Du er i gang med at læse
Massagepude: Find den bedste massagepude til dig

Massagepude: Find den bedste massagepude til dig

Massagepude

Har du besluttet, at du gerne vil købe en massagepude? I så fald er du kommet til det rette sted. Her på siden kan du nemlig lære alt, der er værd at lære om massagepuder, før du går på jagt efter din egen.

Syv gode grunde til at bruge en massagepude

Der bør ikke herske tvivl om, at der er god grund til at købe og bruge en massagepude. Mange tror, at det blot handler om nydelsen, der er forbundet med at blive masseret. Det er dog slet ikke tilfældet. Der er mange andre fordele ved at bruge dem.

Er du i tvivl om, hvilke fordele, der er forbundet med brugen af massagepuder, kan de nedenstående syv fordele nævnes:

  1. De styrker din blodcirkulation
  2. De fremskynder din restitution og gør musklerne bløde
  3. De reducerer spændinger
  4. De kan forebygge knuder i både nakke, ryg og ben
  5. De er i stand til at transportere næringsstoffer og ilt ud til kroppens celler
  6. De giver dig både øget velvære og fornyet energi
  7. De er både hurtige og nemme at bruge

Som du kan se, er det altså ikke blot som følge af, at det er rart at få massage, at det kan svare sig at investere i en massagepude.

Læs også: Guide om massagesæder

Anbefalede massagepuder:

Korrekt anvendelse af en massagepude

En af de klare fordele ved massagepuder er, at de er nemme at bruge. Derfor skal du ikke være bekymret for, at du ikke kan finde ud af bruge den, du køber. Det gør sig tilmed gældende, uanset hvilken af de mange modeller, du ender med at købe.

Alle puder bliver naturligvis leveret med manualer, som du bør læse, inden du tager den i brug. Hvad enten du har købt en massagepude til bil eller en massagepude til nakke og skuldre, kan du vide dig sikker på, at den er ganske nem at bruge.

Disse faktorer skal du fokusere på i din gennemgang af markedets massagepuder

Er du fast indstillet på, at du gerne vil købe dig en massagepude, er det vigtigt, at du vælger blandt udvalget med omhu. Det er ikke alle modeller, der er lige gode, og det vil ikke være alle modeller, der bryster sig af at kunne leve op til dine krav.

Hvis det er den første massagepude, du skal købe, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvilke faktorer, der har betydning for dit valg. Er det noget, du er i tvivl om, skal du blot læse med herunder, hvor du kan læse om en række af de vigtigste faktorer ift. dit køb.

#1 Støjniveau

Det er ikke alle massagepuder, der er lige støjsvage. Er det vigtigt for dig, at du finder en model, der ikke støjer, er det et aspekt, du skal være særligt opmærksom på. Der er dog forskel på, hvor stor betydning det har for hver person.

Ved du på forhånd, at du skal bruge den, mens du ser tv, læser i en bog e.l., vil du sandsynligvis foretrække, at den ikke larmer for meget. Skal du kun bruge den i ny og næ, når du føler et behov for at lindre smerter i nakken e.l., betyder det ikke nær så meget.

Det er ensbetydende med, at det er op til dig selv at vurdere, hvor stor betydning, det har, at den støjer.

#2 Fokusområder (nakke, skuldre etc.)

Et aspekt, der også er vigtigt at have fokus er, at det ikke er alle massagepuder, der egner sig til at massere alle områder. Ved du, at det især er f.eks. nakke eller lænd, du skal bruge din massagepude til at massere, er det vigtigt at vælge ud fra dette.

Der findes modeller, der egner sig til at massere det meste af kroppen. Dog skal du være opmærksom på, at sådanne modeller som regel også er dyrere. Derfor skal du være villig til at betale for det, hvis du vil have en pude, der kan massere hele kroppen.

Er du sikker på, at du udelukkende skal bruge en massagepude til nakken, er der selvfølgelig ikke nogen grund til at investere en højere sum penge i en mere avanceret model, der kan massere flere områder på kroppen.

#3 Varme eller ej

Når du skal købe en massagepude, skal du også tage stilling til, om den skal være med eller uden varme. Som regel er det værd at vælge en model med varme. Der er nemlig op til flere fordele forbundet med at vælge en massagepude med indbygget varme.

Varmen er nemlig med til at sikre, at du får en endnu større effekt ved brugen af en sådan pude. Det skyldes, at varmen sørger for, at dine muskler er varme, når massagen går i gang. Dermed vil dine muskler også være mere modtagelige for den massage, de får.

Det er ikke et krav, at du vælger en model med varme, men det er dog en rigtig god idé. I de fleste tilfælde er det sjældent, at det koster synderligt meget mere, hvorfor det er penge, der er rigtig godt givet ud.

#4 Indstillinger

Der er markant forskel på, hvor mange indstillinger de forskellige massagepuder har. Hvis du har et ønske om at kunne indstille intensiteten af massagen, vælge forskellige massageformer m.m., er dette selvfølgelig også noget, du skal tage højde for.

