Du er i gang med at læse
Glattejern test: Find det ultimative fladjern til dit hår

Glattejern test: Find det ultimative fladjern til dit hår

Glat hår

Du kan finde rigtig mange forskellige glattejern på det danske marked. Derfor kan det også virke svært at finde det rette.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med dette, kan du herunder blive klogere på, hvilke parametre der er særligt vigtige at have i fokus, når du skal købe et glattejern.

GLATTEJERN PÅ TILBUD →

Ligeledes bliver du også præsenteret for en række af de bedste og mest populære glattejern på markedet. Derfor er der gode forudsætninger for, at du blandt dette udvalg kan finde en model, der appellerer til dig.

Vi håber, at du ved at gennemgå resultatet af vores glattejern test, vil finde det ideelle glattejern.

Disse glattejern kan vi anbefale:

ghd The Original Classic Styler

ghd The Original Classic Styler glattejernNår du køber ghd The Original Classic Styler får du et klassisk og velfungerende glattejern til en fornuftig pris, som er både pålideligt og driftssikkert. Modellen her er af høj kvalitet og generelt er der brugt materialer, der sikrer en lang levetid.

Man har blandt andet været meget omhyggelig under design- og produktionsprocessen, så glattejernet her har keramiske varmelegemer og plader i samme størrelse, der er placeret meget præcist. Det kan lyde banalt, men det er med til at sikre en jævn opvarmning på de steder, hvor glattejernet skal være varmt.

The Original Classic Styler (også kaldet Classic IV Styler) er et af de mest populære glattejern på markedet. Det skyldes blandt andet dets store alsidighed; det kan nemlig bruges både til at glatte håret, lave krøller, sommerwaves og give volumen. Faktisk kan du med lidt snilde bruge glattejernet her til det meste.

Der tegner sig således et billede af et glattejern, hvor du får rigtig meget for dine penge. Det kommer da også til udtryk i anmeldelserne, hvor kunderne i gennemsnit bedømmer ghd The Original Classic Styler til 4,3 ud af 5 stjerner.

Alt i alt et godt køb, hvorfor modellen også topper listen her over de anbefalede glattejern.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

  • Pålideligt og driftssikkert glattejern til en skarp pris
  • Keramiske varmelegemer
  • Stor alsidighed (kan bruges til at glatte, krølle og meget andet)
  • Det bugner med positive anmeldelser af glattejernet online

Sammenlign priser:

i samarbejde med PriceRunner

 

ghd Platinum+ Styler White

ghd Styler White glattejernghd Platinum+ Styler White er til dig, der skal have et eksklusivt og ikke mindst utroligt smart glattejern. Modellen her er ikke den billigste; faktisk tværtimod, men til gengæld får man også et ekstra skarpt produkt for sine penge.

Det forholder sig nemlig sådan, at ghd Platinum+ Styler White er et såkaldt smart glattejern. Det betyder i bund og grund, at glattejernet har sensorer og teknologi der løbende registrerer hårets tykkelse og tekstur under glatningen. Disse informationer bruger glattejernet til løbende at tilpasse sig håret, så du får det bedste og ikke mindst sundere resultat.

Dette glattejern har også en indbygget Sleep-tilstand, hvilket vil sige, at det automatisk slukker efter 30 minutter, hvor det ikke har været i brug. Derfor er der ingen grund til at bekymre sig om, hvorvidt man nu huskede at slukke for sit glattejern inden, at man skyndte sig ud ad døren i morges.

Udover at være smart, så kan ghd Platinum+ Styler White naturligvis også tilbyde på mange af de mere klassiske funktioner. Modellen her kan naturligvis bruges til glatning af håret, men er også oplagt til dig, der gerne vil lave krøller i ny og næ. Med en konstant temperatur på 185 grader er der ingen tvivl om, at dette er et effektiv glattejern, der sikrer et godt resultat – hver gang!

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

  • Eksklusivt glattejern i et flot, hvidt design
  • Indbyggede sensorer og smart teknologi (giver et godt resultat hver gang)
  • Indbygget autosluk (efter 30 minutters inaktivitet)
  • Konstant temperatur på 185 grader

Sammenlign priser:

i samarbejde med PriceRunner

 

HH Simonsen Infinity Salon Pro Styler

HH Simonsen glattejern Infinity Salon Pro StylerHH Simonsen Infinity Salon Pro Styler har ikke just et mundret navn. Heldigvis er det ikke noget, som du behøver at gå og huske på. Du skal nemlig blot glæde dig over, at du her får et glattejern med brede varmeplader (38 mm), som blandt andet er med til at sikre, at du nemt og hurtigt kan glatte dit hår – også selvom det både er langt og tykt.

Også dette glattejern byder på en række smarte funktioner og løsninger. Her kan vi blandt andet nævne, at modellen er udstyret med en touch-skærm, hvor du selv kan vælge den temperatur, som glattejernet skal varme op til. Det er ligeledes værd at nævne, at HH Simonsen Infinity Salon Pro Styler kommer med en automatisk Sleep-tilstand, som automatiks nedkøler glattejernet, selvom du har glemt at slukke for det. Som om, at det ikke var nok, så kommer denne model også med en varmepose, hvori glattejernet kan lægges selvom det er varmt.

