Du er i gang med at læse
Badevægt test: Guide til den bedste personvægt til prisen

Badevægt test: Guide til den bedste personvægt til prisen

Badevægt

Det kan virke som en forholdsvis simpel opgave at købe en badevægt. Når det kommer til stykket, er det dog ikke tilfældet. Der er nemlig mange modeller at vælge mellem, som adskiller sig på baggrund af mange forskellige faktorer.

Står du overfor at skulle erhverve dig en badevægt, er du derfor nødt til at indstille dig på at skulle vælge med omhu. Du skal nemlig sikre, at du ender med at købe en vægt, der rent faktisk harmonerer med dine krav og behov.

Hvilken badevægt er bedst i test?

Der findes adskillige badevægte, der er blevet kåret som bedst i test. Det gør sig blandt andet gældende for Beurer BF 700, Beurer BG 13 og Caso BS1. Derfor findes der ikke én badevægt, der kan kåres som værende den bedste på markedet.

Mange ville sandsynligvis foretrække, hvis blot der fandtes én badevægt, der er den bedste. I og med, at det ikke forholder sig således, er du nødt til at vælge ud fra andre faktorer, hvis du har intentioner om at investere i en god badevægt.

Du har naturligvis bedre forudsætninger for at foretage et godt køb, hvis du vælger en model, der er blevet kåret som testvinder. Det er dog ikke et krav, da det afhænger af dine egne behov. Skal den blot kunne veje dig nogenlunde præcist, behøver du fx ikke en professionel kropsanalysevægt.

Populære badevægte:

 

En testvindende badevægt er ikke altid det bedste valg

Rigtig mange tror, at de blot skal finde frem til en testvindende model, når de skal købe en badevægt. Som angivet herover, er det ikke en nødvendighed, at din kommende vægt har vundet en test. Det handler i højere grad om at finde en model, der harmonerer med dine behov.

Er dine behov ikke synderligt store, er der ikke nogen grund til at betale i dyre domme for en topmodel. I en sådan sammenhæng kan du sagtens nøjes med en middelmådig model. Netop derfor er det også vigtigt, at du har et godt kendskab til dine behov, inden du går i gang med at lede.

Alligevel er der mange, der ender med at vælge ud fra en test. Det skyldes, at mange er af den opfattelse, at de er på den sikre side, hvis de køber en testvindende vægt. Det er man på sin vis også, men man kan dog let ende med at investere unødigt mange penge i den.

Mand på badevægt

Typer af badevægte

Du kan finde flere forskellige typer af badevægte på det danske marked. Derfor er det også noget, du er nødt til at tage højde for, når du skal vælge. Du skal nemlig sørge for at finde frem til den typevægt, der er den rette for dit vedkommende.

Eksempelvis er det ikke alle, der brug for en badevægt med kropsanalyse. Mange har blot et ønske om at købe en helt basal mekanisk badevægt. Desuden skal det også nævnes, at der er både fordele og ulemper forbundet med alle typer badevægte

Fordele og ulemper ved en analog / mekanisk badevægt

Som angivet herover, er der både fordele og ulemper forbundet med alle typer vægte. Derfor skal du vurdere, hvad du mener, der er vigtigst for dit vedkommende. Eksempelvis er det en fordel med de analoge og mekaniske vægte, at de sjældent er specielt dyre.

Derudover er der også mange analoge modeller, der er forsynet med en skridsikker flade. Derfor er der ikke nogen risiko for, at man glider på vægten, når man stiller sig op. Det kan man godt komme ud for på en digital model, da de fleste af dem har en overflade i sikkerhedsglas.

En af ulemperne er dog, at du sjældent får synderligt mange funktioner med en mekanisk model. Hvis du gerne vil vide mere om din krop, end blot din vægt, er det derfor ikke en analog model, der er den rette løsning for dit vedkommende.

Fordele og ulemper ved en digital badevægt

En af de klare fordele ved at vælge en digital badevægt er, at de som regel har en lang række funktioner, som de analoge modeller ikke har. I mange tilfælde er de i stand til at foretage en komplet kropsanalyse, hvorved du kan få målt din fedtprocent, BMI m.m.

Ydermere er der også mange modeller, der er kompatible med diverse apps. Det vil sige, at du nemt kan sende data fra din vægt direkte til en app. Her kan du opbevare dine data, hvilket giver dig en let og enkel måde at følge din udvikling på, hvad enten du ønsker at tabe dig eller tage på.

