Du er i gang med at læse
Glattebørste test: Din genvej til en pragtfuld elektrisk hårbørste

Glattebørste test: Din genvej til en pragtfuld elektrisk hårbørste

Elektrisk hårbørste

Har du gjort dig tanker om at købe en glattebørste? I så fald har du sikkert kigget lidt rundt blandt udvalget. I denne forbindelse har du næppe kunne undgå at observere, at der er rigtig mange forskellige modeller at vælge mellem.

Ønsker du at blive klogere på, hvad en glattebørste er, hvorfor du bør købe en, og hvordan du finder den rette model for dit vedkommende, er du ankommet til den rette destination. Det er nemlig netop, hvad du kan blive klogere på herunder.

TILBUD PÅ GLATTEBØRSTER →

Hvad er en glattebørste?

En glattebørste er i bund og grund blot et glattejern med integreret børste. Formålet med et sådant apparat er, at det er en hurtigere løsning end glattejernet. Derfor er det en særligt ideel løsning til dagligdagen, hvor man ikke altid har god tid om morgenen.

Det er en relativt ny opfindelse, da den første glattebørste fandt sin vej til markedet i 2015, da DAFNI lancerede deres model. Siden da er der flere producenter, der har taget den til sig, hvilket har betydet, at der i dag er en lang række glattebørster at vælge mellem.

Glattebørste vs. glattejern

Overvejer du, om du skal købe et glattejern eller en glattebørste, er det vigtigt at være opmærksom på, at der er fordele og ulemper ved begge dele. I begge tilfælde får du et apparat, der er i stand til at glatte dit hår, hvilket naturligvis er det endegyldige mål.

Begge dele er dog ikke lige skånsomme. Netop derfor er der mange, der beslutter sig for at bruge børsten frem for jernet til hverdag. Børsten bliver nemlig ikke lige så varm som et glattejern, hvorfor det er en mere skånsom måde at glatte dit hår på.

En glattebørste egner sig derfor fint til dig, der blot ønsker at udjævne kruset hår. Hvis du har brug for at glatte stort eller krøllet hår, er du som regel nødt til at vælge et glattejern. Det er en glattebørste nemlig ikke effektiv nok til at kunne.

Fordelene ved en glattebørste tæller bl.a. følgende:

  • Glattebørsten er mere skånsom
  • Glattebørsten fylder mindre (og er derfor lettere at tage med på farten)

Glattebørste

Valg af glattebørste – de vigtigste kriterier

Har du i sinde at købe en glattebørste, er det vigtigt, at du vælger med omhu. Det er der flere årsager til, men det skyldes blandt andet, at ikke alle modeller egner sig til alle hårtyper. Hertil er det heller ikke alle modeller, der lever op til de krav, du har.

Er du i tvivl om, hvad du skal have fokus på, når du skal købe et sådant apparat? Så bør du læse med herunder. Her kan du nemlig læse om en række af de mest afgørende parametre i forbindelse med købet af en glattebørste.
Populære glattebørster:

De vigtigste parametre består bl.a. af følgende:

  • Hårtyper
  • Belægning
  • Temperaturer
  • Autosluk
  • Ledning
  • Forbrug
  • Størrelse og vægt

Hårtype(r)

Det er ikke alle glattebørster, der egner sig til alle hårtyper. Hvis du har stort eller meget krøllet hår, er det vigtigt at vælge en kraftfuld model. Som regel kræver det nemlig, at den kan opnå en højere varme, da det ellers ikke vil være muligt at glatte håret.

Omvendt skal du være varsom med at vælge en model, der opnår en høj varme, hvis du har tyndt og fint hår. Her vil du nemlig kunne risikere, at du beskadiger håret mere end højst nødvendigt. Derfor er dette aspekt meget vigtigt at have fokus, når du vælger model.

Info: Ikke alle glattebørster er i stand til at håndtere stort og / eller krøllet hår

Belægning

Du bør til hver en tid sørge for at vælge en model, der kommer med keramisk belægning. Det er der flere årsager til, men det skyldes primært, at det er en skånsom belægning. En belægning, der ikke udsætter håret for varme i for lang tid, da børsten glider ubesværet gennem håret.

