Du er i gang med at læse
Skægtrimmer test: De bedste skægtrimmere anno 2024

Skægtrimmer test: De bedste skægtrimmere anno 2024

Mand anvender en skægtrimmer

En skægtrimmer er et uundværligt redskab for enhver mand. Ejer du ikke allerede en sådan maskine, er det på tide at lave om på det.

Leder du efter en skægtrimmer, har du sandsynligvis observeret, at valgmulighederne er mange. Derfor kan valget virke besværligt, hvilket i særdeleshed er gældende for dig, der ikke tidligere har skulle købe en god skægtrimmer.

KØB BILLIGE SKÆGTRIMMERE →

Er du på udkig efter en skægtrimmer, er det vigtigt at pointere, at der ikke findes én model, der fungerer for alle. Der er nemlig forskel på folks behov, og netop derfor bør det være dine egne behov, der dikterer dit valg af trimmer.

BaByliss I-Stubble E879E – Alsidig og fleksibel skægtrimmer

BaByliss skægtrimmerBaByliss gør det til en fornøjelse at trimme skægget – blandt andet fordi den er så alsidig og fleksibel, som den er. Den kan nemlig både fungere som en full-on skægtrimmer, men er også et oplagt valg til dig, der er på udkig efter en maskine, der kan trimme dine skægstubbe.

I-Stubble E879E har hele 24 forskellige klippelængder med 0,2 mm. intervaller mellem hver. Det betyder, at du meget præcist kan styre, hvor langt dit skæg eller dine skægstubbe skal være. Længdekontrollen er motoriseret, så du ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt den bliver holdt hele vejen igennem.

På LED-skærmen kan du både følge med i den valgte klippelængde, samt hvor meget batteritid der er tilbage. Vi kan afsløre, at modellen her kan bruges trådløst i 40 minutter, hvilket skulle være rigeligt til et par trimninger af skægget.

Hovedet på skægtrimmeren her er fleksibelt, så det kan følge ansigtets konturer. Det sikrer en mere glat og behagelig barberingsoplevelse, hvilket absolut er en faktor, der er værd at vægte højt. Endelig vil vi gerne fremhæve det flotte design, der i den grad får den trimmeren til at fremstå lækker og eksklusiv.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

 • Flot design
 • Præcis indstilling af trimmelængde
 • Fleksibelt hoved med aftagelige og vaskbare knivblade
 • Kan bruges både med og uden ledning

Sammenlign priser:

i samarbejde med PriceRunner

 

BaByliss PRO T881E Beard – Enkel skægtrimmer med mange klippelængder

Enkel og flot skægtrimmerPRO T881E Beard er endnu et indslag fra BaByliss på listen over nogle af de bedste skægtrimmere. Den har et enkelt design og fornuftigt prissat – blandt andet på grund af dens mere manuelle tilgang til indstilling af klippelængder end I-Stubble-modellen.

Apropos klippelænger, så er der 24 forskellige af slagsen, og de bliver indstillet med 0,5 mm. mellemrum. Det betyder, at den kan klippe helt op til 12 mm. fra huden og dermed sikre en lang række forskellige skæglængder.

Modellen er udstyret med et genopladeligt batteri, der kan sikre op til 60 minutters brugstid uden ledning. Hvis man ikke har fået den ladet op eller bare ikke vil bekymre sig om, hvorvidt der er strøm nok på trimmeren, så kan PRO 1881E Beard også bruges med ledning.