En ulempe ved at vælge en digital model er, at de ofte er dyrere end de analoge modeller. Som angivet tidligere, er mange af dem også lavet med en overflade i sikkerhedsglas. De kan derfor være glatte – særligt i forbindelse med brug efter et brusebad.

De førende mærker på markedet for badevægte lige nu

Du kan finde mange producenter af badevægte på det danske marked. Selvfølgelig er det ikke alle, der har noget at byde på for dig. Derfor er det også vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i mulighederne, så du kan vælge en ideel badevægt for dig.

Uanset hvilke behov, du har, og krav du stiller, er det en god idé at holde dig til produkter fra anerkendte producenter. Dem er der heldigvis mange af, hvorfor det ikke bør være problematisk. Du kan blandt andet vælge fra en af producenterne herunder.

Garmin

Garmin står bag en lang række digitale badevægte. Det er et ideelt valg for dig, der leder efter en vægt, der kan synkroniseres med en lang række apps. Der er endda også mange af dem, der kan synkronisere data sammen med data fra deres løbeure m.v.

Beurer

Beurer står også bag et stort udvalg af badevægte. Det er en producent, der har fokus på at udvikle et udvalg, der har noget at byde på for alle. Du skal derfor ikke være i tvivl om, hvorvidt du kan finde frem til en tiltalende badevægt blandt deres udvalg.

OBH Nordica

OBH Nordica skaber personvægte med høj præcision. Alle vægtene bryster sig ikke blot af moderne funktionalitet og en høj kvalitet. De bryster sig også at et flot design. Derfor er det værd at tage et kig på udvalget fra OBH Nordica, hvis din badevægt skal stå fremme på badeværelset.

Soehnle

Soehnle er en klassiker, når det kommer til badevægte. Deres produkter har været på markedet i rigtig mange år, og er blandt de bedste. Deres udvalg indeholder både digitale og analoge modeller, men fælles for dem alle er, at de har en høj præcision og et nydeligt design.

Huawei

Huawei er med helt i front, når det kommer til funktionalitet. Deres udvalg består i høj grad af diverse kropsanalysevægte. Vil du gerne kunne synkronisere dine data med diverse apps og øvrige enheder, er en vægt fra Huawei derfor ikke et skidt udgangspunkt.

Withings

Withings er et af de mest kendte brands inden for badevægte. De har især fokus på at lave digitale modeller, og står bag nogle af de bedste modeller på markedet. Vil du ikke nøjes, men vil du omvendt ikke betale en formue, er Withings et godt valg for dig.

Kvinde bruger badevægt

Udfør en komplet kropsanalyse med en badevægt

Kropsanalysevægte giver dig mulighed for meget andet, end blot at veje dig. Med en professionel vægt har du mulighed for at lave en komplet analyse af din krop. Det er naturligvis ikke alle, der mener, at det er noget, de har behov for.

Det er dog ikke alle, der konkret ved, hvad de kan måle og analysere med en sådan vægt. Ganske vist er det ikke alle vægte, der har samme funktionalitet, men de fleste lader dig både veje dig samt måle din fedtprocent, BMI samt din muskelmasse.

#1 Vej dig selv

Det giver sig selv, at du kan bruge en sådan vægt til at veje dig selv. Hvis du har et ønske om at lave en analyse af din krop, skal du derfor starte med at veje dig. Vær dog opmærksom på, at der er forskel på, hvor præcise de forskellige vægte er.

#2 Mål din fedtprocent

Når du har vejet dig selv, kan du også bruge din krop til at måle din fedtprocent. Det er en god idé at gøre dette, da det giver dig en idé om, hvor stor en procentdel af din vægt, der reelt set er fedt. En høj vægt er nemlig ikke noget, der er et problem i sig selv.

Af denne grund er det også sjældent, at det er nok at veje sig, hvis man har et ønske om at finde ud af, om man er enten over- eller undervægtig. I stedet skal du finde ud af, hvad din fedtprocent er. Det er nemlig ud fra denne, at du kan vurdere, om du har for meget fedt på kroppen.

#3 Mål din BMI

BMI, der er en forkortelse for Body Mass Index, er en måde at finde ud af, om du er overvægtig eller undervægtig. Tallet fortæller dig nemlig noget om forholdet mellem din vægt og din højde. Derfor kræver det, at du er bekendt med din højde i cm, hvis du vil udregne din BMI.

Dit BMI-tal kan også give dig en god idé om, hvorvidt du er overvægtig eller ej. Da det blot er et forhold mellem din højde og vægt, er det dog ikke lige så retvisende som din fedtprocent. Netop derfor er det også vigtigt, at man husker at måle på alle parametre.

