Du er i gang med at læse
Massagesæde: Skab maksimal komfort i hverdagen

Massagesæde: Skab maksimal komfort i hverdagen

Moderne massagesæde

Tilbringer du mange timer i din kontorstol eller dit bilsæde? I så fald kan dine muskler i ryg, nakke og baller blive ømmer. Heldigvis er dette relativt let at forebygge og lindre, da det blot kræver, at du har et massagesæde.

Et sådant sæde kan placeres i din kontorstol eller dit bilsæde, hvorved du kan få lindrende og afslappende massage, når du sidder ved skrivebordet eller i bilen.

Har du gjort dig tanker om at købe et massagesæde? Men er du ikke sikker på, hvad du skal vælge ud fra, er du havnet på den rette side. Herunder bliver du nemlig præsenteret for en række af de mest betydningsfulde faktorer i forbindelse med valget af et massagesæde.

Hvordan fungerer et massagesæde?

Et massagesæde er et massageprodukt, der er formet som et sæde, hvorfor det er nemt at placere på en stol, et bilsæde e.l. Indvendigt er sæderne udstyret med en række kugler, der af de fleste producenter kaldes for massagepunkter.

Disse massagepunkter kan være placeret flere steder, alt afhængigt af det valgte sæde. Derudover er der også forskel på, hvordan de masserer, om intensiteten kan justeres, og hvorvidt der kan vælges forskellige massageformer.

Mange tror fejlagtigt, at der er tale om en decideret massagestol, hvilket dog ikke er tilfældet. Derimod er der tale om et sæde, du kan placere på en eksisterende stol. Det er der flere fordele forbundet med, hvoraf en af dem er, at det er en billigere løsning.

Endvidere betyder det naturligvis også, at du har mulighed for at flytte rundt på dem. Flere af dem kan desuden bruges i både hjemmet og bilen, hvorfor du har rig mulighed for at få gavn af det.

Anbefalede massagesæder:

i samarbejde med PriceRunner

 

 

Typer af massagesæder

Hvis du har i sinde at købe et massagesæde, er det vigtigt at vælge med omhu. I denne forbindelse skal du naturligvis være opmærksom på, at der findes flere typer af massagesæder. Derfor skal du fokusere på at finde den type, der egner sig bedst til dig.

Der er fordele og ulemper ved samtlige typer, hvorfor der ikke findes én type, der kan prale af at være det bedste massagesæde. Et aspekt, du dog særligt skal have fokus på i denne forbindelse er, hvorvidt du skal bruge sædet i din bil eller i en stol.

Massagesæde til bil

Det er ikke alle massagesæder, der egner sig til brug i bilen. Hvis du ved, at du gerne vil have et sæde, der muliggør, at du kan få massage, når du kører bil, er det vigtigt at være opmærksom på dette. Heldigvis er der mange muligheder at vælge mellem.

De fleste massagesæder til bilen fæstnes med et elastikbånd, der sættes rundt om sædet. Dermed bliver sædet, hvor det skal, så det ikke glider rundt, når du kører bil. Hertil kommer de ofte også med en fjernbetjening, der lader dig indstille intensitet, type af massage mv.

Massagesæde til stol

Med et massagesæde til stol kan du nemt og hurtigt forvandle en hvilken som helst stol om til en massagestol. Du er ikke begrænset til at bruge det i en bestemt type stol. Derfor kan du bruge den i alt fra din kontorstol til den store lænestol i stuen.

Der er flere fordele forbundet med at bruge et sådant massagesæde. En af de klare fordele er, at det er i stand til at massere på steder, som de traditionelle massageapparater har svært ved at nå. Dermed får du en mere dybdegående og fyldestgørende massage.

Disse funktioner og fordele byder de bedste massagesæder på

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er stor forskel på de massagesæder, du finder på det danske marked. Derfor er det også vigtigt, at du er i stand til at skille fårene fra bukkene, når du skal vælge blandt de mange modeller.

At udvælge de bedste massagesæder, er naturligvis lettere, hvis du ved, hvad der rent faktisk kendetegner disse modeller. Er du i tvivl om dette, bør du læse med herunder, hvor du præsenteres for en række af de funktioner, som de bedste modeller byder på.

#1 De er lette at betjene (via fjernbetjening eller app)

Sørger du for at købe et af de bedste massagesæder på markedet, er du garanteret, at det er nemt at betjene. Det er selvfølgelig en fordel, da man som regel har brug for at stresse af, når man beslutter sig for at få en massage. Derfor skal det ikke være kompliceret at bruge.

De fleste modeller bliver leveret med en fjernbetjening, som ofte er koblet til sædet via et kabel. Mere moderne (og dyrere) modeller kan fås med enten trådløs fjernbetjening eller kan betjenes via en app. Dermed undgår man at have en kablet fjernbetjening til sit sæde.

Det er naturligvis en personlig vurdering, hvorvidt du mener, at det er pengene værd at vælge en model med appbetjening eller ej.

