Du er i gang med at læse
Barberkniv: Her er din ideelle ragekniv

Barberkniv: Her er din ideelle ragekniv

Barberkniv

Der er mange gode grunde til at købe en barberkniv. Først og fremmest giver den en bedre barbering, men samtidig reducerer den også irritationer og chancen for at komme til at skære sig.

Mange mener også, at man får en mere ægte følelse af sin barbering, når man barberer sig med en gammeldags barberkniv. Det er naturligvis en smagssag, men de fleste mener, at man aldrig vender tilbage til skraber eller barbermaskine, når man først har prøvet en professionel barberkniv.

FIND BILLIG BARBERKNIV →

Anbefalede barberknive:

Njord Straight Razor

Njord barberknivNjord Straight Razor er en 5/8-tommer barberkniv med sort håndtag og udført i lækre materialer og ikke mindst i et utroligt moderne og stilrent design. Her får du i den grad en ragekniv, der giver skandinaviske konnotationer – og det er absolut ikke en dårlig ting, hvis du går op i de lækre detaljer.

Men det er naturligvis også vigtigt, at der er tale om en kniv, der kan give et ordentligt resultat. Heldigvis er det ikke noget, du behøver at bekymre dig om her. Kniven på denne Njord Straight Razor er nemlig udført i carbon-stål med en hårdhed på op til 61 HRC.

Der er ingen tvivl om, at du her får en utrolig holdbar og pålidelige barberkniv, så kan give den helt autentiske barberingsoplevelse – og alt sammen til en ganske fornuftig pris. Og du kan bare glæde dig; kunderne er nemlig begejstrede for kniven. Den har ikke fået mange anmeldelser, men de, der har anmeldt, har givet den 5 ud af 5 stjerner.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

 • Lækre materialer
 • Moderne og stilrent design
 • Hårdhed på op til 61 HRC
 • Populært valg blandt danske kunder

Frank Shaving Straight Razor

Frank Shaving barberknivEt anden bud på en god og gammeldags barberkniv er Frank Shaving Straight Razor, som også er en 5/6-tommer kniv. I stedet for et sort håndtag, får du dog her et rødbrunligt håndtag lavet af træ. Det giver et ekstra fedt look, og det spiller godt sammen med kniven, der er udført i rustfrit stål.

Prisen på denne ragekniv gør den ekstra interessant, da man her får rigtig meget kniv for pengene. Det gælder både i forhold til materialekvalitet og design, men også i forhold til resultatet efter barberingen. Der er ingen tvivl om, at dit skæg kommer til at stå kniv skarpt, når du bruger din nye Frank Shaving Straight Razor.

Endnu engang er det ikke en model, som der er forfærdelig mange kunder, der har anmeldt. De der har, er dog også ualmindeligt begejstrede for deres køb og giver derfor 5 ud af 5 stjerner. Det er ikke helt uforståeligt, da udgangspunktet for denne barberkniv er ganske fornuftigt.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

 1. Rødbrunligt håndtag af træ
 2. Kniv af rustfrit stål
 3. Opnå et godt resultat hver gang
 4. Få, men positive anmeldelser
 5. Billig barberkniv

Thiers Issard Straight Razor

Thiers Issard barberknivThiers Issard Straight Razor er en interessant barberkniv af flere årsager. Det er værd at fremhæve, at Thiers Issard er et mærke, der går tilbage til 1884 – og de har produceret barberknive i ualmindelig lang tid. Derudover får man her en ragekniv, der har et knivsblad udført i guldætset sort kulstof stål (C135) og et såkaldt black horn håndtag. Samlingerne er af høj kvalitet, og der er absolut ingen tvivl om, at der her er tale om en af de bedste og mest gennemførte barberknive på markedet.

Det betyder dog også, at man kommer til at betale for sin nye barberkniv. Modellen er med afstand den dyreste på listen her, men til gengæld er den også bare præget af kvalitet fra ende til anden. Det kan være lidt voldsomt at starte ud med en Thiers Issard Straight Razor, hvis du er novice inden for rageknive, men hvis du har prøvet det af og gerne vil opgradere, så er det her et oplagt valg.

Thiers Issard Straight Razor har ikke fået nogen anmeldelser i Danmark, men vender man blikket mod udlandet ser man tydeligt, at deres produkter har ry for at være af utrolig høj kvalitet. Deres barberknive bliver blandt andet kaldt for et Work of Art.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

 • Producent med langt over 130 års erfaring
 • Samlinger af enestående kvalitet
 • Knivsblad udført i sort kulstofstål
 • Smukt design

Titan Wooden

Titan Wooden barberknivTitan Wooden er endnu en barberkniv fra et brand, der er har eksisteret i lang tid, før ordet ”brand” blev opfundet. De blev stiftet i 1918, og har således mere end 100 års erfaring med at lave kvalitetsprodukter – og her er deres barberkniv i træ absolut ingen undtagelse.

Først og fremmest er der tale om en barberkniv, der er udført i ualmindeligt lækre materialer. Håndtaget er lavet af rødt træ, som er kendt for både være robust og elegant. Det giver samtidig et lækkert udtryk, som også er en del af charmen ved at bruge en barberkniv.

Selve kniven er udført i japansk stål, og også her kan du forvente kvalitet. Som du måske er bekendt med, så er japanerne generelt meget opmærksomme på at producere ting, der holder. Det er blandt andet også årsagen til at bilerne fra Toyota er så pokkers pålidelige. Det samme kan du forvente, når vælger at købe en Titan Wooden ragekniv.