#4 Mål din muskelmasse

Du kan også finde personvægte, der er i stand til at vise dig, hvor mange kg eller procent af din samlede kropsvægt, der består af muskler. Alle muskler i kroppen bliver inkluderet, og mange vægte er også i stand til at vide, hvor stor en mængde væske, der er bundet i dine muskler.

Du får adgang til kropsanalysen via en app

Én ting er, at du kan vist disse data på det lille display på din vægt. Hvad der er vigtigere er, at de fleste vægte lader dig synkronisere dine data til en eller flere apps. Dermed kan du nemt og hurtigt få adgang til al den data, som du har lageret i den valgte app.

Det er en klar fordel, da det gør det muligt at holde øje med din fremgang. Det kan du bruge, uanset om du har et ønske om at tabe dig eller tage på. Skal du bruge din vægt i forbindelse med et vægttab eller -øgning, rådes du derfor til at vælge en model, der kan synkronisere dine data med apps.

Nogle producenter har lavet deres egne apps, mens andre blot har sikret, at de er kompatible med andre apps. Vælger du at købe en model fra en producent, der har lavet sin egen app, er det vigtigt at sikre, at den har den funktionalitet, som du har brug for.

Typisk er det dog bedst at vælge en model, der er kompatibel med forskellige former for apps. Dermed er du sikker på, at du blot kan skifte mellem de forskellige apps. Dog skal du være opmærksom på, at det ikke er alle apps, der er gratis at benytte.

Hvad koster en god personvægt?

Det er ikke muligt at give et konkret svar på, hvad det vil koste at købe en god personvægt. Det er der op til flere grunde til, men det handler dog i høj grad om, at der er stor forskel på, hvad folk stiller af krav til deres kommende badevægt.

Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at du ikke kan forvente at få en god badevægt, hvis du ikke er villig til at betale for det. Omvendt er det dog ikke alle, der rent faktisk har brug for en god badevægt, da mange blot ønsker at købe en vægt, der kan give dem en idé om deres kropsvægt.

Er dine krav højere end dette, er du også nødt til at betale for det. Hvis du har et ønske om at kunne måle fx dit kropsfedt, BMI mv., er du nødt til at købe en professionel kropsanalysevægt. Disse kan fås til omtrent 6-700 kr., men kan dog også nemt koste flere tusinde kroner.

Få stillet dine basale behov med en billig badevægt

Har du meget basale behov, er der ikke nogen grund til at betale for en dyr vægt. I et sådant tilfælde kan du sagtens nøjes med at købe en almindelig badevægt. For det meste kan det bedst betale sig at købe en mekanisk og analog model, da de ikke er synderligt dyre.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle analoge vægte, der er lige præcise. Hvis det er vigtigt for dig, at du får en vægt, der giver dig et nøje og præcist resultat, er du derfor nødt til at være opmærksom på dette, når du skal udvælge din kommende personvægt.

Naturligvis er der også forskel på priserne på de analoge modeller. Er du indstillet på, at det skal være en digital vægt, er det også muligt at finde den til en god pris. Vælger du en billig model, må du dog ofte give afkald på præcision, funktionalitet e.l.

Faktisk kan langt de fleste sagtens klare sig med en helt basal badevægt. Det er kun i tilfælde af, at man har et ønske om at følge mere detaljeret med i sin udvikling, at man har brug for at investere i en professionel kropsanalysevægt.

Har du intentioner om at købe en badevægt, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvad du har brug for. Du skal nemlig være opmærksom på, at du ikke ender med at erhverve dig en badevægt, som faktisk ikke kan opfylde de krav og behov, du har.

Stil krav til din kommende personvægt

Når du skal købe en vægt, er det vigtigt at have fokus på at finde den rette model for dig. Der findes nemlig ikke én model, der kan kåres som værende den bedste for alle. Det skyldes, at der er stor forskel på, hvad folk stiller af krav til deres badevægt.

I og med, at der er stor forskel på de mange badevægte, er det også vigtigt at skabe et godt overblik over dine krav. Har du ikke et godt kendskab til dine behov og krav, er det svært at finde frem til den helt rette badevægt for dit vedkommende.

Er du i tvivl om, hvad du bør stille krav til, skal du blot læse med herunder. Her bliver du nemlig præsenteret for en række af de faktorer, der er vigtige at have fokus på. Du rådes til at tage dig god tid til at finde ud af, hvad dine krav er, fremfor at forhaste processen.