I skrivende stund har kunderne, der har købt dette glattejern givet det 5 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Det bliver vist ikke meget bedre end det.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

  • Brede varmeplader (38 mm)
  • Indbygget touchdisplay (giver en glimrende brugervenlighed)
  • Automatisk Sleep-tilstand
  • Medfølgende varmepose
  • Kunderne er glade for dette glattejern

Sammenlign priser:

i samarbejde med PriceRunner

 

NICMA Styling Professional Hair Straightener

Glattejern fra NICMANICMA Styling Professional Hair Straightener fortsætter kadencen med de meget lidt mundrette navne, men til gengæld gør prisen glattejernet ganske attraktivt. Her får du nemlig en model i høj kvalitet og med et lækkert design, som samtidig ikke koster en formue.

Dette glattejern giver dig muligheden for selv at justere på temperaturen. Her kan du nærmere bestemt vælge mellem 160 og 230 grader, og dermed kan du sikre en effektiv glatning uanset tykkelsen på dit hår. Temperaturen er ganske nem at indstille, da det foregår via en fysisk knap med en enkel og meget intuitiv betjening.

Det er værd at bemærke, at også dette glattejern har en såkaldt Sleep-tilstand (eller som de kalder det; dvaletilstand). Her skal der gå 60 minutter inden, at glattejernet begynder at køle ned, men det er stadig en rar sikkerhed at have.

Kunderne er vældig begejstrede for lige netop denne model fra NICMA, og har i gennemsnit givet den 4,8 ud af 5 stjerner. De fremhæver det for den høje kvalitet, som flere af dem mener er på niveau med nogle af de dyrere glattejern.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

  • Prisvenligt glattejern
  • Justér nemt temperaturen (mellem 160 og 230 grader)
  • Autosluk
  • Fornuftig kvalitet

OBH Nordica Straight & Go Glattejern

OBH Nordica fladjernOBH Nordica Straight & Go er det sidste glattejern, som vi vil anbefale i denne omgang. Det er en vældig fin model, der har en god størrelse, der gør det nemt og ubesværet at tage med sig på farten. Det kan man naturligvis sige om de fleste glattejern, men der er en væsentlig forskel; OBH Nordica Straight & Go er et trådløst glattejern.

Det betyder, at du – hvis ikke du fast har en ledning i – kan oplade det via et USB-kabel, og når glattejernet er fuldt opladt, kan det benyttes i omtrent 35 minutter. Du kan hele tiden følge med i, hvor meget strøm der er tilbage på batteriet ved at kigge på batteriindikatoren.

På trods af, at dette glattejern fra OBH Nordica kører på batteri, kan du glæde dig over, at det kan varme helt op til 200 grader (vælg selv mellem 160 grader og 200 grader). Det betyder en effektiv glatning eller krølning af håret.

Fordelen ved, at glattejernet lades op via USB, er naturligvis også, at det bliver ekstra nemt at have med ud at rejse. Du kan bare lade det op via din computer, powerbank eller adapter til din telefon. Så behøver du ikke at bekymre dig om, hvorvidt stikket nu passer i det pågældende lands stikkontakter.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

  • Kompakt og praktisk glattejern (perfekt til rejsen)
  • Glattejernet er trådløst
  • Brugstid på omkring 35 minutter
  • To varmeindstillinger
  • Det kan lades op via USB

Sammenlign priser:

i samarbejde med PriceRunner

 

De bedste glattejern er kun få klik væk

Som angivet tidligere, er der mange gode glattejern på det danske marked. Det ville være lettere at vælge det rette, hvis ét af dem kunne udnævnes som det definitivt bedste.

Sådan forholder det sig dog ikke, da de forskellige modeller er udviklet til forskellige formål, hårtyper m.v. Derfor handler det om at finde det bedste glattejern for dit vedkommende. Uanset hvilken type glattejern, der er den rette for dig, er de dog kun få klik væk.

Nysgerrig? Så dyk ned i vores glattejern test herunder.

Tre populære typer af glattejern

Alle glattejern består af to varmeplader, der presses sammen om håret. Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er forskel på de forskellige modeller.

Ikke nok med, at pladerne adskiller sig i forhold til størrelse, udformning m.v., så er der også forskel på belægningen. Det er særligt vigtigt at være opmærksom på dette, da valget af belægning er afgørende for, hvilke kvaliteter glattejernet har.

I de kommende afsnit præsenteres du for følgende typer af glattejern:

  • Keramisk
  • Titanium
  • Turmalin

Keramisk

De keramiske modeller er yderst populære. Det skyldes hovedsageligt, at de prismæssigt er mere overkommelige end de to andre typer belægninger.

De keramiske plader er særligt gode til at udglatte hår ved lavere temperaturer. Derudover er mange af dem også forsynet med den såkaldte ion-teknologi, som er en teknologi, der fungerer ved, at negative ioner udligner hårets positive ioner. Det medfører, at dit hår efterlades fri for krus.

Som regel får du en langtidsholdbar effekt, når du har brugt et fladjern med keramiske plader. Det er selvfølgelig fordelagtigt, da du dermed kan vide dig sikker på, at dit hår forbliver glat hele dagen, hvis du glatter det om morgenen.

De keramiske plader sikrer også en jævn varmefordeling, hvilket giver en mere skånsom behandling af dit hår. De keramiske plader egner sig til alle hårtyper, men er især gode til personer med fint, naturligt glat hår eller personer med let bølget hår.

Fladjern

Titanium

Der findes også et stort antal glattejern, der har en belægning af titanium på pladerne. Denne type belægning er i særdeleshed egnet til personer, der har krøllet hår. Det kræver nemlig en del at udglatte krøller sammenlignet med at glatte naturligt glat eller bølget hår.

Titanium er det eneste metal (og dermed den eneste belægning), der kan give et højt niveau af både fladhed og glans, når du bruger et glattejern til krøllet hår.

