Du er i gang med at læse
Fodbad: Find den bedste fodspa for dig

Fodbad: Find den bedste fodspa for dig

Fodspa

Er du træt af ømme og trætte fødder? I så fald kan et skønt fodbad være en god løsning. I stedet for blot at stikke fødderne i en balje med varmt vand, bør du investere i en maskine, der er udviklet til formålet. Du skal selvfølgelig have købt et fodspa, så du kan nyde et lækkert fodbad ved behov.

Som regel har disse maskiner også øvrig funktionalitet, hvilket bl.a. omfatter massage, bobler, opvarmning osv. Er du på udkig efter en sådan maskine, kan du herunder læse mere om, hvordan du bedst finder en ideel maskine, og hvordan du bruger den.

FIND EN BILLIG FODSPA →

Hvad er en fodspa?

Mange tror, at et fodspa blot er en balje med varmt vand. Det er dog slet ikke tilfældet. Det der adskiller et fodspa fra et almindeligt fodbad er, at det er en maskine, der byder på yderligere funktionalitet, der øger både komforten og udbyttet af et fodbad.

Flere af maskinerne har blandt andet opvarmningsfunktion, massage, bobler m.m. Der findes endda modeller, der kan klargøre dine negle til en pedicure. Derfor er et fodspa for dig, der gerne vil tage behandlingen af dine fødder til det næste niveau.

Derfor anbefales regelmæssige fodbad

Det er bestemt ikke alle, der regelmæssigt tager fodbad. Det er en skam, da dine fødder nyder stor gavn af et sådant bad, hvilket der er flere grunde til. Det fjerner bakterier og snavs, men det kan også give dine fødder fugt og pleje samt blødgøre hård hud.

Alt afhængigt af, hvad du vælger at tilføje til dit fodbad, er det også muligt at opnå en bedre blodcirkulation, eksfoliering af huden og fugtgivende egenskaber. Skal du have det maksimale udbytte af dit fodbad, bør der tilføjes enten olie, salt eller sæbe til vandet.

Opsummeret tæller fordelene bl.a. følgende:

 • Få fjernet bakterier og snavs fra fødderne
 • Giv dine fødder fugt og pleje
 • Få blødere fødder
 • Opnå en bedre blodcirkulation (ingen garanti)
 • … og meget mere!

Børn kan også have gavn af fodbad

Det er selvfølgelig vigtigt at understrege, at det ikke blot er voksne, der kan have gavn af et fodbad. Det er bestemt også gældende for børn. Vil du gerne gøre det lettere at overtale barnet til at tage et fodbad, kan du med fordel vælge en fodspa fra Orbeez.

Fodspa maskine

Guide til valg af fodbad / fodspa

Når du skal vælge et fodspa, er der flere parametre, der har betydning for dit valg. Er du i tvivl om, hvordan du bedst bærer dig ad med dit valg af fodbadmaskine, bør du læse med herunder. Her præsenteres du nemlig for de mest afgørende parametre.
Populære fodbade:

Disse parametre er vigtige:

 • Opvarmning
 • Massage
 • Lyd
 • Programmer
 • Størrelse
 • Pris

Opvarmning

Et fodspa er ikke meget værd, hvis ikke det kan bruges til at varme vandet op. Derfor er det vigtigt at vælge en model, der kan varme vandet op, men også holde det varmt. Ikke alle modeller har dog lige mange temperaturindstillinger at vælge mellem.

Ved at købe en model, der er i stand til at bibeholde en behagelig temperatur, undgår du, at vandet bliver lunkent. Selvom dette kan give anledning til, at man sidder med fødderne i varmt vand i flere timer, er det vigtigt, at man nøjes med mellem 10 og 20 minutter.

Massage

At købe et fodspa giver sjældent mening, hvis ikke du får fat i en maskine, der er i stand til at give massage. Får du fodbad med tilhørende massage, kan du vide dig sikker på, at du får en helt anden oplevelse, hvorfor det naturligvis er værd at betale en kende ekstra for.

Vær dog opmærksom på, at der er forskel på, hvad de enkelte producenter betragter som en massage. Derfor vil det ikke være alle maskiner, der er i stand til at give en dybdegående og intens massage. Nogle modeller giver derimod blot en form for vibrationer.

Vil du være sikker på, at du får den bedst mulige oplevelse, rådes du til at vælge en maskine, hvor du selv kan indstille intensiteten af din massage. Dermed har du nemlig mulighed for at regulere, hvorvidt du ønsker at få en dybdegående massage eller ej.