De fleste modeller tilbyder muligheden for at justere på intensiteten af massagen. Flere af dem lader dig dog også indstille på den afstand, der er fra massagehovederne til det område, der masseres, hvilket kan vise sig som en stor fordel.

Som det er tilfældet med flere af de andre parametre, er det selvfølgelig en individuel vurdering, hvor meget vægt, du vil lægge på dette. Kommer den kun til at blive brugt i ny og næ, er det f.eks. ikke sikkert, at du har brug for at kunne vælge flere massageformer.

Mand bruger massagepude

#5 Komfort

Det er naturligvis også vigtigt, at komforten er i højsædet. En stor del af at det at få massage, handler nemlig om komfort. Hvis puden i sig selv ikke er komfortabel at benytte, nytter det naturligvis ikke det store.

I denne sammenhæng er der flere ting at tage højde for. Er der tale om en pude, der skal bruges til massage af nakke og øvre ryg, vil den ofte skulle lægges over skuldrene. Her er det vigtigt, at den har en god pasform og ikke er for tung at sidde med.

#6 Brugervenlighed

Du har sandsynligvis ikke lyst til at bruge penge på et apparat, som du ikke kan finde ud af at bruge. Derfor er det også en god idé at vægte brugervenlighed højt. På trods af, at det ikke burde være tilfældet, er det nemlig ikke alle brands, der fokuserer lige meget på dette.

Heldigvis kan du glæde dig over, at der findes mange brugervenlige massagepuder på markedet. Derfor er det bestemt ikke vanskeligt at finde en brugervenlig model. Ikke desto mindre kræver det dog, at du husker at være opmærksom på det.

#7 Strømforbrug

Der findes både modeller, der kører på batteri, mens andre kører på strøm. Vælger du en af de sidstnævnte modeller, har det selvfølgelig også en vis betydning, hvilket strømforbrug, de har. Der er dog ingen af dem, der har et helt usædvanligt forbrug af strøm.

Ved du, at du gerne vil have din pude med dig rundt, er det en god idé, at du køber en model, der er drevet af batteri. Dermed skal du ikke bekymre dig om, at du skal sidde i nærheden af en stikkontakt, hvilket selvfølgelig er en fordel.

Langt de fleste modellers strømforbrug er oplyst som en specifikation hos forhandlerne på nettet. Hvis det er et aspekt, der har betydning for dit vedkommende, bør det ikke være problematisk at finde frem til denne information.

Bemærk: Stol ikke blindt på tests

Rigtig mange har en tendens til at købe produkter baseret på tests. Det kan også være en glimrende måde at gøre det på, men det er vigtigt, at man ikke stoler blindt på disse tests. Det skyldes primært, at det ikke er dem alle, der er oprigtige.

Derudover er det også vigtigt at pointere, at det faktum, at en massagepude er en testvinder, ikke er ensbetydende med, at det er en god løsning for dig. I stedet for blot at vælge en testvinder eller topmodel, er det vigtigt, at du vælger med afsæt i dine egne behov og krav.

Ovenstående er ikke ensbetydende med, at de mange tests er helt ubrugelige. En stor del af dem kan sagtens bruges til at søge inspiration, da de kan pege dig i retning af modeller, der er værd at bruge penge på. Er du på helt bar bund, kan det være et fint sted at starte.

Sådan fungerer en massagepude

En massagepude fungerer på ganske simpel vis. Den er bygget op omkring en række kugler, der kan indstilles i forskellige bevægelsesmønstre. Disse kugler kan enten rotere i den samme retning, eller de kan rotere med og mod urets retning. I de fleste puder kaldes disse kugler for massagehoveder.

I flere af de moderne massagepuder er der blevet indbygget varmelegemer. Det er en rigtig god idé at vælge en sådan model, da varmen har stor betydning for udbyttet af den massage, som puden giver dig.

Vil du være sikker på, at du får fingrene i en massagepude i høj kvalitet, rådes du til at vælge en model med infrarød varme. Årsagen til dette er, at det er en type varme, der gør, at du kan bruge puden i længere tid. Samtidig vil varmen heller ikke have en skadelig påvirkning på huden.

Shiatsu massagepuder vinder frem – derfor elsker vi Shiatsu massage

Det er muligt at finde rigtig mange massagepuder på det danske marked. Der er dog især én type massagepude, der er begyndt at vinde frem blandt danskerne i løbet af de seneste år. Det er de såkaldte Shiatsu-massagepuder.

Læs også
Padel

Er du ikke bekendt med, hvad Shiatsu er, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvorfor netop denne type massagepude er blevet populær – og hvorfor det potentielt er en ​​Shiatsu massagepude, der er den rette løsning for dit vedkommende.

Shiatsu er en massageform, der oprindeligt stammer fra Asien. Det er med udgangspunkt i denne behandlingsform, at de forskellige massagepuder er blevet udviklet.

Hvad er Shiatsu?

Som sagt, så er der tale om en behandlingsform, der oprindeligt stammer fra Asien. Behandlingen er især udbredt i Japan, men har med tiden bredt sig til hele verden, hvor den har fundet frem, da det er en forebyggende behandling, hvor der arbejdes med kroppens energibaner.