Endvidere er det også værd at tilføje, at glattejern med titanium som regel kommer med mange forskellige muligheder og funktioner. Derfor er du garanteret, at det er dig som bruger, der har den fulde kontrol over glattejernet.

Turmalin

Når du læser i produktbeskrivelsen på apparater med keramiske plader, vil du sommetider støde på ordet turmalin. Vælger du et glattejern med turmalin, har det plader med små krystaller, der indeholder mineraler, der hjælper med at udglatte håret og skærme mod den høje varme.

Beslutter du at købe et sådant glattejern, får du et effektiv ét, hvilket medfører, at du typisk kun behøver at glatte hver hårsektion én gang.

Er det af høj prioritet for dig, at dit hår bliver efterladt både skinnende og glansfuldt uden krus og krøl, når du har brugt glattejernet, er turmalin også din bedste ven.

Hvilken type skal jeg vælge?

Det er vanskeligt at give et konkret svar på, hvilken type du skal vælge. Som du også kan læse herover, er der fordele og ulemper forbundet med alle typerne.

Vil du være sikker på, at du får den bedste løsning, er det oplagt at vælge et keramisk glattejern med turmalin. Husk dog, at har du meget krøllet hår fra naturens side, vil du være bedre stillet ved at købe et glattejern med titanium.

Når du skal købe et glattejern, er det altid egne behov og kriterier, der skal diktere dit valg – ikke andre og ikke andet.

Gode tips til valg af glattejern:

  • Lad dine ønsker og præferencer komme i første række
  • Kig efter bedst i test-produkter fra velrenommerede glattejern test
  • Få personlig vejledning og sparring (f.eks. af din frisør)

Anbefalelsesværdige producenter af glattejern

Du kan finde produkter fra rigtig mange producenter af glattejern på det danske marked. På nogle punkter er det naturligvis en fordel, da det sikrer, at udvalget indeholder noget for alle.

På den anden side kan det dog også være en ulempe, da det kan besværliggøre valget af et glattejern. Står du selv over for at skulle købe et glatte- eller stylingjern, rådes du til at holde dig til de mest anerkendte og velrenommerede producenter.

Selvom du holder dig til disse producenter, er der dog stadig rigtig mange modeller at vælge mellem. Du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde en model, der er som skabt til netop dig og dit hår.

Hvis du har intentioner om at købe et fladjern, anbefales det at vælge en model fra en af de producenter, der er beskrevet herunder.

De udvalgte brands består af følgende:

  • GHD
  • HH Simonsen
  • Remington
  • BaByliss
  • OBH Nordica

GHD

Du er næppe i tvivl om, at du kan vælge blandt et bredt spektrum af forskellige glattejern på det danske marked. Vil du være sikker på, at du vælger blandt en række af de bedste modeller på markedet, er det GHDs udvalg, du skal kigge nærmere på.

Derfor er GHD også et af de mest anerkendte brands, når det kommer til elektronik inden for personlig pleje. Det omfatter blandt andet glattejern, hvor det i særdeleshed er deres IV Styler, der er populær. Det er flere gange blevet stemplet som et af verdens bedste glattejern.

HH Simonsen

HH Simonsen er særligt kendt for deres digitale glattejern, som har gennemgået et utal af forbedringer siden lanceringen. Det er fortsat et af de mest solgte fladjern her i landet, som er skarpt efterfulgt af Wet2Dry, som er et glattejern, der kan bruges i både tørt og fugtigt hår.

Der bør ingen tvivl herske om, at HH Simonsen laver nogle af de bedste flad- og stylingjern på markedet. Derfor vil du naturligvis også opleve, at de i stor stil er præsenteret i diverse glattejern tests, hvor de som regel får pæne ord med sig.

Glatning af hår

Remington

Remington er en amerikansk producent, der har været på markedet i rigtig mange år. I mange år har de desuden været et yderst respekteret brand, der står bag en lang række professionelle produkter, hvilket naturligvis også omfatter deres forskellige glattejern.

De kan desuden også bryste sig af at have et stort og differentieret udvalg. Det er selvfølgelig en fordel, da det betyder, at de har et udvalg, der indeholder noget for alle, uanset hvad man har af krav og ønsker til sit kommende fladjern.

BaByliss

Du behøver ikke nødvendigvis at vælge de dyreste modeller på markedet for at være sikker på kvalitet og gode resultater. Det har BaByliss nemlig bevist med deres udvalg af glattejern, hvoraf flere af dem kan købes til mellem 500 og 700 kroner.

Vil du være sikker på, at det er det bedste af det bedste, du får fat i, er du dog bedre stillet med et glattejern fra enten GHD eller HH Simonsen. Dog er BaByliss et glimrende valg for dig, der vil have et kvalitetsrigtigt glattejern, men foruden dette ikke har de store krav.

OBH Nordica

OBH Nordica er en fabrikant, der altid har været kendt for deres høje kvalitet og stilrene designs. Det er dog ikke alle, der er klar over, at de også laver glatte- og stylingjern. Om end deres udvalg ikke er helt så stort, som fx HH Simonsens eller GHDs, står de fortsat bag en række forskellige glattejern.

Deres sortiment varierer meget, hvorfor der findes modeller, der koster 500 kr., mens andre modeller koster 1.300 kr. Det vidner også om, at de har et udvalg, der indeholder noget for alle. Derfor er der også en god chance for, at de har noget, der falder i din smag.

Glattejernet kan bruges til både hår og skæg

Ikke alle er klar over det, men flere typer af glattejern kan faktisk også bruges som glattejern til skæg. Dog er det ikke alle modeller, der egner sig til dette.