#2 De byder på flere massagetyper (eksempelvis Shiatsu og Rolling massage)

Endnu en grund til at købe et af de bedre sæder er, at du får mulighed for at vælge mellem flere forskellige massagetyper. Hvis du får den samme type massage hver gang, er der en risiko for, at du inden for relativt kort tid bliver træt af at bruge det.

Har du derimod et udvalg af massagetyper, som du kan vælge mellem, forholder det sig dog anderledes. Det betyder nemlig, at du får mulighed for at skabe variation i den massage, du får. Bruger du f.eks. sædet en gang i ugen, kan du skifte massagetype for hver uge.

Der er forskel på, hvor mange massagetyper, der er mulighed for at vælge mellem. Hvis det er noget, der er af betydning for dig, er det selvfølgelig et aspekt, du skal sørge for at holde øje med i forbindelse med dit valg.

#3 De er i stand til at afgive varme

En stor del af de bedste massagesæder er også i stand til at afgive varme. Det er der flere fordele forbundet med, hvorfor det ikke blot er en behagelig funktion, da varme skaber yderligere komfort. Der er faktisk også en anden fordel forbundet med det.

Den indbyggede varme sørger nemlig for, at dine muskler varmes op sideløbende med, at massagen skrider frem. Når dine muskler er varmede op, er de mere modtagelige overfor massagen, hvorfor du ganske enkelt ved få et større udbytte af et bruge sædet.

Af denne årsag anbefales det naturligvis til hver en tid, at du vælger et massagesæde, der byder på indbygget varme.

#4 De kommer med et aftageligt betræk (praktisk)

Det er ikke nogen hemmelighed, at man kan begynde at svede, når man får massage. Det er også gældende, hvis man får sin massage af et massagesæde. Derfor er der i ny og næ behov for, at man vasker betrækket på sit sæde.

Skal man kunne det, så skal man sørge for at vælge en model med aftageligt betræk. Desværre er det ikke alle modeller, der kan prale af dette, hvorfor du bør undgå disse. Det bliver nemlig uhygiejnisk på den lange bane, hvis du ikke kan vaske betrækket.

De af de mange massagesæder, der er værd at bruge penge på, kommer derfor alle med et aftageligt betræk. På denne måde har du nemt ved at vaske det.

#5 De kommer med timerfunktion og andre smarte funktioner

Når man køber et massagesæde, er det selvfølgelig dets evne til at levere en god massage, der er det mest afgørende aspekt. Derudover er der dog også andre faktorer, der bør være i fokus i forbindelse med dit valg blandt de mange forskellige modeller.

Blandt andet er der stor forskel på, hvor mange og hvilke funktioner, der er indbygget i de mange sæder. Eksempelvis findes der flere massagesæder, der har en timerfunktion, der gør det muligt at indstille din massage til at have en varighed på f.eks. 30 minutter.

Desuden er der mange massagesæder, der byder på flere forudindstillede programmer, vibration i dele af sædet samt justerbar højde og bredde. Enkelte modeller giver dig også mulighed for at lave dit eget forudindstillede program.

#6 Det er muligt at indstille hastigheden

I forhold til massage er der stor forskel på folks præferencer. Dertil er der også forskel på, om man får en massage, fordi man har et reelt problem, der skal udbedres, eller det blot er for at slappe af. Derfor er der også forskel på, hvor dybdegående massagen skal være.

Netop derfor giver de fleste gode sæder mulighed for, at man selv kan indstille både intensitet og hastighed. Dette er naturligvis en klar fordel, da det sikrer, at du ved hjælp af en fjernbetjening eller app kan indstille massagen, så den er som skræddersyet til netop dig.

Læs også
Mand anvender en skægtrimmer

Er dette et vigtigt aspekt for dig, er det dog vigtigt at notere sig, at der er forskel på, i hvor høj grad du kan indstille hastigheden på de forskellige massagesæder.

Hvilke andre krav har du til dit kommende massagesæde?

Valget af et massagesæde er et meget individuelt valg. Der er nemlig stor forskel på folks præferencer og kriterier i denne anledning. Derfor er det også vigtigt, at du sætter tid af tid til at identificere, hvilke krav du egentlig har til dit kommende massagesæde.

I takt med, at der er flere og flere, der tager disse massagesæder til sig, er udvalget også blevet udvidet markant. Det har medført, at udvalget i dag er både stort og differentieret, hvilket dog blot er en fordel. Det sikrer nemlig, at udvalget indeholder noget for alle.

Det er desuden meget forskelligt, hvad der af hver enkelt køber bliver prioritet, når de skal vælge et massagesæde. Eksempelvis er der nogen, der vægter det meget højt, at det er let at pakke sammen til en kompakt størrelse, så det kan opbevares i et skab.

For andre kan det i stedet være antallet af massagetyper, der kan vælges mellem, der er det mest afgørende. Da det varierer meget fra person til person, er det vigtigt, at du vælger ud fra andre ønsker – og ikke ud fra, hvilke modeller, der er kårede som testvindere mv.