Når du køber denne skægtrimmer, som har fået gode bedømmelser, medfølger der både en olieflaske og en børste, som du kan bruge til vedligehold. Børsten gør det nemt at fjerne hårene, og olien benyttes til at smøre knivsbladene. Jo bedre du er til at få brugt olien og børsten, jo længere kan du forvente at bruge din PRO 1881E Beard skægtrimmer.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

 • Nem at vedligeholde
 • 24 forskellige klippeindstillinger
 • Mellem 0,5 mm. og 12 mm. klippelængde
 • Op til 60 minutters batteritid

Sammenlign priser:

i samarbejde med PriceRunner

 

Philips MG7720/15 – Skægtrimmer med masser af tilbehør

 Skægtrimmer med meget tilbehørMG7729/15 er en populær skægtrimmer fra Philips, der er kendt for at lave gode barbermaskiner, skægtrimmere og lignende hårplejemaskiner. Denne er naturligvis ingen undtagelse, og med sit store udvalg af tilbehør er der i den grad lagt op til en alsidig trimmeoplevelse, der passer til de fleste.

Philips MG7720/15 er nemlig en såkaldt 14-i-1 trimmer, hvor der medfølger 14 forskellige værktøjer, der er egnet til forskellige typer af trimning og klipning. Det betyder, at hvad end du skal barbere skægget, klippe håret eller fjerne hår på kroppen, så kan denne trimmer klare det for dig.

Modellen er udstyret med et batteri, der sikrer dig op til 120 minutters (2 timers) brugstid, og den er ovenikøbet vandtæt. Du kan derfor være helt rolig ved at bruge den i brusebadet. Når batteriet er kørt i bund, kan trimmeren oplades på 1 time – og hvis du bare skal bruge den til en enkelt trimning, kan lynopladning klares på blot 5 minutter

Fordi den er vandtæt, er den nem at rengøre – og du kan også glæde dig over, at klingerne er både vedligeholdelsesfri og selvslibende. Du slipper således for at smøre dem med olie.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

 • Vedligeholdelsesfri og selvslibende knivsblade
 • 14 værktøjer til alsidig håndtering af hår på kroppen
 • Op til 120 minutters brugstid
 • Har fået gode anbefalinger fra tidligere kunder og i test

Sammenlign priser:

i samarbejde med PriceRunner

 

De bedste mærker inden for hårtrimmere

Du kan finde rigtig mange hårtrimmere på det danske marked. Disse maskiner adskiller sig fra hinanden på op til flere punkter. F.eks. er der stor forskel på holdbarheden, batterilevetiden og antallet af indstillingsmuligheder.

Ligeledes er der også forskel på, hvilke producenter der står bag de mange modeller. I denne sammenhæng er det naturligvis vigtigt at pointere, at det ikke er alle producenter, der er lige anerkendte.

Dette er der flere årsager til, men som regel skyldes det, at nogle producenter er bedre kendt for at lave trimmere, der er effektive og pålidelige. Derfor er det selvfølgelig oplagt, at du holder dig til disse producenter, hvis du skal købe en ny hårtrimmer.

Er du i tvivl om, hvilke af de mange producenter der er værd at købe en trimmer fra, bør du blot se med herunder. Her bliver du nemlig præsenteret for en række af de forskellige producenter, der er værd at investere i en skægtrimmer fra.

Husk: Pris og kvalitet hænger sammen, når det kommer til skægtrimmere

Vi kan afsløre, at der er tale om følgende mærker:

 • Philips
 • Braun
 • Remington
 • Panasonic
 • Babyliss
 • Wahl
 • Wella

Philips

Philips står bag en lang række forskellige skægtrimmere. Det er i særdeleshed deres S7000-serie, der er populær i Danmark. Det er en serie af skægtrimmere, der appellerer til de fleste, da de hverken er af lav kvalitet eller er for avancerede at bruge.

Produkterne fra Philips er desuden kendte for at byde på minimal vedligeholdelse. Ønsker du at købe en trimmer, der ikke kræver den store vedligeholdelse, er det oplagt, at du vælger én af de mange modeller fra den hollandske fabrikant.

Fordele:

 • Høj kvalitet til prisen
 • Minimal vedligeholdelse
 • Høj brugervenlighed
 • Hollandsk kvalitet

Braun

Også hos Braun finder du et stort udvalg af anerkendte og populære modeller. Den tyske producent har især udmærket sig ved at lave effektive og kvalitetsrigtige maskiner, der fås til forholdsvis lave priser.