Hvis du leder efter et fladjern, der ikke blot kan bruges til at glatte dit hår, men også dit skæg, er det vigtigt at vælge med omhu. Til et sådant formål er det nemlig ikke ligefrem fordelagtigt at have en kluntet model med store varmeplader, da det næppe ender godt.

Derimod er det en god idé at lede efter et mini glattejern. Ved at gøre dette, får du nemlig bedre forudsætninger for, at du ikke brænder dig på de varme plader, når du glatter dit skæg.

Endvidere er det også fordelagtigt at vælge en model, hvor pladernes kanter er skærmet af mod varmen, så du kan komme ind til skæggets rødder uden at brænde dig. En anden fordel ved at vælge et lille glattejern er, at det også er ideelt at rejse med.

Glattejern kan sagtens bruges af både mænd og kvinder (dog er interessen klart størst blandt kvinder)

Korrekt brug af glattejern

For at opnå det bedste resultat, når du bruger dit glattejern, er det vigtigt, at det betjenes på korrekt vis. Ydermere er korrekt brug af apparatet også med til at skåne dit hår samt forlænge levetiden af dit flad- eller stylingjern.

Til trods for, at selve arbejdet med at glatte hår er forholdsvis simpelt, er der alligevel en række ting, der er vigtige at huske. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at det er noget du husker. Det kan du blive meget klogere på herunder.

#1 Brug altid varmebeskyttelse

Det er ikke sundt for dit hår at blive udsat for varmen fra et glattejern. Til trods for dette er det svært at glatte det uden at bruge varme.

Derfor er det ikke noget, der betyder, at du ikke må bruge et fladjern til at glatte det, om end det anbefales, at du ikke bruger det hver dag. På den måde skåner du nemlig dit hår, hvilket gør det betydeligt lettere at holde det sundt og glansfuldt.

Før du bruger dit glattejern, er det vigtigt, at du husker at bruge varmebeskyttelse i håret. Det er et produkt, der kan anvendes i både fugtigt og tørt hår og ofte kommer som en spray. Som regel er det ikke nødvendigt at bruge mere end et par pump til hele håret. Hvis du gerne vil tørre dit hår hurtigt, kan du i øvrigt overveje at købe og bruge en Dyson hårtørrer.

Det er vigtigt, at du venter til, at det er helt tørt, før du begynder at bruge dit varmeapparat. I praksis fungerer dette produkt som solcreme til huden, da det lægger en beskyttende hinde over håret.

Det betyder, at der er en hinde mellem hår og den varme, som kommer fra dit glattejern. Det er med til at sikre, at varmen ikke kommer i direkte kontakt med håret, da varmen først skal trænge gennem hinden. Som følge af dette tager håret ikke nær så meget skade.

Vær dog opmærksom på, at brugen af en varmebeskyttende spray ikke er ensbetydende med, at håret ikke tager skade. Derfor rådes du fortsat til at have dage, hvor du ikke udsætter håret for varme.

Der er rig mulighed for at finde en varmebeskyttende spray til under 100 kr.

#2 Glat aldrig vådt eller fugtigt hår

Der er mange, der begår den fejltagelse, at de glatter vådt eller fugtigt hår. Ofte er det som følge af, at man har travlt om morgenen, og derfor mener, at man ikke har tid til at vente.

Selvom du har travlt, er det dog vigtigt, at et glattejern ikke bruges i vådt eller fugtigt hår. Vurderer du, at du ikke har tid til at vente til, at håret er tørt, før du skal ud af døren, er det bedre at undlade at glatte det.

Hvis du glatter hår, der er vådt eller fugtigt, tager det nemlig mere skade, end det ellers vil have gjort. Da det i forvejen ikke er sundt, er der selvfølgelig ikke nogen grund til at gøre det værre.

 Brug af glattejern

#3 Find den ideelle varmeindstilling

På en stor del af de glattejern, der er at finde på det danske marked, er det muligt at skrue højt op for varmen. Mange af dem kan nå temperaturer på mere end 220 grader, men det er slet ikke nødvendigt med så høj en varme.

Her er det vigtigt, at du husker på, at dit hår ikke har godt af varmen. Derfor er det også meget vigtigt, at du er varsom med at skrue for højt op for den. Alt afhængigt af, hvor tykt dit hår er, og hvor mange krøller du har, er det faktisk ofte nok med 180 grader.

Oplever du, at 180 grader ikke er tilstrækkeligt til at sikre, at du får et godt resultat, kan du naturligvis godt skrue op for varmen. Prøv dig dog stille og roligt frem, indtil du finder en passende temperatur i stedet for blot at skrue op på maksimal temperatur.

I og med, at det kan være svært at redde dit hår, hvis det først har taget for meget skade af at blive udsat for meget eller for høj varme, er det selvfølgelig vigtigt, at du tager dette seriøst.

Endvidere er det også vigtigt at understrege, at selvom du bruger dit glattejern ved en temperatur på eksempelvis 180 grader, er det fortsat vigtigt at bruge varmebeskyttelse. Selvom 180 grader ikke er den maksimale temperatur på mange glattejern, er det stadig en høj temperatur.

Du bør så vidt muligt ikke glatte dit hår ved temperaturer på over 180 grader

#4 Inddel dit hår i flere sektioner / totter

Vil du gerne sikre, at du får det bedst mulige resultat, når du glatter dit hår med et fladjern? I så fald er det uhyre vigtigt, at du sørger for at inddele dit hår i mindre sektioner.

Det tager ganske vist lidt ekstra tid at få glattet alt dit hår, men det er den ekstra tid værd – og det er der flere årsager til. Først og fremmest handler det om, at du får et bedre resultat, eftersom dit hår ganske enkelt bliver glattere og mere glansfuldt.