Lyd

Desværre er det ikke alle modeller, der er lige lydløse. Flere af dem indeholder nemlig funktioner såsom bobler, massage osv. Det medfører, at der er mekanik inde i maskine, der skal i gang, hvilket desværre ikke er muligt at gøre helt lydløst.

Rigtig mange modeller er dog tæt på at være lydløse. Det vil sige, at de afgiver lyd i et omfang, der ikke vil være til gene, hvis du f.eks. vil læse en bog imens. Dette aspekt er ofte også et af dem, der adskiller de billige og dyrere modeller.

Programmer

Hvis du har intentioner om at købe et fodspa, er det en god idé, at du overvejer, hvilke programmer du har lyst til at bruge. Eksempelvis findes der modeller med infrarødt lys, flere massageindstillinger, bobler, temperaturindstillinger og meget andet.

Når du står over for at skulle investere i et fodspa, er det antallet samt omfanget af programmerne, der er afgørende for, hvor meget du får ud af dit køb. Hvis du køber en fodmassagemaskine, får du sandsynligvis mere glæde af den, end hvis den blot kan opvarme vandet.

Størrelse

Det er muligt at finde fodbadmaskiner i et hav af størrelser. Inden du går på jagt efter netop den maskine, du gerne vil have, bør du derfor overveje, hvor du vil opbevare den. Hvis du vil være sikker på, at der er plads til den i dit garderobeskab, skal du vælge en mindre model.

Er du så heldig, at du har plads til at opbevare den andetsteds, hvor der er mere plads, er det ikke noget, du skal tænke på i lige så høj grad. Her er det dog også vigtigt, at du husker på, at vil du have en meget kompakt model, er du ofte nødt til at ofre en smule funktionalitet.

Pris

Kun de færreste har ikke en vis interesse i, hvad de skal betale for deres fodspa. Det kan sagtens lade sig gøre at finde en model, der kun koster få hundrede kroner. Her får du dog hverken et stort udvalg af programmer, dybdegående massage eller deslige.

Kan du nøjes med absolut minimum, kan en sådan løsning være passende, men vil du gerne højne din egen komfort og kunne vælge blandt flere programmer, er du nødt til at vælge en af de dyrere modeller.

Info: Du skal forvente at give mellem 300 og 1.000 kr. for dit kommende fodspa

Fodbad med massage er det ultimative hit

Den primære årsag til, at mange vælger at investere i et decideret fodspa, er muligheden for at få massage. Mange af maskinerne har en indbygget massagefunktion, der er i stand til at give en dybdegående massage af dine fødder.

Såfremt du ønsker at få mest muligt ud af dit fodbad, bør du vælge en model, der kan give dig massage. Du får en helt anden oplevelse, da det giver en følelse af at få en decideret wellness-behandling.

Salt i fodbad

Opskrift på hjemmelavet fodbad

Et fodbad behøver ikke nødvendigvis at bestå af vand. Der findes også andre væsker, der kan have gavnlig effekt på dine fødder. Et godt eksempel er mælk, som kan hjælpe dig med at opnå bløde og lækre fødder. Det finder du en opskrift til herunder.

Læs også

Fodbad med mælk og bagepulver kan give bløde og lækre fødder

Ønsker du at tage et fodbad med mælk og bagepulver, skal du bruge tre kopper mælk og tre spsk. bagepulver. Når du har fundet, hvad du skal bruge, skal du følge disse trin:

 1. Start med at varme mælken op til en behagelig temperatur
 2. Hæld det i et kar og bad dine fødder i 5-10 minutter
 3. Tilsæt bagepulver og massér det blidt på dine fødder
 4. Har du meget hård hud, kan du bruge en pimpsten til at gnide bagepulveret på med
 5. Lad dine fødder trækker i yderligere fem minutter, og tør dem med en våd klud
 6. Tag et rent håndklæde og tør dine fødder
 7. Brug vaseline eller en fugtgivende creme, når du er færdig med fodbadet

Tip: Du kan med fordel snuppe et fodbad to gange ugentligt for at holde dine fødder bløde og lækre

Det vrimler med fodspa tilbud online

Hvad enten du har besluttet, at du vil købe et fodspa med massage, eller om du blot vil have en billig fodbad maskine, skal du handle på nettet. Her kan du nemlig være sikker på, at du finder en lang række gode fodspa tilbud, hvorfor der også er noget for dig.