Læs også
Pige har brugt crepejern

Antal brugerprofiler og hukommelse

Er der flere, der skal bruge den vægt, du er på jagt efter? I så fald er det vigtigt, at du sørger for at vælge en model med mulighed for flere brugerprofiler. Derudover er det også vigtigt, at den har hukommelse til at lagre data for alle dem, der skal bruge den.

Her er det helt op til dig selv at finde ud af, hvad der er det rette antal brugerprofiler. Ligeledes skal du også gøre op med dig selv, hvor meget hukommelsesplads, der er brug for. Det er nemlig noget, der varierer rigtig meget fra person til person.

Det er dog vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model. Det er bedre, at du tager dig tid til at finde ud af, hvad du reelt set har af krav og behov. Er det fx kun dig, der skal bruge den? Eller er det hele familien, der skal bruge personvægten, du gerne vil købe.

Funktioner

Ikke alle badevægte har lige mange funktioner. Hvis der er konkrete funktioner, som du har brug for, skal du selvfølgelig sørge for at sikre, at du ender med at bruge penge på en vægt, der kan bryste sig af at have disse funktioner.

Har du et ønske om at kunne måle din BMI? Vil du gerne kunne måle din fedtprocent? Har du et krav om, at du kan synkronisere data fra vægten til en app på din smartphone? Det er sådanne overvejelser, du er nødt til at gøre dig, inden du vælger en vægt.

Du rådes dog til at overveje, hvad du konkret har behov for. Jo flere funktioner, du vil have, jo dyrere bliver det. Vil du gerne undgå at bruge for mange penge på din kommende badevægt, er du derfor nødt til at acceptere, at du ikke kan få en hvilken som helst funktion.

Maxkapacitet

Ikke alle badevægte har en lige høj max. vægt. Derfor er det også noget, du kan være nødt til at være opmærksom på. Det er dog sjældent, at den lyder på mindre end 200 kg. Ikke desto mindre er det dog noget, som nogen er nødt til at tage højde for, når de skal vælge.

Heldigvis er det dog ikke just en information, der er svær at finde frem til. Har du i sinde at købe en badevægt på nettet, kan du blot læse dig til denne information i produktbeskrivelsen. Af denne grund bør det ikke være noget, du har vanskeligt ved at finde frem til.

Nøjagtighed

Når du skal købe en vægt, er det også vigtigt, at du er klar over, at det ikke er dem alle, der er lige nøjagtige. Du kan finde en badevægt, der kan bryste sig af at have en nøjagtighed på helt ned til 0,1%. Det kræver dog, at du er villig til at betale for det.

Ikke alle har dog et krav om at få fat i en badevægt, der er helt så nøjagtig. Hvis ikke det betyder det store for dig, om den afviger en smule, er der penge at spare. Derfor er det en god idé at tage dig lidt tid til at finde ud af, om det er noget, der har betydning for dig eller ej.

Heldigvis er selv de badevægte, der bliver betragtet som værende ‘upræcise’ ikke specielt upræcise. Beslutter du dig for at købe en billig model, skal du derfor ikke være bekymret for, hvorvidt den viser dig afvigelser på flere kg.

Display

I dag er de fleste badevægte udstyret med et display. Det er dog ikke alle vægte, der viser det samme på dette display. Af denne grund er det også noget, som du er nødt til at inddrage i dine overvejelser, når du skal investere i en personvægt.

Fx er det vigtigt at være opmærksom på, om den kan vise alle de ønskede data på én gang. Kan den ikke det, skal det selvfølgelig været let at skifte mellem de forskellige displayvisninger. Mange modeller lader dig gøre dette ved blot at klikke på en enkelt knap.

Er du synsbesværet, er det en god idé at købe en personvægt, der har et stort display, hvor dine data bliver vist med store tal. Heldigvis findes der op til flere af disse vægte på det danske marked. Derfor er det ikke noget, der er specielt svært at finde frem til, hvis det ønskes.

Batterilevetid

En stor del af de badevægte, der er at finde på det danske marked, er drevet af et batteri. Det vil sige, at du er nødt til at udskifte batteriet på et tidspunkt. Der er dog forskel på, hvor god en batterilevetid de forskellige personvægte kan bryste sig af at have.

Vil du gerne undgå at skulle udskifte batteriet for ofte, er det en god idé at vælge en model med en god batterilevetid. Det er naturligvis en af de faktorer, man som regel skal betale ekstra, men de fleste er dog af den opfattelse, at det er pengene værd.