Der er ikke nogen egentlig regel for, hvor store eller små disse sektioner skal være. Det afhænger af din hårtype, -længde og -tykkelse. Derfor er der intet andet for end at prøve dig frem. Det er den bedste måde at finde ud af, hvad den rette størrelse til sektionerne er.

I og med, at du deler dit hår op i sektioner, undgår du også, at du ender med at glatte det samme hår om og om igen. Det gør ikke blot, at du hurtigere bliver færdig med at glatte dit hår, men også, at det skånes og dermed ikke slides i samme omfang.

Derfor rådes du selvfølgelig også til, at du altid starter med at inddele dit hår i sektioner, inden du giver dig i kast med at glatte det. Det samme er i øvrigt også gældende, hvis du har planer om at lave krøller eller bølger.

#5 Rens og opbevar fladjernet korrekt efter brug

Det er ikke alle, der husker at få vasket og rengjort deres glattejern efter brug. Det er en skam, da det ikke blot er uhygiejnisk, men faktisk også kan ende med at mindske virkningen på sigt.

Har du altid troet, at det ikke var nødvendigt at gøre et fladjern rent, tager du fejl. Det er dog i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du ofte gør brug af produkter i håret. Hvis du gør det, så er det nemlig produkter, der sætter sig på pladerne på dit apparat.

Heldigvis er det ikke specielt besværligt at rengøre dit glattejern, hvorfor det bestemt ikke er noget, der kan bruges som undskyldning. Faktisk er det ganske nemt. Det eneste det kræver er, at du med jævne mellemrum tørrer det af med en opvredet klud.

Derfor er der hverken behov for, at det skal skilles ad, at du skal bruge specifikke rengøringsmidler e.l. Det eneste det kræver er, at du sørger for at tørre det af med en klud løbende. Det er dog vigtigt, at du gør det løbende, da produkterne ellers kan brænde sig fast til pladerne.

Dit glattejern bør tørres af efter brug – hver gang

Disse funktioner og specifikationer skal dit fladjern byde på

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kan være svært at finde det mest ideelle glattejern. Det handler ikke blot om, at der er rigtig mange modeller at vælge mellem, men også, at der er et hav af funktioner og specifikationer, der skal være i fokus.

Selvom det kan virke tiltalende, er det derfor også vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model. Det samme er gældende, hvis du havde tænkt blot at vælge en topmodel, da du dermed er på den sikre side. Du kan altså ikke alene basere på din beslutning på, hvad der er blevet anbefalet i en glattejern test, uanset hvor omfattende denne test måtte være.

Ganske vist er der en række specifikationer og parametre, der altid skal være i fokus, når man skal købe et glattejern, men derudover er det egne behov og kriterier, der er afgørende.

Er du i tvivl om, hvad du skal lægge vægt på i forbindelse med købet af et fladjern, er det i særdeleshed nedenstående. I denne sammenhæng er det dog vigtigt at pointere, at det er forskelligt fra person til person, hvor vigtige disse parametre er.

 Lilla glattejern

En lang ledning

Dette er et punkt, hvor alle ikke er enige. Der er mange, der gerne vil have en kort ledning, da de dermed undgår, at den fylder for meget i skabet på badeværelset. Omvendt er der også mange, der gerne vil have en lang ledning, så man kan bevæge sig frit.

Anbefalingen lyder på, at du vælger en model, der er forsynet med en lang ledning. Ved at gøre dette er du i hvert fald garanteret, at det ikke er en begrænset bevægelsesfrihed, der medfører, at du ikke får glattet dit hår ordentligt.

Det betyder dog ikke, at du skal vælge en model med en ledning, der er ti meter lang. Du rådes dog til at sikre, at ledningen minimum er to-tre meter lang. Dermed er du garanteret, at bevægelsesfrihed ikke bliver et problem.

Kommer du primært til at bruge den på et badeværelse, hvor den nærmeste stikkontakt befinder sig langt væk fra spejlet, hvor du skal stå, er det en god idé at vælge en lidt længere ledning. Det handler dog om at finde ud af, hvad dine egne behov er i denne sammenhæng.

Ideelt set skal glattejernet byde på en ledningslængde på mindst to-tre meter

Kort opvarmningstid

De fleste skal nå at glatte deres hår om morgenen, før de skal afsted. Derfor skal det helst ikke tage for lang tid. Netop derfor er det også vigtigt, at man sørger for at købe et effektivt glattejern, der kan glatte dit hår på kort tid.

Hvad mange dog glemmer at tænke over er, at opvarmningstiden også er vigtig. Vil du gerne undgå at bruge for lang tid på at vente på, at dit glattejern bliver klar til brug, skal du fokusere på at vælge en model med en kort opvarmningstid.

Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvad de anser som værende en kort opvarmningstid. Derfor er det mere eller mindre op til dig selv, hvad du stiller af krav til dette. Det er dog fordelagtigt i hverdagen, hvis den varmer op på maksimalt 30 sekunder.

Læs også
Barberkniv

Skal du kun bruge det i ny og næ, er det ikke sikkert, at du stiller krav til, at du kan varme det op lige så hurtigt. Derfor handler det i høj grad også om at finde ud af, hvad du har af behov og ønsker til dette.

Alt under 30 sekunder må betragtes som en glimrende opvarmningstid

Autosluk

Der skal ikke være nogen tvivl om, at langt de fleste forventer, at de sagtens selv kan huske at slukke for deres glattejern. For mange viser det sig dog ikke helt at være tilfældet.