Braun hårtrimmere bliver bl.a. solgt i sæt. I den anledning medfølger der alt, hvad du skal bruge til at trimme dit skæg, som du ønsker at trimme det. Det vidner ligeledes om, at Braun er et ideelt valg, hvis ikke du er villig til at gå på kompromis med dit valg.

Fordele:

 • Anerkendt, tysk forhandler
 • Effektive trimmere i høj kvalitet
 • Leveres med alt i tilbehør (hvis du køber et sæt)

Remington

Remington er kendt for at have et meget alsidigt og differentieret udvalg af trimmere. Det sikrer, at deres udvalg selvfølgelig også indeholder noget, der stemmer overens med dine præferencer og kriterier.

Blandt udvalget finder du også modeller, der er egnet til differentieret brug. Det er ensbetydende med, at du kan løse mange opgaver med hver af disse modeller. Uanset hvilket skæg du har, og hvordan du foretrækker at trimme det, så kan du få indfriet dine ønsker med en af deres trimmere.

Og så skal det ikke være nogen hemmelighed, at skægtrimmerne fra Remington er meget prisvenlige.

Fordele:

 • Stort udvalg af skægtrimmere med noget for enhver smag
 • Meget prisvenlige produkter 

Panasonic

Vil du gerne finde en af de billigste skægtrimmere på markedet, er det ikke Panasonic, der er det rette valg. Er du derimod af den opfattelse, at det er vigtigt, at trimmeren byder på høj brugervenlighed, effektivitet og kvalitet, skal du ikke tøve med at investere i en trimmer fra dette japanske brand.

Blandt modellerne fra Panasonic finder du ikke blot professionelle modeller, der er tilegnet bl.a. frisører, men også modeller, der kan bruges af dig, mig og alle andre mænd. Derfor er vi overbeviste om, at du vil kunne få indfriet dine ønsker med en Panasonic skægtrimmer.

Fordele:

 • Høj brugervenlighed og kvalitet
 • Tilegnet både professionelle og private
 • Japansk teknologi

Babyliss

Babyliss er valget for dig, der nægter at gå på kompromis med kvaliteten. De har været på markedet i mange år, hvorfor der er tale om et brand og nogle trimmere, der er udviklet med afsæt i mange års erfaring og stor ekspertise.

Hos Babyliss vægter de det dog også højt at have noget til ethvert behov. Du vil derfor opleve, at de kan bryste sig af et både stort og alsidigt udvalg. Er du på jagt efter en ny trimmer, bør du derfor ikke betvivle, om Babyliss har noget, der taler til dig og dine præferencer. Det har de helt sikkert.

Fordele:

 • Kvalitet på højeste niveau
 • Stort og alsidigt udvalg af trimmere
 • Mange års erfaring og ekspertise i branchen

Wahl

Ønsker du at købe en trimmer, der er i samme kvalitet, som du kender det fra frisøren eller den lokale barber, så er det Wahl, du skal kigge på. Er det af betydning for dig, at professionaliteten er i orden, er Wahl bestemt ikke et dårligt valg.

Af denne årsag er Wahl selvfølgelig også blandt de førende producenter inden for hårtrimmere og skægtrimmere. Skal det være i orden, så skal det være Wahl.

Med en skægtrimmer fra Wahl kan du vække din indre barber til live og trimme dit skæg på en verden af forskellige måder.

Fordele:

 • Professionelle skægtrimmere (kendt fra bl.a. frisører og barbere)
 • Kan håndtere alle slags skæg
 • Rimelige priser (taget kvaliteten i betragtning)

Wella

Wella minder på mange punkter om Wahl. Deres fokus er også primært på professionelle og kvalitetsrigtige hårtrimmere. Er det en sådan maskine, der har din interesse, bør Wellas udvalg bestemt udforskes, før du beslutter dig.