Pris og kvalitet hænger sammen

Hvis du har besluttet, at du ønsker at købe et massagesæde, er det vigtigt, at du er klar over, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Som det også er tilfældet med mange andre massageapparater, kan du ikke forvente et massagesæde i kvalitet, hvis du ikke vil betale for det.

Af denne årsag er det selvfølgeligt vigtigt, at du er indstillet på dette, inden du går på jagt efter et massagesæde. Det er nemlig ensbetydende med, at det sjældent kan betale sig at vælge en af de helt billige modeller, selvom det kan virke tiltalende.

Der findes dog mange gode tilbud på massagesæder

Selvom du skal være indstillet for at betale for kvalitet, når du køber et massagesæde, er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan finde gode tilbud. Der findes nemlig et hav af gode massagesæde tilbud på nettet, men de kendetegnes dog ikke ved at have den laveste pris.

Når du jagter gode tilbud, handler det i højere grad om at finde gode, anerkendte modeller til nedsat pris. På denne måde giver du nemlig dig selv de bedste forudsætninger for at få værdi for dine penge.

I denne forbindelse skal det også pointeres, at der som regel er penge at spare ved at handle på nettet. Priserne er generelt bedre på nettet, og er du heldig at støde på et godt massagesæde til nedsat pris, kan du spare mange penge ift. de fysiske butikker.

Fjernbetjening til massagesæde

Tip: Tjek massagesæderne fra OBH Nordica og Beurer ud

Som det gør sig gældende for markederne med andre massageapparater, er markedet for massagesæder også domineret af få store brands. Vil du være på den sikre side, når du skal investere i et sådant sæde, er det en god idé at holde sig til et af disse brands.

Kaster man et blik på udvalget af massagesæder hos forhandlere såsom Proshop og Elgiganten, vil man opleve, at det især er OBH Nordica og Beurer, der dukker op. Det er nemlig deres produkter, der udgør en stor del af det samlede marked.

At dette er gældende, er dog kun en fordel for dig, der skal købe et massagesæde for første gang. Det gør det nemlig markant lettere ikke at brænde fingrene på et forkert køb. Samtlige modeller fra hhv. OBH Nordica og Beurer er nemlig pengene værd.

Her er det dog vigtigt at gøre det klart, at de enkelte modeller udmærker sig på hver deres måde. Derfor er det ikke alle massagesæder fra f.eks. Beurer, der vil tjene dig lige godt. Af denne årsag er det fortsat vigtigt at have et kendskab til dine krav og ønsker.

Sådan får du maksimal glæde af et massagesæde

Vil du være sikker på, at du være sikker på, at du får størst mulig glæde ud af dit massagesæde, er det bedste du kan gøre, ikke at gå på kompromis, når du køber det. Det vil nemlig ofte føre til mangel på funktioner, indstillingsmuligheder m.m.

Køber du en model, der kun kan give én type massage og ikke kan indstilles til dine specifikke ønsker, er der en risiko for, at du kun får brugt det få gange. Kan du derimod indstille det til at harmonere med dine specifikke ønsker på den pågældende dag, er det en helt anden sag.

Ydermere anbefales det også at vælge et massagesæde med flere massageområder. Det medfører, at du kan få passage fra nakke til lænd, hvilket i højere grad giver dig en følelse af, at du har fået en professionel massage.

Spørgsmål og svar om massagesæder

Hvor tit må jeg bruge sædet?

Hvor ofte du må anvende dit massagesæde, afhænger af flere ting. Som udgangspunkt er der ikke et fast interval, du absolut skal holde dig til. Det handler derimod om at lytte til sin krop. Oplever du, at du er øm efter en behandling, bør du måske skrue ned for intensiteten og udvidet intervallet.
Føler du, at du får løsnet op i kroppen og sluppet spændingerne, hvis du får en daglig massage, er der intet, der står i vejen for dette. Det vigtigste er, at du lytter til din krop, og sørger for at tilpasse, hvis du kan mærke, at det har negativ indvirkning.

Hvilket massagesæde er bedst til prisen?

Der findes mange massagesæder, der giver god værdi for pengene. Der findes dog ikke ét, der giver bedst værdi for pengene for alle. Det skyldes, at der er forskel på folks ønsker og præferencer. Beurer MG206 er dog et godt bud på et massagesæde, der er godt til prisen.

Hvem kan få gavn af massagesæder?

Der er adskillige fordele forbundet med at købe og bruge et massagesæde. Det er nemlig i stand til at løsne op i muskler og led i ryggen, hvorved du kan lindre dine smerter. Hertil er det også værd at påpege, at det er afstressende og afslappende at bruge massagesædet.

Hvor kan jeg læse anmeldelser af massagesæder?

Anmeldelser af massagesæder kan findes flere steder. Det letteste er dog at læse anmeldelser direkte hos forhandlerne. Mange af dem lader nemlig kunder anmelde det produkt, de har købt, hvilket kan hjælpe dig sortere i de forskellige modeller.

© 2023 Stunning.dk (kontakt@stunning.dk)

Siden er reklamefinansieret

Stunning.dk ejes og drives af Effecto ApS

Til toppen