Det er især noget, der er gældende på de morgener, hvor det hele skal gå lidt stærkt. Her kan man nemt ende med at lade det sidde i stikkontakten, når man tager afsted. Hvis ikke det slukker af sig selv, så kan det ende meget galt.

Af den grund er det også en rigtig god idé, at du sørger for at købe en model, der er udstyret med en autosluk-funktion. Dermed sørger apparatet selv for at slukke efter X minutter. Det er forskelligt fra model til model, hvor lang tid det tager, før autosluk-funktionen slår til.

I dag er det de færreste glattejern, der ikke er blevet forsynet med denne funktion, hvorfor det næppe er noget, du kommer til at betale ekstra for. Det vil sige, at det bestemt heller ikke kan betale sig at lede efter en model, der ikke er udstyret med det, for at spare lidt penge.

Undlader du at vælge en model med autosluk-funktion, kommer der sandsynligvis også en dag, hvor du ender med at fortryde det. Derfor rådes du til ikke at undgå denne funktion.

Glattejern og krøllejern

Lav vægt og handy design

Det nytter ikke noget at vælge et stort glattejern, der både er bøvlet og tungt. I stedet bør du finde en model, der er let og har et handy design. Det gør det nemlig markant lettere at arbejde med.

På lige fod med, at du skal vælge et apparat, der er forsynet med en lang ledning, fordi det gør det nemmere at arbejde med det, så skal vægten heller ikke være for høj. Det vil blot resultere i, at du bliver træt i hånd og arm, når du bruger det.

Ligeledes er det også vigtigt at vælge et glattejern med et ergonomisk og handy design, så det ligger godt i hånden. Når du arbejder med et apparat, der bliver så varmt, som et glattejern gør, er det naturligvis vigtigt, at du har fuld kontrol over det – og det har du kun, hvis det ligger godt i hånden.

Derfor må det bestemt også siges at være et aspekt, du ikke bør gå på kompromis med. Dog er der ikke nogen egentlige regler eller anbefalinger, du kan tage udgangspunkt i. Derfor er det op til dig selv at vurdere, hvorvidt en given vægt er for høj eller ej.

Vil du sikre, at du får købt et fladjern, hvor der har været fokus på det ergonomiske aspekt i forbindelse med udviklingen, anbefales det at holde dig fra de helt billige modeller. Her er der nemlig sjældent lagt synderligt meget energi i dette.

Mange temperaturindstillinger

Ikke alle vægter det højt, at deres glattejern har et hav af temperaturindstillinger. De fleste ser det dog gerne, da det medfører, at man altid kan finde en passende temperatur, uanset hvordan man ønsker at bruge apparatet.

Hvis du bruger det på samme måde hver gang, er det dog næppe noget, du får brug for. Derfor kan du med fordel vælge et GHD glattejern, da de har en konstant temperaturindstilling. Det medfører, at du ikke skal bruge tid på at indstille temperaturen, hver gang det bruges.

Har du derimod intentioner om at bruge det til forskellige formål, er det en betydelig fordel, at du har flere temperaturindstillinger at vælge mellem. Det er selvfølgelig op til dig selv at vurdere, hvor mange du har brug for.

Vælger du en model med mange temperaturindstillinger, er det dog vigtigt, at du undersøger, om det er nemt at justere temperaturen. Er det besværligt og tidskrævende at gøre dette, gavner det dig selvfølgelig ikke, at du har mange temperaturindstillinger at vælge mellem – tværtimod.

Er det vigtigt for dig, at du får et fladjern, hvor du selv kan vælge mellem en lang række temperaturindstillinger, anbefales du at vælge en model fra HH Simonsen eller Remington. De er nemlig begge kendt for at have mange temperaturmuligheder.

Varmepladernes størrelse

Når du skal købe et glattejern, skal du vælge ud fra dit eget hår. Det vil sige, at du skal vælge en model, der egner sig til den type hår, du har. Er det tykt, fint, lang eller kort? Det har nemlig betydning for, hvilken størrelse og udformning glattejernets varmeplader bør have.

Hvis du har langt og / eller kraftigt hår, er det en god idé at gå efter en model, der er forsynet med varmeplader, der er brede. De skal helst gerne have en bredde på minimum 4 cm. De brede plader medfører, at glattejernet får godt fat om håret og udglatter det på effektiv vis.

Har du derimod kort hår, rådes du til at gå på jagt efter et glattejern med smalle plader. Ved at gå efter et fladjern, der er forsynet med smalle plader, vil det være lettere for dig at nå helt ned til hårrødderne. Til dette formål vil du være bedst tjent med plader på mellem 1 og 1,5 cm i bredden.

Er du på jagt efter en model, der kan fungere til de fleste hårtyper, skal du vælge en model med plader, der har en bredde på mellem 2 og 3 cm. En sådan model kan både bruges i kort, mellemlangt og langt hår, om end det kræver lidt mere tålmodighed, hvis du vil bruge det i langt eller tykt hår.

Ved du på forhånd, at du også skal bruge dit glattejern til at lave krøller, bør du vælge et glattejern, der er forsynet med mellemstore varmeplader. Det vil sige, at de skal have en bredde på mellem 2 og 2,5 cm.

Opsummeret – den ideelle bredde på glattejernets plader:

  • Til kort hår: 1-1,5 cm.
  • Til langt og / eller kraftigt hår: +4 cm.
  • Øvrige hårtyper: 2-3 cm.

Praktisk etui til opbevaring og rejsebrug

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at et glattejern let kan ende med at optage en del plads i skabet på badeværelset, hvis ikke man har et sted at opbevare det. Derfor er det en god idé at vælge en model, hvortil der medfølger et etui til opbevaring og rejsebrug.