Hvad du dog skal være opmærksom på er, at du blandt Wellas modeller hovedsageligt finder modeller, der er relativt dyre. Derfor skal du være villig til at betale, hvad tingene koster, hvis du har i sinde at købe en trimmer fra Wella. Til gengæld kan du være helt sikker på, at du ikke vil blive træt af din skægtrimmer de første mange år.

Fordele:

 • Kvalitetsrigtige hårtrimmere
 • Høj kvalitet og god holdbarhed

Skægtrimning

Sådan finder du den bedste skægtrimmer

Når du skal købe en skægtrimmer, har du – som angivet tidligere – mange muligheder. Derfor er det et valg, der kan virke både uoverskueligt og svært. Af denne årsag er det nærliggende at vælge en vilkårlig model.

Til trods for, at det er den hurtige og nemme løsning, er det ikke den rette. Når du skal finde en professionel skægtrimmer, der harmonerer med dine præferencer, er du nødt til at undersøge markedet grundigt. Ellers risikerer du at vælge forkert.

Af selv samme grund skal du heller ikke nødvendigvis vælge en topmodel fra Philips eller Remington, fordi du har hørt godt om dem. Det er nemlig ikke utænkeligt, at dine behov stemmer bedre overens med en model fra enten Braun, Wahl eller Panasonic.

#1 Overvej dine krav og præferencer

Står du over for at skulle købe en trimmer, er det vigtigt at overveje dine egne krav og præferencer. I denne sammenhæng er der flere faktorer, der bør inddrages i overvejelserne.

Blandt andet er det en god idé at overveje, om du ønsker, at den skal kunne bruges til både hår og skæg. Hertil skal du også gøre op med dig selv, hvorvidt du ønsker, at den skal være batteridrevet eller ej.

De fleste foretrækker en batteridrevet trimmer, men ikke alle er villige til at betale for det. Skal du købe en skægtrimmer med indbygget batteri, skal du derfor være indstillet på at betale for det. Du kan dog sommetider være heldig at støde på gode tilbud.

Når du skal specificere dine krav og præferencer, anbefales det, at du er så specifik som muligt. Jo mere specifik du er, desto lettere bliver det at udvælge en skægtrimmer, der synes at være ideel for dit vedkommende.

Det er desuden spild af tid at lede efter en skægtrimmer, hvis ikke du ved, hvad du leder efter. Start derfor med at sætte dig godt ind i, hvad du i bund og grund er på udkig efter. Der er nemlig ikke nogen grund til at spilde din tid.

Opsummeret:

 • Overvej, om den skal bruges til hår og / eller skæg
 • Overvej, om trimmeren skal være batteridrevet eller ej
 • Gør dig nogle tanker om øvrige krav og ønsker

Skægtrimmer

#2 Den perfekte skægtrimmer findes ikke

Det er vigtigt at understrege, at der ikke er noget, der hedder den perfekte skægtrimmer. Det skyldes, at der er en verden til forskel på, hvad forbrugerne har af ønsker og præferencer.

En model, der for dig at se virker som den ideelle model, kan vise sig at være en helt forkert løsning for andre. Netop af denne årsag er det af stor betydning, at du sørger for at vælge med udgangspunkt i egne behov og ønsker – og ikke andet.

Mange begår den fejltagelse, at de forsøger at finde en topmodel, fordi de er af den opfattelse, at de dermed ikke kan gå galt i byen. Faktisk kan man sagtens ende med en maskine, der har for mange funktioner, hvilket blot vil besværliggøre brugen af den.

Ydermere er der naturligvis ingen grund til at betale en høj pris for en funktionsfyldt maskine, hvis ikke de pågældende funktioner skal bruges. Det er derfor vigtigt at tage højde for, når man skal købe sig en skæg- eller hårtrimmer.

Opsummeret:

 • Fokusér udelukkende på dine individuelle ønsker og præferencer
 • Vælg ikke nødvendigvis en topmodel
 • Pas på med de alt for avancerede trimmere

#3 Udforsk markedet for skægtrimmere online

Når du skal finde en god skægtrimmer, er det en god idé at udforske markedet. Dette kan gøres på flere måder, men det letteste er selvfølgelig, at du bruger internettet.

