal bruges til børn. Hvis det er tilfældet, er det nemlig vigtigt, at du køber en model, der er børnevenlig.

I sidste ende er det dine krav, der er afgørende for, hvad det rette valg er for dig. I og med, at det er tilfældet, vil der heller ikke være ét termometer, der kan kåres som det bedste for alle. Det er ene og alene dine egne behov og krav, der er afgørende for, hvad der er den bedste model for dig.

#2 Dyk ned i udvalget af øretermometre og sammenlign produkterne

I og med, at der er stor forskel på de mange øretermometre, er det vigtigt, at du sammenligner dem, inden du vælger. Det er nemlig med sammenligning, at du lettest finder den model, der egner sig bedst til dig, uanset hvilke og hvor mange krav, du stiller til det.

Når du sammenligner de forskellige produkter, der er at finde på det danske marked, er der flere faktorer at have fokus på. Blandt andet bør du holde øje med faktorer som nøjagtighed, kvalitet, pris, brugervenlighed og avanceret funktionalitet.

Fx findes der flere modeller, der lader dig synkronisere data fra termometre til en applikation på din smartphone. Det er dog de færreste, der har brug for dette. Af denne grund er det heller ikke noget, som specielt mange har interesse i at betale ekstra for.

Sådanne overvejelser er man nødt til at gøre sig, når man sammenligner de mange produkter, der er at finde på det danske marked. Du bør dog ikke nøjes med at kigge på specifikationer, da det er lige så vigtigt, at du tager dig tid til mere dybdegående læsning om produkterne.

#3 Find den bedste pris på det ønskede øretermometer

Har du i sinde at købe et øretermometer, vil du sandsynligvis gerne sikre, at du ikke ender med at betale overpris. Det kræver dog, at du ikke blot beslutter dig for at handle hos den første webshop, du støder på. I stedet skal du sørge for at sammenligne priserne.

Der findes en lang række danske forhandlere af diverse øretermometre, og priserne er ikke ens hos dem alle. Derfor kan din tid vise sig at være godt givet ud, ved at allokere et par minutter til at tjekke priserne hos en række forskellige webshops.

Til en start skal dit fokus dog være at finde det rette øretermometer for dit vedkommende. Det vil sige, at dit fokus ikke skal være blot at finde den billigst mulige model. Find først den helt rette løsning for dit vedkommende, hvorefter du kan lede efter den billigste forhandler.

Læs også
Moderne massagesæde

I mange tilfælde kan du være heldig at finde det ønskede termometer på tilbud. Dermed kan du spare penge, fremfor hvis du blot have købt det til normalpris hos den første forhandler. Dette vidner om vigtigheden af at tage sig tid til at foretage en sådan sammenligning.

Der findes gode øretermometre til både børn og voksne

Hvis du har i sinde at købe et øretermometer, er det vigtigt at tage højde for, om det er børn eller voksne, der skal bruge det. Hvis det er planen, at du skal bruge det til børn, er det vigtigt at sikre, at det er børnevenligt. Det er nemlig ikke alle modeller, der kan bryste sig af dette.

I og med, at det gør sig gældende, er det noget, du er nødt til at tage højde for, når du skal vælge. Heldigvis skal du ikke være bekymret for, at du fx er nødt til at gå på kompromis med nøjagtigheden, hvis det samtidig skal være et børnevenligt ét af slagsen.

Du kan også købe tilbehør (hætter og filtre)

Der findes også forskellige typer tilbehør, der kan være en god idé at købe med. Fx bør du sørge for at købe hætter og filtre, så du har et lille lager. De er lavet til at beskytte øregangen mod ridser, men også mod bakterier. Derfor er det vigtigt, at det bliver udskiftet for hver gang termometre bruges.

Heldigvis er det ikke specielt dyrt for dig at købe filtre. Det gør sig gældende, hvad enten du har valgt at købe et termometer fra Beurer, Braun, Omron eller en helt fjerde producent. Ofte er der dog penge at spare ved at købe en god portion ad gangen, hvorfor du selvfølgelig rådes til at gøre dette.