I dag er det dog ganske få badevægte, der har en decideret kort batterilevetid. Du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt du ender med at bruge penge på en badevægt, der har en kort batterilevetid. Det ændrer dog ikke på, at der er forskel på de forskellige modeller.

Derfor skal du købe din badevægt på nettet

Står du over for at skulle købe en badevægt, kan du enten købe den i en butik eller hos en webshop. Der er fordele og ulemper forbundet med begge dele, men som regel kan det dog bedst betale sig at købe den hos en dansk webshop.

Vælg fra et større udvalg

En af de klare fordele ved at købe din badevægt på nettet er, at du kan vælge fra et større udvalg. Det er med til at sikre, at du også kan finde frem til en badevægt, der er som skabt til dig. Det er ikke altid, at det er noget, der gør sig gældende i en butik.

Vil du være sikker på, at du ikke skal gå på kompromis med dit valg af personvægt, rådes du derfor til at finde den på nettet. Der findes rigtig mange danske webshops, der fører et stort udvalg, hvilket blandt andet gør sig gældende for Proshop, NiceHair, Made4men og Elgiganten.

Mange penge at spare

Det handler dog ikke blot om, at du kan vide dig sikker på, at du kan finde den helt rette model for dig. Det handler i lige så høj grad om, at der er penge at spare, hvis du beslutter dig for at købe din badevægt hos en webshop, fremfor i en fysisk butik.

Ikke nok med, at priserne generelt er bedre på nettet, så er der ofte også gode tilbud at finde. Det vil sige, at du har de bedste forudsætninger for at købe en god badevægt til en lav pris, når du handler på nettet. Derfor kan det ofte bedst betale sig at gøre dette.

Hvor meget skal jeg veje?

Det kan ikke lade sig gøre at give et konkret svar på, hvor meget du skal veje. Årsagen til dette er, at det ikke er en høj vægt, der i sig selv er farlig. Hvad der både er usundt og kan være direkte skadeligt, er at have en høj BMI eller fedtprocent.

Har du et ønske om at finde ud af, om du vejer for meget eller lidt, er det derfor en god idé at købe en vægt, der kan måle din fedtprocent, BMI, muskelmasse m.m. Det er nemlig dét, du skal bruge data om, hvis du har et ønske om at finde ud af, om du er overvægtig eller ej.

En god løsning er derfor at finde ud af, hvad din BMI er. Det er nemlig et tal, der fortæller noget om, hvor meget fedt vi har kroppen. En BMI på:

  • Under 18,5 bliver betragtet som værende som undervægtig
  • Mellem 18,5 og 25 bliver betragtet som værende normalvægtig
  • Mellem 25 og 30 bliver betragtet som værende overvægtig
  • Over 30 bliver betragtet som værende fedme

I og med, at det ikke er alle vægte, der er i stand til at udregne din Body Mass Index, er det noget, du er nødt til at holde øje med. Du kan godt udregne din BMI på egen hånd, men det er dog lettere for dig at lade din personvægt klare det for dig.

Spørgsmål og svar om badevægte

Hvilken badevægt er den bedste?

Det er ikke muligt at give et konkret svar på, hvilken badevægt, der er den bedste. Der er forskel på folks behov og krav, hvorfor der også er forskel på, hvilken badevægt, der er den rette. Fokuser derfor på at udvælge den model, der egner sig bedst til dig.

Hvad koster en god badevægt?

Badevægte fås i rigtig mange prisklasser. Du kan sagtens købe en basal badevægt, som kan løse de fleste behov for få hundrede kroner. Vil du derimod gerne erhverve dig en professionel kropsanalysevægt, er prisen som regel mellem 1.000 og 2.000 kr.

Hvor kan jeg købe badevægte?

Der findes en lang række danske forhandlere af badevægte. Derfor skal du ikke være bekymret for, hvorvidt du skal vælge din kommende vægt fra et begrænset udvalg. Blandt de mest anerkendte forhandlere, der alle har et stort udvalg, finder du Proshop, NiceHair, Made4men og Elgiganten.

Hvorfor skal jeg eje en personvægt?

Årsagerne til at investere i og eje en personvægt er mange. Mange bruger den blot til at holde øje med, om de holder deres vægt. Andre bruger den derimod i forbindelse med et vægttab, for at holde øje med deres fremskridt.

© 2023 Stunning.dk (kontakt@stunning.dk)

Siden er reklamefinansieret

Stunning.dk ejes og drives af Effecto ApS

Til toppen