Du er i gang med at læse
Hårtørrer test: De bedste hårtørrere på markedet

Hårtørrer test: De bedste hårtørrere på markedet

Moderne hårtørrer

Udvalget af hårtørrere er nærmest uendeligt. Det kan derfor virke som lidt af en jungle at finde rundt i det store udvalg.

Omvendt kan man glæde sig over, at udvalgets størrelse og diversitet medfører, at det indeholder noget for enhver. Uanset hvad dine præferencer og kriterier lyder på, er du garanteret, at der blandt udvalget gemmer sig en model, der er den bedste hårtørrer for netop dig.

Hvis du står over for at skulle købe en hårtørrer, kræver det derfor, at du sætter dig godt ind i, hvad du egentlig er på udkig efter.

Valg af hårtørrer

Når du skal vælge en hårtørrer, er der mange faktorer, der har betydning. Af denne grund er det også et valg, der skal foretages med en vis omhu, hvis du ønsker at garantere, at du får anskaffet dig en ideel model.

Herunder bliver du præsenteret for en række af de overvejelser, der er værd at gøre sig, hvis man har intentioner om at købe en føntørrer.

Gode tilbud på hårtørrere:

i samarbejde med PriceRunner

 

 

Hvilke funktioner og specifikationer skal din hårtørrer have?

Først og fremmest bør du overveje, hvilke funktioner og specifikationer din kommende hårtørrer skal have. Har kan du eksempelvis overveje, om du leder efter en hårtørrer med diffuser, om den skal have en krøllefunktion m.m.

Det er dog ikke alle, der kræver, at deres hårtørrer har sådanne funktioner, hvilket netop understreger vigtigheden af, at du sætter ind i, hvad du kræver.

Ønsker du blot at købe en billig hårtørrer, der kan tørre dit hår, er der selvfølgelig ingen grund til at betale i dyre domme for en hårtørrer spækfyldt med funktioner. I stedet bør du rette dit fokus mod de billigere modeller fra eksempelvis Braun, Bosch eller GHD.

Hvad må den maksimalt koste?

De fleste har et budget, der skal overholdes, når de skal købe en hårtørrer. Det er forskelligt fra person til person, hvad dette lyder på. Derfor skal du naturligvis blot holde fokus på dit eget budget.

Har du endnu ikke besluttet dig for, hvad din kommende hårtørrer maksimalt må koste? I så fald er det en god idé at starte med dette. Udvalget af hårtørrere er nemlig stort, hvorfor der selvsagt også er stor forskel på priserne.

Ved du, hvad du maksimalt vil betale for din hårtørrer, kan du derved frasortere de modeller, der er for dyre. Derved minimerer du omfanget af produkter, du skal overskue, for at kunne finde den rette hårtørrer for dit vedkommende.

Hvad med størrelsen og støjniveauet?

Et aspekt, som også adskiller de mange modeller fra hinanden, er størrelsen. De findes nemlig i et hav af størrelser, hvorfor det selvfølgelig er et aspekt, du er nødt til at tage højde for.

Skal du blot bruge den derhjemme og er du ikke begrænset i forhold til opbevaringspladsen, vil det næppe have den store betydning, hvor stor din føntørrer er. Er din opbevaringsplads begrænset eller rejser du ofte med den, er det en anden sag.

Heldigvis findes der modeller, der er udviklet specifikt til at rejse med. Sådanne modeller finder du blandt sortiment hos stort set alle producenter, hvilket omfatter blandt andet OBH Nordica og HH Simonsen, som har lavet flere mindre hårtørrere.

Vær også opmærksom på ledningslængden

Til trods for, at det er noget, der er af betydning for de fleste, er der overraskende hårtørrere på markedet, der har en kort ledning. Vil du have bevægelsesfrihed, er det vigtigt at vælge en model med en ledning, der tillader dig at bevæge dig frit.

Hvad enten din føntørrer blot skal bruges til at tørre dit hår, eller du også skal style med den, er det vigtigt, at du kan arbejde frit med den. Derfor er det essentielt, at du ikke går på kompromis med længden af din ledning.