På nettet finder du nemlig et hav af forhandlere af skægtrimmere, der samlet set har et udvalg, der består af flere hundrede modeller. Blandt forhandlerne finder du f.eks. Elgiganten og Bilka, der begge har store udvalg, hvoraf dele af udvalget kan findes i deres fysiske forretninger.

Det er dog betydeligt lettere at undersøge markedet på nettet, da du blot kan klikke dig rundt mellem de mange webshops, hvor du kan udforske deres udvalg. Dette er en god idé at gøre, da du derved kan hente inspiration til, hvilken type trimmer du skal købe.

Har du intentioner om at investere i en ny skægtrimmer, bør du derfor ikke gøre det, før du har undersøgt dine muligheder grundigt. Ydermere er det essentielt at understrege, at markedet selvfølgelig vil indeholde et bredt spektrum af forskellige modeller, der ikke falder i din smag.

Netop af denne årsag er det vigtigt, at du undersøger dine muligheder nøje, før du beslutter dig. Du risikerer at vælge en model, der ikke er ideel for dit vedkommende, men du risikerer også at overse en trimmer, der harmonerer med dine ønsker, hvis du ikke bruger tid på research.

Opsummeret:

 • Klik dig rundt på de mange webshops, der sælger skægtrimmere (og undersøg deres udvalg)
 • Undersøg mulighederne grundigt og undgå at gøre noget forhastet

#4 Læs anmeldelser og testresultater

Ligeledes bør du læse anmeldelser og testresultater. Det er den bedste måde, hvorpå du kan skabe et godt overblik over markedets bedste modeller. I en skægtrimmer test præsenteres du nemlig for diverse modeller, der alle har det til fælles, at de har fået gode anmeldelser.

Du finder mange forskellige testkilder på nettet. Alle er ganske vist ikke lige troværdige, hvorfor du skal være kritisk, når du gennemgår dem. Blandt de bedste testkilder er det bl.a. svært at komme udenom Forbrugerrådet Tænk, der gennem tiden har testet flere end 150 produkter.

Det samme gør sig gældende i forhold til anmeldelser. Du skal naturligvis sikre, at vedkommende, der har anmeldt maskinen faktisk har anvendt den. Der skal derfor være tale om en grundig anmeldelse og ikke blot et kort førstehåndsindtryk.

Har du udset dig en eller flere specifikke modeller, er det selvfølgelig særligt anbefalelsesværdigt, at du læser anmeldelser af den eller disse. Herved er det forholdsvis nemt at skabe sig et indtryk af, hvorvidt den respektive maskine er pengene værd.

Ovenstående er ikke ensbetydende med, at du blot skal vælge en model, der har fået gode anmeldelser. Du skal fortsat sikre dig, at der er tale om en skægtrimmer, der lever op til dine krav og ønsker. Det er nemlig det vigtigste aspekt af at skulle købe en ny skæg- og hårtrimmer.

Opsummeret:

 • Vær kildekritisk (ikke alle testkilder er lige troværdige)
 • Læs også private kundebedømmelser (men vær igen kildekritisk)
 • Vælg ikke nødvendigvis skægtrimmer baseret på anmeldelser

Søg også anbefalinger hos venner og kollegaer, når du skal finde den perfekte skægtrimmer

#5 Sammenlign priser og spar penge på trimmeren

Der er mange forhandlere af skægtrimmere på det danske marked. Deres udvalg er naturligvis differentieret, hvorfor de ikke alle sælger de samme trimmere.

Hos en stor del af forhandlerne er der dog modeller, der går igen. Det vil typisk være de mest populære modeller, der er at finde hos samtlige udbydere. Har du udset dig en af de mest populære modeller fra f.eks. Babyliss eller Wella, er der sandsynligvis flere forhandlere af den.