Hvis du er faldet for en model, hvor det ikke følger med, anbefales det, at du køber det med ved siden af. Der er nemlig flere fordele forbundet med at have et sådant etui.

Først og fremmest sikrer det, at du opbevarer dit glattejern på sikker vis. Det forlænger levetiden af det, da du undgår, at det tager skade, hvis det eksempelvis tabes, når du skal have det ud af skabet.

Ydermere ved du også altid, hvor du kan finde det. Sørg blot for at have et fast sted, hvor etuiet kan ligge, og så er du ikke længere i tvivl om, hvor dit glattejern er. Dermed ender du ikke med at skulle lede efter det, når du skal bruge det.

Hvis du ofte er på farten, er det også en fordel at have et etui. Dit glattejern har ikke godt af en tur i kufferten, hvis det ikke er ordentligt beskyttet. Det er især gældende, hvis du skal rejse med fly, da din kuffert ikke altid behandles med omhu af lufthavnspersonalet.

Hår bliver glattet

Hvad koster et godt glattejern?

Det er vanskeligt at give et konkret svar på, hvad det koster at købe et godt glattejern. Det er der flere årsager til, men det handler primært om, at der er stor forskel på, hvad folk betragter som et godt glattejern.

Før du kan vurdere, hvad det vil ende med at koste, er du derfor nødt til at vide, hvad du egentlig leder efter. Eksempelvis er modellerne fra GHD og HH Simonsen dyrere end modellerne fra BaByliss og OBH Nordica, hvorfor du skal vurdere, hvad dine behov er.

Hvis du vil være sikker på, at det er en topmodel, du får fingrene i, slipper du næppe for under 1.000 kroner. I mange tilfælde er du også nødt til at betale 1.500 kroner eller herover.

Du rådes derfor til at sætte et budget, før du leder efter et glatte- eller stylingjern. Ved at gøre dette undgår du nemlig at bruge din tid på at kigge på modeller, der enten er alt for dyre eller alt for billige – ingen af delene er nemlig andet end spild af din tid.

Når du skal vurdere, hvad du er villig til at betale for dit kommende fladjern, er det vigtigt, at du er realistisk. Hvis du stiller mange og høje krav til det, harmonerer det ikke med, at du kun er villig til at betale 400 kroner for det. Forsøg derfor at skabe sammenhæng mellem krav og budget.

Topmodellerne koster typisk over 1.500 kr.

Sådan sparer du penge på dit kommende fladjern

Vil du gerne sikre, at du ikke ender med at betale overpris for dit nye glattejern, findes der flere tips og tricks til, hvordan du kan spare penge på det. Fra start skal det dog understreges, at du ikke blot skal jagte det billigste glattejern på markedet.

Hvis du gerne vil være sikker på, at du får dit glattejern til den bedst mulige pris, bør du benytte dig nedenstående tips:

1. Hold øje med tilbud

Det er naturligvis oplagt, at du holder øje med tilbud. Det er dog tilbud på velrenommerede modeller, der harmonerer med dine behov og krav, du skal holde øje med.

Det vil sige, at du ikke skal holde øje med, om supermarkederne får billige no name-modeller hjem til et par hundrede kroner. De er ikke værd at bruge penge på. Hold i stedet øje med gode tilbud på modeller fra bl.a. GHD, HH Simonsen og Remington.

I dag kan du stort set finde glattejern på tilbud året rundt hos diverse netbutikker. Der kan dog være særligt gode tilbud at finde i forbindelse med Black Friday, jul eller januarudsalget. På disse tidspunkter er der derfor gode muligheder for at gøre en god handel.

2. Find en aktiv rabatkode

I dag er det muligt at finde aktive rabatkoder til de fleste netbutikker. En stor del af dem bruger dem nemlig som en aktiv del af deres markedsføring på nettet.

Hvis du handler hos en velkendt webshop som f.eks. Elgiganten, NiceHair eller Proshop, er der derfor en god chance for, at du kan finde en gyldig rabatkode. Det vil sige, at du forholdsvist nemt kan tilegne dig rabat på et produkt, eksempelvis et glattejern, der end ikke er på tilbud.

Ikke alle aktører lader dig kombinere tilbud og rabatkoder, men er det tilladt, er det en glimrende måde at opnå store besparelser på. Det kan fe.sk. medføre, at en model, der egentlig var udenfor dit budget, nu pludselig er opnåelig.

Du kan finde mange rabatkodeportaler på nettet, der samler rabatkoder til et hav af webshops. Hvis blot du kigger forbi hos et par stykker af disse, bør det ikke være problematisk at finde en gyldig kuponkode.

Det er også muligt at købe et brugt fladjern (men vær opmærksom)

Der er selvfølgelig også mulighed for at købe et brugt glattejern. Hvis du beslutter dig for at gøre dette, er det dog vigtigt, at du er meget opmærksom.

Når du køber et brugt flad- eller stylingjern af en privatperson, går du nemlig også glip af en lang række rettigheder. Du får eksempelvis ikke garanti eller reklamationsret, som du havde fået, hvis du havde købt et nyt glattejern i en butik eller på en webshop.

Ligeledes er du heller ikke garanteret, at du rent faktisk modtager et glattejern, der fungerer, som det skal. Det vidner om, at der er mange ting, der kan gå galt, hvis du beslutter at købe brugt – og derfor er det vigtigt, at du overvejer nøje, om det er den rette beslutning.

Det er i hvert fald ikke anbefalelsesværdigt at gøre, da du ingen sikkerhed har, hvis du modtager et glattejern, der ikke fungerer. Det har du derimod, hvis du køber et nyt hos en professionel forhandler.