Omvendt kan der dog også være personer, der har brug for en kort ledning. Dette vidner igen om vigtigheden af, at du definerer dine egne behov og kriterier, før du giver dig i kast med at lede efter en passende model.

Temperatur(er) og tørringshastighed

Ikke alle hårtørrere arbejder ved samme temperatur (eller temperaturer). Derfor er det også et aspekt, der er vigtigt at fokusere på.

I denne sammenhæng handler det om at finde en model, der arbejder ved en eller flere temperaturer, der passer til dit behov. Har du brug for en model med en hurtig tørringshastighed, er det selvsagt også en nødvendighed, at den arbejder ved en høj temperatur.

Har du intentioner om at skulle bruge den til forskellige formål, er det desuden en fordel, at den er i stand til at arbejde ved flere temperaturer. Det er der heldigvis rigtig mange hårtørrere, der er i stand til, hvorfor det ikke bør være et problem at finde.

Hvis du har intentioner om at købe en hårtørrer, som blot skal bruges til at tørre dit hår på kortest mulig vis om morgenen, er det essentielt, at den har en høj temperatur.

Brug af føntørrer

Vælg en føntørrer med diffuser

En hårtørrer kan bruges til flere formål. Du kan ikke blot bruge den til at tørre dit hår, men også til at style det. Faktisk er der lige så mange, der vælger at bruge den til dette, som til at tørre deres hår.

Hvis du også ved, at du vil bruge den til at style dit hår, er det vigtigt, at du sørger for at vælge en model med diffuser. Har den ikke en diffuser, er det ikke nemt at bruge den til at style håret med. Det gør sig gældende, uanset om du har kort eller langt hår.

Når du skal købe en hårtørrer med diffuser, er det dog vigtigt, at du er klar over, at der er forskel på dem. Det er ikke dem alle, der er lavet med henblik på at opnå det samme formål. De forskellige diffusere kan nemlig bruges til at opnå forskellige stylinger.

At du skal købe en føntørrer, der leveres med en diffuser, er selvfølgelig kun gældende, hvis du har i sinde at bruge den til at style dit hår med. Hvis du ikke skal bruge den til andet, end at tørre dit hår, er det nemlig ikke en nødvendighed med en diffuser.

Dyson og GHD er ikke de eneste anbefalelsesværdige brands

Der bør ingen tvivl herske om, at GHD og Dyson er blandt de mest velrenommerede brands på markedet. Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke kan betale sig at købe hårtørrere fra andre brands.

Mange er af den opfattelse, at det udelukkende kan betale sig at vælge blandt topmodellerne fra de føromtalte brands. Det er dog slet ikke tilfældet. Der et bredt spektrum af andre brands og modeller, der også er værd at inddrage i dine overvejelser.

Hvis du er én af de mange personer, der er af den opfattelse, at du er bedst stillet ved blot at købe en af de mange modeller fra Dyson og GHD, er det ikke tilfældet. Der findes et væld af andre producenter såsom Bosch, Philips og HH Simonsen, som også er værd at se nærmere på.

I denne forbindelse er det naturligvis essentielt, at du sørger for at holde fokus på, hvad der er vigtigt for dig. Det er ikke uden grund, at det er muligt at finde et stort antal forskellige føntørrere på det danske marked.

Der er nemlig stor forskel på de enkelte modeller, der adskiller sig på baggrund af en lang række forskellige faktorer. Netop derfor er det af stor betydning, at det er dine egne behov, der afgør, hvilken af de mange føntørrere, der er den rette for dit vedkommende.

Derfor giver det mening at købe en hårtørrer fra et velkendt mærke

Der er rig mulighed for at købe en hårtørrer til en god pris. Der er nemlig en lang række forskellige hårtørrere, der stammer fra knap så kendte brands.

Det kan virke tiltalende at købe en af disse, men det er ikke en god idé. I de fleste tilfælde betyder det nemlig, at du går på kompromis med flere aspekter af din føntørrer. Det er ikke værd at gøre, da du sandsynligvis skal bruge den ofte og i mange år.