Ønsker du at finde en billig fodspa, er det dog vigtigt, at du er opmærksom på, at det som regel betyder, at du må gå på kompromis. Du kan derfor ikke forvente at få en model, der er bedst i test, hvis ikke du er villig til at betale for det.

Disse mærker er værd at kigge nærmere på

Du kan finde fodspa fra rigtig mange forskellige brands. Derfor kan det være svært at udvælge, hvilke af disse brands, der er værd at se nærmere på. I denne forbindelse bør du selvfølgelig holde dig til de mærker, der er kendt for at levere kvalitet og høj funktionalitet.

Det omfatter følgende mærker:

 • OBH Nordica
 • Beurer
 • Flowlife

De tre mærker bryster sig af at udvalg, der er stort og differentieret, hvorfor du ikke skal være bekymret for, hvorvidt det er muligt at finde f.eks. et OBH fodbad, der stemmer overens med dine behov og ønsker.

Kvinde tager fodbad

En fodbad maskine kan også være en god gaveidé

Det er selvfølgelig slet ikke sikkert, at det er dig selv, der skal forkæles med et fodspa. Det kan nemlig også være en rigtig god gave. Har du et ønske om at forkæle nogen med en gave, de kommer til at bruge igen og igen, er et fodspa et oplagt bud.

Beslutter du dig for at gøre dette, rådes du til at vælge en maskine med flere forskellige funktioner. Dermed har modtager mulighed for frit at vælge mellem de funktioner, som han eller hun er interesseret i at gøre brug af.

Øvrige gode tips til at håndtere fodproblemer

Ikke alle kan få løst deres fodproblemer ved at tage et regelmæssigt fodbad. Det gør sig også gældende, selvom man har anskaffet sig en fodbadmaskine og bruger de rette ingredienser. For nogen er problemerne ganske enkelt mere omfattende.

Heldigvis findes der også andre måder at håndtere dine fodproblemer på. Oplever du generelt, at du har meget tørre fødder, bør du gøre det til en vane at bruge en fugtgivende fodcreme. Det er nemlig den absolut bedste måde at komme tørre fødder til livs.

Såfremt det ikke er muligt at komme dine problemer til livs ved hjælp af f.eks. cremer eller olier, bør du konsultere en specialist. Der kan nemlig være tale om decideret sygdom, som kræver medicinering, og som derfor ikke kan afhjælpes med creme, salt eller deslige.

Rengøring af fodbad balje

Der kan ikke gives en konkret guide til, hvordan du skal bære dig ad med at rengøre din maskine til fodbad. Det skyldes, at det varierer meget fra maskine til maskine. Flere af dem er tilmed selvrensende, hvorfor du ikke skal bekymre dig om rengøring.

Andre kræver blot, at du sørger for at skylle det efter endt brug samt tørre det af med en tør klud. Du skal derfor ikke være bekymret for, at rengøringen er omfattende. Tværtimod er det typisk klaret på et par minutter.

FIND EN BILLIG FODSPA →

Spørgsmål og svar om fodbade

Hvad kan man putte i et fodbad?

Der findes mange ingredienser, der kan tilføjes dit fodbad. De har hver især sine egne formål og virkninger. Mange benytter sig af enten badesalt eller olier, når de laver et fodbad. Der findes f.eks. olier og salte, der kan hjælpe mod ømme eller tørre fødder.

Hvor længe skal et fodbad vare?

Der er ikke nogen egentlige regler for, hvor længe et fodbad skal vare. Det er dog en god idé, at man ikke lader det overstige 10 minutter. På dette tidspunkt vil vandet som regel også begynde at blive køligt, hvorfor det ikke længere er behageligt for dine fødder.

Hvad koster et fodspa?

Et fodspa kan fås i en lang række prisklasser. De kan koste fra blot et par hundrede kroner til flere tusinde kroner. Af denne grund er det ikke muligt at give et konkret svar på, hvad du skal betale et fodspa, da det afhænger af, hvilke krav og ønsker du vil have opfyldt.

Hvilket fodbad er bedst?

Det er vanskeligt at pege på et enkelt fodbad som værende det bedste. Der er betydelig forskel på folks behov og ønsker, hvorfor det afhænger af, hvad den enkelte person vægter højt. Særligt OBH Nordica, Beurer m.fl. laver dog nogle af markedets bedste fodbade.

© 2023 Stunning.dk (kontakt@stunning.dk)

Siden er reklamefinansieret

Stunning.dk ejes og drives af Effecto ApS

Til toppen