Brug af øretermometer

Producenter af øretermometre

Der findes rigtig mange producenter af øretermometre. Dog er det ikke dem alle, der er værd at have med i dine overvejelser. Der er nemlig stor forskel på, hvorvidt de mange producenter bryster sig af at levere kvalitet eller ej.

Netop derfor er det vigtigt, at du holder dig til produkter fra anerkendte producenter. Er du i tvivl om, hvilke producenter, der er værd at holde øje med, skal du blot læse med herunder. Her bliver du nemlig præsenteret for et udpluk af de mest velrenommerede producenter af øretermometre.

Braun

Braun er en anerkendt producent, der er med helt i front, når det kommer til øretermometre. De er især kendt for deres ThermoScan-serie, der giver en nøjagtig måling af temperaturen på få sekunder. Derudover er flere af deres modeller særligt velegnede til brug på børn og babyer.

Omron

Omrons øretermometre benytter den nyeste infrarøde teknologi, der sikrer hurtige og præcise resultater. Deres produkter findes bl.a. på de danske apoteker, hvilket er et kvalitetsstempel. Af denne årsag skal du hverken være bekymret for kvalitet eller nøjagtighed ved valg af Omron.

Beurer

Beurer er en tysk fabrikant, der altid har været kendt for deres høje kvalitet. Det er også gældende for deres forskellige øretermometre. Derudover er du garanteret at få høj kvalitet til en lav pris, hvis du vælger Beurer. Har du gjort dig tanke om dette, er der derfor ingen grund til at tøve.

Har jeg feber? Værd at vide om kropstemperaturer

Den normale kropstemperatur afhænger af målestedet. Ved måling i øret, skal kropstemperaturen være 36,6 ºC. Vær dog opmærksom på, at temperaturen kan variere gennem døgnet. Som regel vil den laveste temperatur være om morgenen, mens den vil være højere om aftenen.

En acceptabel måling med øretermometer lyder på mellem 35,8 ºC og 38,5 ºC. Er den målte temperatur i øret under 35,8 ºC eller over 38,5 ºC, er det vigtigt, at temperaturen bliver kontrolleret med rektal temperaturmåling.

Hertil er det vigtigt at pointere, at det ikke er tilstrækkeligt at forsøge at mærke, om din pande er varm. Hvis du har feber, vil temperaturen i din hud stige, hvorfor dine hænder faktisk vil blive lige så varme, som din pande. Derfor er det ikke en retvisende måde at vurdere det på.

Spørgsmål og svar om øretermometre

Hvorfor får jeg feber?

Feber er ikke en sygdom i sig selv. Det er derimod et symptom på, at der er noget galt i kroppen. Derfor er det heller ikke farligt eller skadeligt i sig selv at have feber. Feber er en helt naturlig del af kroppens forsvar mod fremmede vira og bakterier. Typisk aftager den indenfor et par dage.
Det er kun i tilfælde af, at du har vedvarende feber, der ikke går over inden for tre dage, eller hvis den falder for derefter at stige igen, at der er grund til at kontakte din læge.

Hvordan virker et øretermometer?

Et øretermometer er i stand til at fastslå kropstemperaturen ud fra kroppens infrarøde stråling. Det er trommehinden, der bruges som sikker kropsdel til at fastslå temperaturen, hvorfor selve målingen foretages ved trommehinden og bindevævet omkring.

Hvor meget skal man lægge til et øretermometer?

Det afhænger af, hvilket øretermometer, du har købt. Når man måler temperatur i øret, skal man som regel lægge en halv varmegrad til. Det er der flere øretermometre, der har indbygget, hvorfor de på forhånd lægger den nødvendige halve varmegrad til.

Hvilket øretermometer er bedst?

Det kan ikke lade sig gøre at pege på ét øretermometer, der er det bedste. Der er forskel på folks behov, hvorfor der også er forskel på, hvad der er bedst for dem. Blandt de mest anerkendte og professionelle fabrikanter på markedet, kan dog nævnes Beurer, Braun og Omron.

© 2023 Stunning.dk (kontakt@stunning.dk)

Siden er reklamefinansieret

Stunning.dk ejes og drives af Effecto ApS

Til toppen