Vil du være sikker på, at du ikke går på kompromis med dit valg, er det klogt at vælge en model fra et velkendt brand. I langt de fleste tilfælde er der tale om et mindre pristillæg, der skal betales, for at få én af disse modeller. Derfor er pengene også godt givet ud.

Da du næppe har lyst til at skulle udskifte din hårtørrer alt for ofte, er det vigtigt at sikre, at din valgte model er af fornuftig kvalitet. Det har du betydeligt nemmere ved at sikre, hvis du køber en føntørrer fra et velkendt og velrenommeret brand.

Til trods for dette, er der alligevel mange, der ender med at vælge et ukendt brand, fordi de ønsker at spare penge. Hvad de fleste af dem har tilfælles er, at de faktisk ender med at fortryde det inden for relativt kort tid.

Dette er ensbetydende med, at en stor del af dem ender med at udskifte deres nyindkøbte hårtørrer efter forholdsvis kort tid. Det kan skyldes, at den ikke lever op til deres forventninger, går i stykker eller noget helt tredje.

Føntørring

Guide til at finde en billig hårtørrer uden at gå på kompromis med kvaliteten

Umiddelbart kan det virke som en simpel opgave at finde en ideel hårtørrer. Når man først begynder at undersøge markedets mange muligheder, finder man hurtigt ud af, at det ikke er helt så let, som forventet.

Når du skal købe en hårtørrer, skal du nemlig så vidt muligt forsøge at finde en model, der er billig, men dog uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det er særligt her, at det begynder at blive vanskeligt, da der er flere faktorer at tage hensyn til.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at sikre, at du får købt en god hårtørrer til en lige så god pris, skal du blot følge de gode råd herunder.

#1 Udfør en grundig prissammenligning

Uanset dit valg af hårtørrer, er du næsten garanteret, at der findes adskillige forhandlere af den. Derfor er der selvsagt også forskel på priserne hos disse forhandlere, hvorfor det er essentielt at lave en grundig prissammenligning, før du klikker køb.

Dette kan gøres på flere måder, men det letteste er ganske enkelt er undersøge diverse kendte forhandlere, hvorefter du holder priserne op mod hinanden. Der er ikke nogen grund til at gøre det mere avanceret, end det er.

Det kræver ganske vist, at du er villig til at investere lidt tid i det. Her er det blot vigtigt at huske, at det er tid, der er godt givet ud, da det kan munde ud i en fornuftig besparelse. På de dyrere modeller kan den faktisk ende med at lyde på flere hundrede kroner.

Der er selvfølgelig også værktøjer og prisportaler, der kan bruges. De har dog sjældent alle forhandlere samlet på ét sted. Derfor er det en nødvendighed, at du selv laver yderligere prissammenligning under alle omstændigheder.

#2 Brug rabatkoder

Rabatkoder er en glimrende måde at spare penge på. Det er ikke alle forhandlere, der bruger rabatkoder, men det er dog meget udbredt. Derfor er det kun et fåtal af de danske forhandlere af denne type produkter, der ikke benytter rabatkoder.

Flere og flere webshops bruger rabatkoderne som en aktiv del af deres markedsføring. Ved at distribuere rabatkoder til potentielle kunder, kan de overbevise folk om at handle. Netop derfor benyttes rabatkoderne af mange forskellige webshops.

At en webshop bruger rabatkoder, er dog ikke ensbetydende med, at der altid er aktive koder at finde. Det er naturligvis vigtigt, at du er opmærksom på dette. Ikke desto mindre er det dog en god idé at bruge lidt tid på at lede efter én.

Det er blot en simpel kode, der skal indløses under betalingsprocessen, som i mange tilfælde kan give en besparelse på mellem 5 og 20 %. Det vidner bestemt også om, at det er tiden værd at lede efter en aktiv rabatkode til den valgte webshop.

Der findes utallige portaler på nettet, der samler rabatkoder til et stort antal danske og udenlandske webshops. Derfor bør det bestemt ikke være en mulighed for dig at finde frem til en rabatkode, der kan give dig en rabat.

Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at der ikke kan stilles en garanti ved, hvor stor en rabat, der gives. Det er nemlig noget, der varierer fra kode til kode.

#3 Kig efter gode tilbud og kampagner

Det kan selvfølgelig altid betale sig at lede efter gode tilbud. I nogle tilfælde kan der være store summer at spare. Det kan dog ikke garanteres, at du altid kan finde et sted, hvor der er tilbud på den føntørrer, du har udset dig.

Har du ikke held med at finde et tilbud, der falder i din smag, kan du overveje at vente. Hvis du har brug for en føntørrer her og nu, er det selvfølgelig ikke en god idé at vente. Mener du, at det godt kan vente, er det værd at overveje at vente på et godt tilbud.

Når du leder efter tilbud, er det dog vigtigt, at du ikke blot hopper på det første tilbud, du finder. Der kan nemlig være bedre tilbud at finde derude, hvorfor det er essentielt, at du tager dig tid til at undersøge de forskellige forhandlere for tilbud.

Ydermere er der også mange forhandlere, der skruer priserne op, hvorefter de udbyder et tilbud, som får det til at fremstå som om, at du gør en god handel. Det er naturligvis vigtigt, at du ikke falder i denne fælde, hvilket bedst undgås ved at tage dig tid til at undersøge markedet.

Under alle omstændigheder er et tilbud altid værd at tage med. Det giver nemlig en besparelse, og en besparelse er selvfølgelig en god ting. Det gør sig gældende, uanset hvilken hårtørrer, du har intentioner om at købe.

Kvinde bruger hårtørrer

Nyttig viden om hårtørring

At bruge en føntørrer er ikke helt så enkelt, som det kan fremstå. Der er flere aspekter, der er vigtige at være opmærksom på, når man skal tørre eller style sit hår med høj varme.

Til trods for, at det er et meget almindeligt redskab, er det faktisk ikke sundt for dit hår at blive udsat for den høje varme, der afgives af føntørreren. Derfor er det vigtigt, at du forsøger at skåne dit hår mest muligt.

Sørger du ikke for at pleje og vedligeholde dit hår, risikerer du, at det bliver skadet af brugen af din føntørrer. Derfor er det vigtigt, at du bruger den på mest skånsom vis – også selvom det tager lidt ekstra af din tid.

Læs også
Næsetrimmer

Benyt dig af en varmebeskyttende spray

Der findes forskellige måder, hvorpå du kan beskytte dit hår, når du benytter en føntørrer. Den mest effektive måde at gøre det på, er dog at bruge en varmebeskyttende spray, da den er udviklet specifikt til dette formål.

En sådan spray er nemlig i stand til at lægge et beskyttende lag omkring håret, så håret ikke direkte udsætte for varmen fra hårtørreren. Det er en klar fordel, da det – som sagt – skåner dit hår, så det ikke slides i samme omfang, som uden brug af en sådan spray.

Det er dog vigtigt, at du ikke tror, at du ved at gøre brug af denne spray slet ikke udsætter dit hår for varme. Det er med til at skåne håret og mindske den mængde varme, der rammer håret, men du undgår dog ikke helt, at håret bliver udsat for varme.

Ikke desto mindre, er det dog vigtigt, at du sørger for at bruge en varmebeskyttende spray. Det er essentielt, da den selvfølgelig beskyttet dit hår, så det ikke i samme grad bliver udsat for den høje temperatur, som en hårtørrer arbejder ved.

Bruger du det ikke, ender det med, at dit hår bliver slidt. I sidste ende kan det ende med at knække, fordi det er blevet så slidt af varmen. Til trods for, at det er vigtigt at bruge en sådan spray, for at skåne sit hår, er der faktisk mange, der glemmer eller bevidst undlader at gøre det.

Tør håret med udgangspunkt i din hårtype

Ikke alle er klar over det, men det er faktisk vigtigt, at du tørrer dit hår med udgangspunkt i din hårtype. Hvordan du skal bære dig ad med dette, kan du læse mere om herunder.