Dette er også ensbetydende med, at de nok ikke har de samme priser. Derfor er det en god idé at sammenligne priserne, før du beslutter dig for, hvor du ønsker at handle.

Læs også
Philips skægtrimmer

Der er nemlig ingen grund til at betale overpris for din kommende skægtrimmer. Det er nemlig ret nemt at undgå, da du blot skal undersøge priserne på den eller de modeller, du har udset dig. Du kan f.eks. bruge Pricerunner til denne form for sammenligning.

Sjældent tager dette mere end et par minutter at gøre, og det kan snildt resultere i en besparelse på flere hundrede kroner. Set ud fra et tidsmæssigt perspektiv er det derfor en god timeløn, der kan opnås på denne måde.

Husk dog, at det handler om at sammenligne priser på modeller, der er pengene værd. Det handler ikke om at finde de billigst mulige modeller for at spare penge. Sjældent er disse nemlig pengene værd, hvorfor det dermed ingen værdi har, at de er billige.

Opsummeret:

 • Indhent priser fra flere webshops (der er ofte flere forhandlere af de populære trimmere)
 • Gå ikke målrettet efter de billigste skægtrimmere (pris og kvalitet hænger sammen)

Den samme skægtrimmer kan variere med flere hundrede kroner i pris (derfor er det værd at sammenligne priser)

Ung fyr trimmer sit skæg

Definitionen på en god skægtrimmer

Det er svært at definere en god skægtrimmer. Det skyldes, at det er en meget individuel sag, da det varierer, hvad folk ønsker og kræver af deres skægtrimmere.

Netop derfor er det også essentielt, at du fokuserer på egne behov og krav, når du skal investere i en trimmer. Du skal derfor hverken lade dig diktere af testkilder, anmeldelser eller anbefalinger fra venner og bekendte.

Når du skal købe en skægtrimmer, er det ene og alene dine egne behov og krav, der har relevans. Alligevel er der dog en række faktorer, der altid skal være i fokus.

Eksempelvis skal maskinen naturligvis være effektiv. Er den ikke det, er den ikke meget værd. Hvad der menes med dette er, at den skal efterlade dig med det resultat, som du ønsker, at den skal.

Ydermere er det også vigtigt, at den er brugervenlig, da det ikke skal være besværligt at bruge den. Sørg derfor for at holde øje med dette, når du skal vælge din skægtrimmer. Det kan dog være svært at vurdere på nettet, hvorfor du netop skal læse anmeldelser og tests.

I sidste ende er det dog op til dig selv at vurdere, hvad definitionen på en god skægtrimmer er. Når du skal købe en skægtrimmer, skal du derfor altid have fokus på, hvad der er vigtigt for dig. Netop derfor skal du bruge tid på at lave en oversigt over dine behov og ønsker.

Vigtige kriterier ifølge os:

 • Kvalitet
 • Holdbarhed (undersøg også, om der ydes garanti på skægtrimmeren)
 • Batterilevetid og opladningstid
 • Effektivitet og funktionalitet
 • Størrelse og vægt (især relevant, hvis du vil have din trimmer med på farten)
 • Pris (kvalitet koster, men husk at have dit budget med i tankerne)
 • Design (hvis den skal ligge / stå fremme)

Lever trimmeren ikke op til dine forventninger? Så brug din fortrydelsesret

Har du købt en trimmer, der viser sig ikke at være noget for dig, kan du blot sende den retur. Når du handler på nettet hos en dansk webshop, har du nemlig 14 dages fortrydelsesret. De 14 dage starter fra den dag, hvor du modtager din forsendelse.

Hvis ikke den lever op til dine forventninger, skal du selvfølgelig ikke beholde den. Derimod skal du udnytte, at du har 14 dage til at sende den retur.

Her er det dog vigtigt at pointere, at den ikke må have været i brug. Det er tilladt at pakke den ud og se den an, men har den været i brug, kan den ikke længere sælges som værende ny. I et sådant tilfælde bortfalder din fortrydelsesret.

