Du er i gang med at læse
Har jeg brug for briller?

Har jeg brug for briller?

Kvinde med briller

Er du i tvivl om, hvorvidt du har brug for briller? I så fald er det en god idé at få udført en synstest. Det er den eneste måde, hvorpå du kan få et definitivt svar på, om du skal have anskaffet dig et par briller. I mange tilfælde er det helt gratis at få udført en synstest.

Der kan selvfølgelig være mange grunde til, at du tænker, at du kan have behov for briller. Omvendt kan der også være årsager til, at du er i tvivl om, hvorvidt du oplever symptomer på dårligt syn eller noget andet. Dette har du mulighed for at blive klogere på i denne artikel.

Symptomer på at du har brug for briller

Der er mange ting, der kan indikere, at det er tid til, at du får anskaffet dig et par briller. Er du i tvivl om, hvorvidt du er ramt af symptomer på dette? Så læs med herunder.

Herunder finder du et udpluk af de symptomer, der er værd at holde øje med:

  • Sløret syn
  • Trætte og overanstrengte øjne
  • Behov for mere læselys
  • Svært ved at fokusere med øjnene
  • Røde eller tørre øjne
  • Hovedpine
  • Koncentrations- og læsevanskeligheder
  • Ømhed i nakke og skuldre

Bestil synsprøve ved symptomer

Døjer du med et eller flere af de symptomer, der er angivet herover, så bestil synsprøve hos en optiker, så du kan få undersøgt dine øjne. Du kan forsøge nok så meget at finde ud af, om du har dårligt syn, men i sidste ende er du nødt til at få udført en synstest af en professionel.

Ofte kan det ikke svare sig at undlade det, da de fleste optikere tilbyder, at du kan få en gratis synstest. Nogle kræver dog en vis pris for dette, men de har ofte tilbud, hvor de tilbyder gratis synstest. Forsøg derfor at slå til i en sådan periode.

Læs også
Sauna

Rigtig mange over 40 år bruger briller

Hvis du er over 40 år, er det en god idé at få udført en synstest. Det skyldes, at der er mange over 40 år, der har brug for briller. I Danmark er det intet mindre end 80 procent af alle, der er over 40 år, der bruger briller.

Er du under 40 år, betyder det dog ikke, at du ikke kan have dårligt syn. Faktisk bruger cirka 60 % af de danskere, der er over 12 år briller. Der er derfor en overvejende sandsynlighed for, at du også har brug for briller. Det skader i hvert fald ikke at få det undersøgt.

© 2023 Stunning.dk (kontakt@stunning.dk)

Siden er reklamefinansieret

Stunning.dk ejes og drives af Effecto ApS

Til toppen