Glattebørster fås også med mange andre typer belægninger, men det anbefales at vælge en model med en keramisk belægning. Dermed er du sikker på, at dit hår bliver skånsomt behandlet og bibeholder dets naturlige volumen. Dette kan lade sig gøre uden at gå på kompromis med effektiviteten.

Til trods for, at du bruger et apparat med keramisk belægning, er det ikke ensbetydende med, at det ikke er skadeligt for håret. Derfor rådes du til altid til at benytte dig af en varmebeskyttende spray, inden du udsætter håret for varme.

Tip: Vælg en glattebørste med keramisk belægning og brug desuden varmebeskyttende spray

Temperatur(er)

Der er forskel på, hvilken temperatur der er den bedste, alt afhængigt af din hårtype. Derfor er det naturligvis også et aspekt, der er vigtigt at tage højde for. Hvis du har tyndt og fint hår, skal du ikke glatte dit hår ved en lige så høj temperatur, som hvis det er tykt eller krøllet.

Er det en børste, der skal bruges af mere end én person, eller er der forskel på, hvor meget du vil glatte dit hår, bør du vælge en model, hvor du selv kan indstille temperaturen. Det er nemlig ikke alle modeller, der tilbyder dette, da nogle modeller har en fast temperatur.

I denne forbindelse er det dog også vigtigt at pointere, at en højere temperatur ikke altid er bedre. Dit hår tager nemlig skade af varmepåvirkning, hvorfor de bedste modeller, herunder DAFNI glattebørster, er i stand til at give dig et glimrende resultat ved 185 grader.

Autosluk

På trods af, at det er en funktion, som enhver model egentlig burde have, er det ikke tilfældet. Der er flere glattebørster, der ikke har en autosluk-funktion, hvorfor de ikke selv slukker, når de har været inaktive i et vist stykke tid.

Hvis en tændt glattebørste blot får lov at ligge, kan det nemt ende galt. Derfor er det en rigtig god idé, at du sørger for at vælge en model med autosluk. De fleste tænker, at de sagtens kan huske at slukke den, men der skal blot én travl morgen til, før det går galt.

Ledning(sfri)

De flest kan erklære sig enige i, at ledninger kan være til stor gene, når man glatter sit hår. Heldigvis forholder det sig således, at man faktisk kan undgå en ledning, når man ønsker at glatte sit hår. Det kræver dog, at man køber en ledningsfri glattebørste.

På trods af, at det er et ønske hos mange, at man kan undgå en ledning, er det kun et fåtal af modellerne, der er ledningsfrie. Det skyldes, at det kræver en vis kraft at skulle levere en høj varme, hvorfor de ledningsfrie modeller ofte kun opnår en temperatur på 160 grader.

Hvad der dog kan være et godt alternativ er at finde en model med en lang ledning. Dem er der heldigvis mange af. Derfor har du også mange mulige modeller at vælge mellem, hvis du vil købe en glattebørste med lang ledning, der f.eks. måler mellem to og tre meter.

Forbrug

Der er ganske vist forskel på, hvor stort et strømforbrug de enkelte glattebørster har. Alligevel er det dog ikke et aspekt, der skal tillægges alt for meget fokus. Der er nemlig tale om et apparat, der bruger en meget lille mængde strøm, når det er i brug.

Af denne grund er der ikke nogen grund til at være for bekymret for dette. Langt de fleste producenter oplyser dog strømforbruget på deres produkter. Derfor er det noget, du kan undersøge nærmere, såfremt det er af betydning for dig og dit valg af glattebørste.

Størrelse og vægt

Når du går på jagt efter en glattebørste, vil du også opleve, at der er stor forskel på både vægt og størrelse. Derfor er det selvfølgelig også noget, du skal være opmærksom på, om end der er forskel på, hvor stor betydning det har for hver enkelt person.