Kraftigt hår

Hvis du er så heldig, at du er indehaver af kraftigt og fyldigt hår, er det vigtigt, at du bruger et rektangulært mundstykke, hvis ikke du vil have, at det fylder endnu mere, end det gør i forvejen.

Det er også kendt som en koncentrator, som ofte følger med, når du køber en føntørrer. Det er et mundstykke, der er udviklet til at kunne koncentrere luften. Derved glatter det ikke blot håret, uden brug af et glattejern – det tørrer også håret ekstra hurtigt.

Fint hår

Har du et meget fint hår, er det derimod ikke en fordel for dig at bruge et rektangulært mundstykke. I stedet bør du tage det af, og blot bruge din hårtørrer uden et mundstykke, da luften dermed spredes mere. Det er med til at give dit hår mere volumen.

I denne sammenhæng findes der også diverse produkter, der anbefales at bruge. Du kan bruge flere typer shampoo og mousse, der løfter håret og giver det fylde.

Krøllet hår

Til krøllet hår, er du bedst tjent ved at bruge diffuseren (det runde mundstykke med pigge). Det kan nemlig løfte håret og tørre det, uden at det ender med at blive kruset.

Du får det bedste resultat ved at vende hovedet nedad samt bruge føntørreren ved lavere hastighed, end normalt. Hvis du gør det på denne måde, undgår du nemlig at blæse krøllerne ud af dit hår.

Langt hår

I langt hår er det muligt at bruge en diffuser til at skabe enten fald eller krøller. Her er det dog vigtigt, at du er opmærksom på, at resultatet vil variere, alt afhængigt af omfanget af naturligt fald eller naturlige krøller i håret.

vær dog opmærksom på at det vil tage længere tid, hvis du skal tørre dit hår med en diffuser på. Har du et ønske om at få en glat frisure, er du bedst tjent ved at gøre brug af koncentratoren.

Kort hår

Har du kort hår, er det en god idé at bruge diffuseren, hvis du ønsker at skabe mere fylde. Det er også muligt at bruge din føntørrer uden et mundstykke, samtidig med at du roder lidt i håret med fingrene. Gør du det, så får du et mere pjusket look.

Leder du efter et lidt mere skødesløst look, er det en god måde at gøre det på. Vil du gerne give frisuren yderligere et pift, bør du bruge en saltvandsspray til dette formål.

Brug ikke nødvendigvis din hårtørrer hver dag

Som nævnt tidligere, er det ikke sundt for dit hår at bruge en hårtørrer. De høje temperaturer, du udsætter dit hår får, er med til at slide på det. Derfor er du nødt til at bruge den meget forsigtigt, hvis du ved, at du vil tørre dit hår med en hårtørrer.

Du kan dog sagtens tørre dit hår på andre måder, hvorfor det også anbefales, at du ikke bruger værktøjet på daglig basis. På de dage, hvor du ikke har travlt om morgenen, eller hvor du ikke skal ud ad døren, anbefales det, at du undlader at bruge din hårtørrer.

Dit hår vil nemlig værdsætte, at det ikke skal udsættes for de høje temperaturer hver dag. Ved ikke at bruge en hårtørrer hver dag, undgår du ikke kun, at dit hår bliver slidt. Du kan endda også undgå, at det helt knækker, hvilket kan forekomme, hvis det bliver føntørret hver dag.

I sidste ende er det naturligvis din egen beslutning, hvorvidt du ønsker at føntørre håret eller ej. Under alle omstændigheder er du dog nødt til at huske på, at det ikke er sundt.

Fordele og ulemper ved at bruge en føntørrer

Der er både fordele og ulemper forbundet med brugen af en hårtørrer. Netop derfor er det vigtigt, at du overvejer nøje, om du skal bruge den til at tørre dit hår.

Desværre er det ikke alle, der ved, at der også er ulemper ved at bruge en hårtørrer. Derfor er der mange, der tørrer deres hår på denne måde, uden at tænke over, at der er konsekvenser forbundet med at tørre dit hår med en kraftfuld føntørrer.