Enkelte webshops er tilbøjelige til at tage maskinen retur, men det vil dog være til nedsat pris. Du vil derfor ikke få det fulde beløb refunderet, hvis du vælger denne løsning. I hvert fald ikke hos alle webshops, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på.

Omtalte lovgivning: Forbrugeraftalelovens §§ 18-25 (fortrydelsesret)

Butikker og webshops med billige skægtrimmere

Der bør ingen tvivl herske om, at valget af en skægtrimmer kan virke nemt. Omvendt kan det dog også sagtens ende med at være besværligt og uoverskueligt, når du først observerer, hvor mange modeller der er at vælge mellem.

Når du går på jagt efter en skægtrimmer, ønsker du selvfølgelig at garantere, at den harmonerer med de tanker, du har gjort dig. De fleste kan nikke genkendende til, at de også ønsker, at den ikke koster en formue.

Ikke alle forhandlere har valgt at konkurrere lige meget på priserne. Derfor er det heller ikke alle forhandlere, der bryster sig af lige gode priser på deres produkter.

Har du intentioner om at investere i en trimmer, er dette selvfølgelig noget, du skal være opmærksom på. Netop derfor er det, som nævnt før, vigtigt at sammenligne priser på tværs af de forskellige webshops og butikker.

For at kunne lave en grundig sammenligning kræver det dog, at du først og fremmest er bekendt med de mange forhandlere. Blandt disse forhandlere finder du nemlig både Proshop, Made4men, Elgiganten og Bilka, der alle har store udvalg af skægtrimmere.

Ovenstående forhandlere er dog blot eksempler på, hvor du kan købe din nye skægtrimmer. Der findes adskillelige andre forhandlere, der også har store udvalg af billige skægtrimmere.

Her er 10 udvalgte forhandlere af skægtrimmere online:

 1. Proshop
 2. Made4men
 3. Elgiganten
 4. Bilka
 5. Punkt1
 6. Power
 7. Beautycos
 8. Skousen
 9. Wupti
 10. WhiteAway

Guide til at bruge en skægtrimmer

En god skægtrimmer er ikke meget værd, hvis du ikke ved, hvordan du skal bruge den. Har du ikke før brugt en sådan maskine til at trimme dit skæg, rådes du derfor til at sætte dig ind i, hvordan den bedst bruges.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst bærer dig ad med at bruge din trimmer, er det nærliggende at tro, at du blot skal kaste dig ud i det. Faktum er dog, at det ikke er tilfældet.

Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan du benytter en skægtrimmer, før du køber den. Det kan du heldigvis lære mere om herunder.

Detaljer på skægtrimmer

1) Først det basale (men vigtige)

Du skal starte med at vaske dit skæg – enten under bruseren eller i håndvasken. Når du har vasket det, skal du tørre det grundigt. Afhængig af længden på dit skæg, kan det også være en fordel at redde skægstråene nedad.

Inden du går i gang med at trimme dit skæg, skal du selvfølgelig fastsætte den ønskede længde. Et veltrimmet skæg skal have den samme længde i hele ansigtet, hvorfor dette er en vigtig del af at trimme dit skæg.

Har du intentioner om at anlægge et relativt kort skæg, er det vigtigt, at du ikke klipper det for kort. Start med at trimme det ned til en længde, der er en anelse længere end oprindeligt ønsket. Derved er du sikker på, at du ikke ender med at trimme det ned til en længde, der er for kort.

Når du har gjort dette, kan du blot trimme det en millimeter ad gangen. Dette skal du blot blive ved med at gøre, indtil du har nået den længde, som du mener er den rette. Det tager lidt ekstra tid, når du griber det sådan an, men til gengæld er du garanteret et perfekt resultat.

2) Flotte linjer er alfa og omega

Et flot skæg er ikke blot et skæg, der har fået lov til at vokse i et par uger. Du skal derimod opnå et velplejet look, og en tydelig afgrænsning mellem hår og hud er løsningen på dette.