Vil du være sikker på, at du får den højeste komfort og bevægelsesfrihed, når du bruger din børste, bør du vælge en model med en lav vægt. Det er nemlig ikke helt så komfortabelt at bruge en tung glattebørste, hvilket især er gældende, hvis du skal bruge den i længere tid.

I forhold til størrelse er der flere faktorer, der skal overvejes. Her handler det nemlig om at finde en størrelse, der egner sig til dit hår. Hvis du har forholdsvis kort hår, vil du være bedst stillet med en smal model, da det gør det lettere at arbejde med den i dit hår.

Hvis du derimod har langt eller tykt hår, vil det være en bedre idé at købe en større model. Det medfører nemlig, at det går hurtigere, når du glatter dit hår, men også, at du får et bedre resultat. Det vidner om, at størrelsen ikke er et aspekt, du skal springe for hurtigt over.

Glattebørster

Nævneværdige mærker inden for glattebørster

Du kan finde glattebørster fra en lang række brands på det danske marked. Derfor er det samlede udvalg også både stort og differentieret. At det gør sig gældende er en klar fordel, da det sikrer, at alle kan finde en model, der stemmer godt overens med deres krav.

Når det er sagt, skal der dog ingen tvivl herske om, at der findes brands, der udmærker sig mere end andre. Blandt de mest populære brands finder man de fire nedenstående, der hver især er kendt for at skabe effektive og professionelle glattebørster.

Vi anbefaler bl.a. følgende mærker inden for glattebørster:

DAFNI

DAFNI var den første producent til at sende en glattebørste på markedet. Det gjorde de tilbage i 2015, hvor de ganske enkelt banede vejen for en helt ny type produkt. Siden da er deres glattebørste blev videreudviklet og er fortsat en af de bedste på markedet.

BaByliss

Blandt de mest prominente brands på markedet for glattebørster, finder man også BaByliss. De står bag nogle af de bedste elektriske produkter til hårstyling, hvorfor de naturligvis også står bag flere professionelle glattebørster, der kan konkurrere med DAFNI.

Læs også
Barberkniv

Revlon

Revlon har mange års erfaring med udvikling af elektronik til hårstyling. Gennem årene har de udviklet utallige produkter, som er blandt de bedste på markedet. Deres 2i1 Perfectionist er et glimrende eksempel på, at de skaber effektive og funktionelle produkter til gode priser.

HH Simonsen

Danske HH Simonsen er bestemt heller ikke et dårligt bud, hvis du har et ønske om at købe en god glattebørste. På lige fod med flere af deres andre produkter, er deres glattebørste udviklet med fokus på en skånsom behandling af dit hår, trods den høje varme.

Mange glattebørster kan håndtere vådt hår

Du er sandsynligvis bekendt med, at du ikke må bruge et glattejern i vådt hår. Det samme er – som udgangspunkt – gældende for en glattebørste. Der findes dog modeller, der er udviklet til at kunne bruges i vådt hår, hvorfor det ikke er nødvendigt at tørre det først.

På en travl morgen kan det være yderst gavnligt, at du kan glatte dit våde eller fugtige hår. Lyder det som et plus for dig, er det dog vigtigt, at du er opmærksom på, at det ikke er alle modeller, der kan håndtere vådt hår.

Derfor skal du specifikt udvælge en model, der kan dette, såfremt du ved, at du vil sætte pris på denne funktionalitet. Flere og flere producenter har fokus på dette, hvorfor udvalget af glattebørster, der kan bruges i vådt hår, har været stigende i de seneste år.

Af denne grund skal du ikke være bekymret for, at du er nødt til at gå på kompromis med dine øvrige krav, hvis du vil have en børste til vådt hår. Skal du have en glattebørste, der egner sig til vådt hår, er du dog som regel nødt til at betale en kende ekstra for det.

Info: Egner glattebørsten sig ikke til vådt hår, så vil garantien ikke dække, hvis du bruger børsten i vådt hår

Det er også muligt at glatte skæg med en elektrisk glattebørste

Ikke alle er klar over det, men det er faktisk ikke kun kvinder, der kan få stor glæde af at have en glattebørste til rådighed. Det er der også flere mænd, der kan. Det skyldes naturligvis ikke kun, at der også er mænd, der har langt hår, selvom de også vil kunne få gavn af det.