Kvinde bruger glattejern

Hold dig fra de helt billige glattejern

Det kan virke fristende, men det er ikke en god idé at vælge et af de helt billige glattejern. Ved at gøre dette løber du nemlig en stor risiko. Derfor kan det bestemt kun frarådes, at du vælger at investere i en af de billige modeller til et par hundrede kroner.

Ofte er det muligt at finde billige glatte- og stylingjern fra ukendte producenter, som kan købes til mellem 100 og 200 kr. Det kan virke tiltalende at købe et sådant glattejern, men det er ganske enkelt ikke værd at gøre.

Du vil nemlig blot modtage et fladjern, der ikke er effektivt i brug. Derfor kan du heller ikke bruge det til at opnå de resultater, som du gerne vil opnå. Ikke nok med det, så kan du også vide dig helt sikker på, at det ikke er specielt skånsomt over for dit hår.

Derfor er der rigtig mange gode grunde til, hvorfor du skal holde dig væk fra disse modeller. Det gør sig også gældende, selvom du ved, at du udelukkende kommer til at bruge apparatet et par gange om måneden e.l.

Det kan kun anbefales, at du sparer op til et godt glattejern (i stedet for at give dig til takke med et billigt et)

Har ofte varmeplader i jern

Der er flere årsager til, at du gør klogt i at holde dig fra de helt billige modeller. En af de primære grunde er, at de ofte er forsynet med varmeplader i jern. Hvis ikke man ved noget om det, lyder det sandsynligvis ganske harmløst, at producenterne har valgt at udstyre med dem med disse plader.

Faktum er dog, at varme jernplader på sigt kan ødelægge dit hår. Ganske vist slider keramiske plader også på håret, men bestemt ikke i samme omfang, som det er tilfældet med jernplader.

Hertil skal det naturligvis også tilføjes, at kvaliteten af alt fra ledningen til selve konstruktionen som regel er meget lav. De helt billige modeller til 100-200 kr. overlever derfor sjældent mere end et par måneder. Derfor kan det bedre betale sig at betale en kende mere og dermed få højere kvalitet.

Sådan krøller du dit hår med et glattejern

Ikke alle er klar over, at et glattejern kan bruges til andet end at glatte hår. Det kan man dog sagtens, da det kan bruges til flere andre ting. Blandt andet er det muligt at bruge det til at lave krøller eller bølger i håret, såfremt man ønsker dette.

Hvis du har i sinde at bruge dit glattejern til at lave krøller i dit hår, er det dog vigtigt, at du griber det an på den rette måde. Hvis du ikke ved, hvordan du skal bruge et glattejern til at lave krøller, så skal du blot følge de trin, der er beskrevet herunder:

  1. For at sikre, at du både får det bedste resultat, men også beskytter dit hår, så skal du starte med at sprøjte varmebeskyttende spray i håret.
  2. Dernæst skal du tage en sektion af dit hår (jo større en sektion, desto større krøller får du).
  3. Nu skal du holde på dit glattejern på samme vis, som du ville holde på et cykelstyr. Det vil sige, at du skal holde med et fast greb i bunden.
  4. Sæt nu tangen på rødderne af hårlokkerne og drej glattejernet indad. Du kan forestille dig, at det er et gashåndtag, der blot skal drejes den anden vej.
  5. Herefter skal du holde denne stilling, hvorefter du trækker glattejernet ned langs hårlokkerne til enden af dem.
  6. Nu har du lavet dine første krøller – sådan fortsætter du blot, indtil du er tilfreds med antal og omfanget af krøller.

Videoguide til at lave krøller med et glattejern:

OBS: Rettighederne til videoen tilhører Ditte Julie Jensen

Du er herre over resultatet, da du afgør, hvordan dine krøller bliver, jo hårdere du vrider glattejernet, og hvor lang tid du tager om at trække glattejernet tilbage.

Det er dog også vigtigt, at du er klar over, at der er stor forskel på, hvordan forskelligt hår reagerer på at blive krøllet på denne måde. Derfor er du nødt til at prøve dig frem for at finde ud af, hvordan du bedst opnår det resultat, som du gerne vil opnå.

Det er dog et klart bevis på, at der ikke er nogen grund til at købe et krøllejern, hvis du ikke skal lave krøller hver dag. Er det blot noget, du har i sinde at gøre i ny og næ, er det oplagt at bruge et glattejern til det.

GLATTEJERN PÅ TILBUD →

Spørgsmål og svar om glattejern

Hvilket glattejern er bedst?

Det er nærliggende at tro, at du blot skal vælge et glattejern, der er kåret som bedst i test i en glattejern test for at finde det bedste glattejern. Det er dog ikke tilfældet. Der er ikke én model, der er den bedste. Det handler om at finde det bedste fladjern til dine behov.

Hvordan bruger jeg et glattejern?

Det er ikke specielt svært at bruge et glattejern. Inddel dit hår i mindre sektioner, klem fast om håret ved rødderne, og træk glattejernet ned gennem håret. Skal du eksempelvis bruge det til at lave krøller, er fremgangsmåden dog en anden.

Hvor kan jeg købe mit nye fladjern?

Fladjern kan købes hos rigtig mange forskellige forhandlere. Blandt andet finder du et stort udvalg fra producenter såsom GHD, HH Simonsen og Remington hos forhandlere som Elgiganten, Matas, NiceHair, Bilka og Proshop.

© 2023 Stunning.dk (kontakt@stunning.dk)

Siden er reklamefinansieret

Stunning.dk ejes og drives af Effecto ApS

Til toppen