Som angivet herover, er det ikke alle, der er opmærksomme på, at der er både fordele og ulemper ved føntørring. Er du én af dem, der ikke er opmærksom på dette, kan du herunder blive klogere på de forskellige fordele og ulemper.

Fordele ved føntørring

Den mest markante fordel forbundet med at bruge en føntørrer til at tørre dit hår er, at det er nemt og bekvemt. Når man skal hurtigt ud ad døren, har man ikke tid til at vente til, at ens hår lufttørrer.

Da en føntørrer fungerer ved en høj temperatur, kan du derfor tørre dit hår i løbet af ganske kort tid. Det er en fordel, hvis du ikke har specielt meget tid om morgenen, inden du skal på arbejde, i skole eller lignende.

Det er dog værd at nævne, at du ikke blot kan bruge den til at tørre dit hår. Med det rette ekstraudstyr har du nemlig også rig mulighed for at bruge en føntørrer til at style dit hår. Det giver dig flere stylingmuligheder, som du ellers ikke ville have haft.

Føler du ikke rigtigt, at du kan få dit hår til at sidde, som det sidder, når du forlader din frisør? I så fald kan det være føntørringen, der mangler. Det kan gøre dit hår fladt, give det et flot fald, eller endda give håret mere volumen. Der er rigtig mange muligheder.

Derfor bør alle også have en føntørrer. Ikke dermed sagt, at den skal bruges hver dag, men den bør dog tages i brug på de tidspunkter, hvor man ønsker at gøre lidt ekstra ud af sit hår. Til et sådant formål kan det nemlig være føntørringen af håret, der gør hele forskellen.

Ulemper ved føntørring

På trods af, at der er mange fordele ved at føntørre sit hår, er der også ulemper ved det. Det er dog ikke alle, der er opmærksomme på dette. Derfor er der mange, der helt ubekymret benytter en hårtørrer på daglig basis.

Det er en skam, da det blot resulterer i unødig slitage af håret. Dit hår kan nemlig ikke tåle at blive udsat for varmen, der kommer fra føntørreren. Selvom det er nemt og bekvemt, og giver dig en række unikke stylingmuligheder at føntørre det, er det desværre ikke sundt for håret.

Det er naturligvis også derfor, at du rådes til ikke at bruge en føntørrer hver dag. Jo mere du udsætter dit hår for varme, desto værre bliver det. Af den grund gør du klogt i at holde igen, så du kan have glæde af et sundt hår, der hverken er slidt eller knækker.

Har du i sinde at bruge en føntørrer til at tørre dit hår ofte, er det særligt vigtigt at gøre brug af en varmebeskyttende spray. Det anbefales også, selvom du kun bruger den i ny og næ, men det er dog især vigtigt, hvis du ofte udsætter håret for varmen.

Spørgsmål og svar om hårtørrere

Hvor meget strøm bruger en hårtørrer?

Dette er svært at give et konkret svar på. Hårtørrerne adskiller sig fra hinanden på mange punkter, hvoraf strømforbruget af ét af dem. De kraftfulde og funktionsfyldte modeller bruger dog som regel mere strøm, end de billige og enkle modeller.

Hvilken hårtørrer er bedst i test?

Det drejer sig ikke blot om at finde en model, der er blevet kåret som bedst i test i en hårtørrer test, men det kan give en indikation af, om en given model er pengene værd. Blandt de producenter, der ofte kåres som bedst i test finder du Dyson, Remington og Philips.

Hvad koster en god føntørrer?

Hårtørrere findes i mange prisklasser. Derfor er det vanskeligt at svare på, hvad en god føntørrer koster. Særligt da der er forskel på, hvad folk betragter som værende en god føntørrer. Netop derfor kan de koste alt fra et par hundrede kroner til flere tusinde kroner.

© 2023 Stunning.dk (kontakt@stunning.dk)

Siden er reklamefinansieret

Stunning.dk ejes og drives af Effecto ApS

Til toppen