Hvad de færreste dog er klar over er, at det faktisk også er muligt at glatte skæg med en elektrisk glattebørste. Det kræver selvfølgelig, at man har skæg af en vis længde, da det ellers hverken vil kunne betale sig eller være muligt at gøre.

Såfremt du har et ønske om at købe en glattebørste, der kan bruges til at glatte skæg, er det vigtigt at vælge en smal model. Det er bestemt ikke let at glatte skæg, hvis det skal ske med en stor klods. Derfor vil det være bedst med en lille model i denne forbindelse.

Kvinde glatter hår med børste

Tips til at finde de bedste glattebørste tilbud

Har du besluttet, at du vil købe en ny glattebørste? Så ønsker du sandsynligvis at sikre, at du ikke betaler overpris for den. Den bedste måde at gøre dette på er at købe den på tilbud. Desværre er det ikke altid, at den ønskede model er på tilbud, når du kigger i butikken.

Netop derfor bør du i stedet handle på nettet. Ikke nok med, at det generelle prisniveau er lavere, er der ofte også gode tilbud at finde. Har du ikke heldet med dig, kan det være, at du i stedet kan finde en rabatkode. På den måde kan du købe den ønskede model til nedsat pris.

Når du går på jagt efter din børste, er det selvfølgelig vigtigt, at du husker, at du ikke blot skal have fokus på prisen. Hvad dette vil sige er, at det ikke altid er et godt tilbud, at du kan købe en given glattebørste til en lav pris.

Til hver en tid vil det nemlig bedre kunne betale sig at betale en kende ekstra, hvis dette medfører, at du får en bedre løsning. Det kan være, at du for blot få hundrede kroner ekstra kan få en model med keramisk belægning og specialudformede pigge, der skåner håret.

Sådan bruger du en elektrisk glattebørste

En af de klare fordele ved glattebørster er, at de er nemme at bruge. Hvis du ønsker at glatte hår med et glattejern, er det nødvendigt at lade det tørre, inddele det i sektioner, og dernæst glatte hver sektion for sig. Sommetider skal de endda glattes flere gange.

Det er slet ikke tilfældet med en elektrisk glattebørste. Den bruger du nemlig, som du bruger en hvilken som helst anden børste. Sørg blot for at køre børsten langsomt gennem håret, da du dermed vil kunne nøjes med at glatte håret en enkelt gang.

I forbindelse med brugen af en glattebørste, er den største fejl man kan begå, at man vælger at glatte for hurtigt. Det vil blot medføre, at det tager længere tid at blive færdig med at glatte håret. Tag derimod hver sektion langsomt og roligt – det giver nemlig det bedste resultat.

Info: Du kan hurtigt glatte dit hår med en glattebørste, men tag dig alligevel god tid og opnå et perfekt resultat

TILBUD PÅ GLATTEBØRSTER →

Spørgsmål og svar om glattebørster

Hvad koster en glattebørste?

Glattebørster fås i flere prisklasser, men er sjældent dyre. I mange tilfælde kan en elektrisk glattebørste købes til mellem 300 og 800 kr. Der findes modeller, der er dyrere, men for den gængse bruger er der sjældent behov for en topmodel.

Hvilken glattebørste klarer sig bedst i test?

Der findes mange gode glattebørster fra producenter såsom BaByliss, HH Simonsen og Remington. Ønsker du at investere i en model, der er kåret som bedst i test ad flere omgange, bør du kigge på den revolutionerende glattebørste fra DAFNI.

Hvor finder jeg det største udvalg af glattebørster?

Glattebørster kan købes hos rigtig mange forhandlere. Vil du gerne handle hos de forhandlere, der har det største udvalg, bør du kigge forbi Proshop, NiceHair eller Elgiganten. Her er du garanteret at kunne finde en tiltalende glattebørste.

© 2023 Stunning.dk (kontakt@stunning.dk)

Siden er reklamefinansieret

Stunning.dk ejes og drives af Effecto ApS

Til toppen