Af denne årsag er det også vigtigt, at du sørger for at trimme nakkehåret regelmæssigt. Ligeledes er det også vigtigt, at du bruger lidt tid på at skabe en flot halslinje. Det er dog ikke alle, der ved, hvordan man skal bære sig ad med dette.

Du skal gå ud fra dit adamsæble. Skægget ovenfor skal trimmes som resten af ansigtet, mens stråene under skal barberes helt væk. Hvis du har en kort stubbe, kan du undlade at følge adamsæble-reglen. Det er vitalt at gøre dette, da en velplejet halslinje er afgørende.

3) Form dit skæg

Dit skæg skal formes ordentligt. Dette kan du gøre på flere måder. Kindlinjen giver dig blandt andet flere muligheder for at skabe en personlig stil på dit korte skæg.

Lader du linjen fra bakkenbarterne til overskægget være, som den er, vil det resultere i et ustylet, naturligt look. Beslutter du derimod at sigte efter en lige, veldefineret kindlinje, vil dit skæg få en tydeligere form.

Endvidere bør du også trimme dit overskæg og læbelinjen. Cirka en millimeter bar hud rundt om dine læber passer til de fleste.

Trimning og pleje af skæg

Værd at vide om rengøring og vedligeholdelse af trimmere

Det er ikke besværligt at rengøre din skægtrimmer. Dog kan det ganske vist være tidskrævende, hvilket dog ikke ændrer på det faktum, at det er en nødvendighed. Derfor er det ikke et punkt, du skal springe for let og elegant over.

I forhold til rengøring af din skægtrimmer er det vigtigt at undersøge den medfølgende manual, før du giver dig i kast med rengøringen. Dette skyldes, at der er forskel på, hvordan de skal gøres rent og holdes ved lige.

I de fleste tilfælde kan du dog nøjes med at afmontere de enkelte dele og skylle dem under rindende vand. Før du samler trimmeren igen, er det essentielt, at alle delene er helt tørre. Er de ikke det, risikerer du, at det forårsager ødelæggelser på maskinen.

Det er vigtigt, at du sørger for at gøre det ofte. Gør du ikke dette, vil det slide på din maskine, og det vil resultere i, at den ikke er lige så effektiv. Der er ikke nogen egentlig regel for, hvor ofte det skal gøres, andet end at det skal gøres med jævne mellemrum.

Desværre er der mange, der glemmer rengøringen og vedligeholdelsen i hverdagen. Det kan være som følge af travlhed, men også uvidenhed. Mange er nemlig ikke klar over, at regelmæssig vedligeholdelse er essentielt, hvorfor de undlader det.

KØB BILLIGE SKÆGTRIMMERE →

Spørgsmål og svar om skægtrimmere

Hvad koster de bedste skægtrimmere?

De bedste skægtrimmere koster i langt de fleste tilfælde mellem 700 og 1.200 kr. Der findes dog både billigere og dyrere skægtrimmere. Prisen afhænger bl.a. af mærket, kvaliteten, funktionaliteten og meget mere.

Hvilken skægtrimmer skal jeg vælge?

Der findes ikke én specifik skægtrimmer, der kan kåres som værende den bedste. Der er flere modeller, der er kåret som bedst i test, og det er nærliggende at vælge én af disse. Husk dog, at valget skal træffes med udgangspunkt i dine egne behov.

Hvem skal købe en skægtrimmer?

En skægtrimmer er ikke for alle. I og med, at maskinen er udviklet med henblik på at trimme skæg og anden hårvækst, er det ikke et relevant køb for dig, der foretrækker en glat barbering med et barberblad. Ønsker du at nøjes med at trimme, er skægtrimmeren det rette værktøj hertil.

© 2023 Stunning.dk (kontakt@stunning.dk)

Siden er reklamefinansieret

Stunning.dk ejes og drives af Effecto ApS

Til toppen