Mange oplever, at det er en massage- og behandlingsform, der har en rigtig god effekt på både smerter og spændinger. Derfor kan det have gavnlig effekt i flere områder, herunder nakke, skulder og ryg.

De massagebevægelser, der bruges i forbindelse med Shiatsu, kan de forskellige Shiatsu-massagepuder efterligne. Med en sådan pude, er det derfor som at få en rigtig Shiatsu-behandling derhjemme.

Smart massagepude

De mest populære brands inden for massagepuder

Der bør ingen tvivl herske om, at der findes rigtig mange producenter af massagepuder. Det er selvfølgelig ikke alle, der er lige populære, og det er der god grund til. Der er nemlig stor forskel på, hvor dygtige de er til at lave puder, der giver en god massage.

Når du går på jagt efter en massagepude, er det altid en god idé at holde dig til de mest populære brands. En sådan popularitet opnår man nemlig ikke, hvis ikke man laver gode produkter – og dette gør sig bestemt også gældende, når det kommer til massagepuder.

Blandt de mest populære brands finder man OBH Nordica, Beurer, Zenkuru og SCHOLL. Vælger du en model fra et af disse brands, kan du derfor vide dig sikker på, at du er i gode hænder.

Udvalget af forskellige modeller fra disse brands er både stort og differentieret. Derfor kan der næsten stilles en garanti ved, at det er muligt for enhver at finde en ideel massagepude blandt dette udvalg. Det er gældende, uanset om man har mange eller få krav.

En massagepude til nakke og skuldre er det klassiske valg blandt danskerne

Det er ikke alle massagepuder, der kan bruges til alle områder på kroppen. Som angivet tidligere i denne artikel, er det derfor en faktor, der er vigtig at holde øje med, når man skal købe sin massagepude.

Det er dog særligt modellerne, der er udviklet til at kunne massere nakke og skuldre, der er populære blandt danskerne. Det er nemlig ofte i disse områder, at folk har brug for at få en massage, der kan løsne op, styrke blodcirkulationen og reducere spændinger.

Selvom det er det mest populære valg, er det selvfølgelig ikke ensbetydende med, at det er det rette valg for dig. Der findes nemlig også massagepuder, der er lavet til at kunne massere eksempelvis lænd eller ben.

Ydermere er der også mulighed for at købe modeller, der kan bruges på flere områder på kroppen. Vil du ikke være begrænset til at kunne få massage på nakke og skuldre, skal du i stedet finde en massagepude, der kan bruges på flere områder på kroppen.

Nogle af massagepuderne kan sågar bruges i bilen

Ønsker du at forkæle dig selv med en massage, mens du kører bil, findes der faktisk også massagepuder, der muliggør dette. Det er dog ikke alle modeller, der kan dette, hvorfor du skal undersøge det, når du er på jagt efter din nye pude med massage.

Hvis du skal bruge den i bilen, er det selvfølgelig en god idé, at du vælger en pude, der er kompakt og transportabel. Det er ikke specielt praktisk at skulle medbringe en stor massagepude, der f.eks. skal spændes over skuldrene, når du kører bil.

Kan brugen af en massagepude erstatte professionel massage?

Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at der er forskel på, hvad der ligger til grund for, at man vælger at få en massage. Der behøver som sådan ikke at være noget galt med kroppen, før en massage kan give mening. Det er nemlig både afslappende og afstressende.

Har du brug for en massage, fordi du er øm, anspændt eller plaget af myoser i kroppen, kan det ikke garanteres, at en massagepude kan erstatte en professionel massage. Den vil kunne lindre og løsne op i muskler, men det kan ikke garanteres, at det er tilstrækkeligt.

Oplever du, at du har store problemer med spændinger, smerter i nakken e.l., bør du se brugen af en massagepude som et supplement til en professionel massør.

Spørgsmål og svar om massagepuder

Hvad er en massagepude?

En massagepude er et apparat, der er formet som pude og indeholder små kugler, der kan give massage. Via et betjeningspanel eller en fjernbetjening kan disse kugler indstilles, alt afhængigt af hvilke type massage, man har et ønske om at få.

Hvor kan jeg købe en massagepude?

Der findes rigtig mange forhandlere af massagepuder. Blandt andet finder du et stort udvalg hos forhandlere såsom Proshop og Elgiganten. Kigger du blandt deres udvalg, er du garanteret at kunne finde en passende pude for dit vedkommende.

Hvorfor er massagepuder så populære?

Årsagerne til massagepudernes store popularitet er mange. Produktet kan nemlig hjælpe på mange punkter. Det kan mindske muskelømhed og smerter, lindre smerter i f.eks. nakke og skuldre, opvarme og løsne muskelspændinger samt øge din blodcirkulationen.

© 2023 Stunning.dk (kontakt@stunning.dk)

Siden er reklamefinansieret

Stunning.dk ejes og drives af Effecto ApS

Til toppen