Her har vi endnu engang en barberkniv, der ikke er blevet anmeldt meget i Danmark, men kigger man til udlandet tegner der sig et billede af en kniv, der er værd at købe. Den bliver rost for at være at høj kvalitet og for at have en god vægtfordeling.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

 • Håndtag af rødt træ
 • Kniv udført i japansk stål
 • Fremragende vægtfordeling
 • Barberkniven ligger godt i hånden

Hvad er en barberkniv?

Som navnet antyder, er en barberkniv en kniv, der er udviklet til at kunne give en barbering. Når du barberer dig med en sådan kniv, skraber du skægget af huden.

Ikke alle kender den under dette navn, da den blandt mange også er kendt som en ragekniv. I begge tilfælde er der dog tale om en smal og aflang skarpsleben kniv, der kan bruges til at skrabe skæg af med.

Derudover er det også meget normalt, at kniven er lavet på en sådan vis, at selve knivsæggen kan foldes ind i håndtaget.

Sådan finder du den bedste barberkniv

Der er ikke nogen simpel måde at finde den bedste barberkniv på. Dette skyldes primært, at der ikke findes én særlig kniv, der er den bedste for alle.

De mest populære barberknive bliver dog produceret i Tyskland eller Frankrig, hvorfor det er oplagt at holde øje med dette, når du skal vælge. Det giver dig en vis garanti for, at du køber en kniv i høj kvalitet.

Det vigtigste er, at du ikke går på kompromis. Du kan sagtens finde billige modeller og varianter på det danske marked, men de er sjældent i høj kvalitet. Køber du en ordentlig kniv, er du sikker på, at du kan bruge den i rigtig mange år.

Sådan bruger du en barberkniv

Rigtig mange tror, at det er vanskeligt at bruge en barberkniv. Sådan forholder det sig dog slet ikke. Derimod er det faktisk ganske simpelt. Har du et ønske om at lære at bruge en barberkniv, skal du blot følge de tre nedenstående trin:

 1. Du skal holde din barberkniv med din ringfinger omkring den tang, der sidder for enden af selve barberbladet.
 2. Din midterste finger og din pegefinger skal du blot lade slappe af på bagsiden af barberbladet.
 3. Din tommeltot skal du placere på siden af bladet ved siden af midten.
 4. Herefter skal du blot skrabe dit skæg af, hvilket du naturligvis skal gøre på forsigtig vis, så du ikke skærer dig.

Er det første gang, du skal bruge en barberkniv, er det en god idé at finde en guide på YouTube. Her kan du nemlig se en anden gøre det, så du er sikker på, at du bærer dig korrekt ad.

Din frisør eller barber vil også kunne vejlede dig i at bruge en barberkniv

Værd at vide om slibning af barberknive

Det er vigtigt at huske, at din kniv skal slibes. Sørger du ikke for at slibe kniven, bliver den med tiden ujævn og sløv. Derudover er der også en stor risiko for irritationer, skægpest og rødme, hvis ikke du sørger for at holde bladet skarpt.

Vil du være sikret en både god og behagelig barbering hver gang, er det derfor vigtigt ikke at gå på kompromis med slibningen. Ydermere er det også vigtigt, at du sørger for at rengøre din kniv efter brug.

Der er ikke et specifikt tidsrum, der skal være mellem hver slibning. Du skal blot sørge for at gøre det jævnligt, da du ellers risikerer, at den bliver ujævnt. Slibningen kan klares på flere måder, men det bedste værktøj hertil er en såkaldt læderstrop.

På sigt kan det blive nødvendigt at købe slibepasta. Det har et indhold af mikroskopiske diamantpartikler, som sikrer et skarpt knivblad. Pastaen skal påføres din læderstrop, men vær opmærksom på, at det ikke kan fjernes, når det første er blevet påført.

Opnå den perfekte slibning ved at bruge en særlig læderstrop og slibepasta

Fordele og ulemper ved barberknive

Ikke alle er overbeviste om, at det er en god idé at købe en barberkniv. Der er dog mange fordele forbundet med at gøre dette, hvorfor du ikke bør tøve med at gøre alvor af dine overvejelser, hvis du har tænkt på at investere i en eller flere barberknive.

Den hovedsagelige fordel er, at du er garanteret en tæt og glat barbering som følge af det skarpe blad. Vil du ikke gå på kompromis med resultatet af din barbering, skal der ingen tvivl herske om, at en barberkniv er den rette løsning.

Samtidig er det også værd at påpege, at der er mange penge at spare. Du slipper nemlig for at skulle købe nye barberblade hele tiden. Sørger du for at vedligeholde den ordentligt, kan du bruge den resten af dit liv.

Her kommer en af de klare ulemper dog også frem. Du er nemlig nødt til at vedligeholde den. For at holde den ved lige skal du sørge for at slibe den. Har du ikke lyst til at bruge tid på at vedligeholde din barberkniv, er det ikke den rette løsning for dig.

Læs også
Kvinde bruger ladyshaver

Når du først har påført slibepasta på din læderstrop, vil den fremover være mere effektiv i sin slibning, end den var ved købet. Derfor er det udelukkende i tilfælde af, at du mener, at din læderstrop ikke giver en tilstrækkelig slibning, at pastaen skal i brug.

Ragekniv

Hvad koster en gammeldags barberkniv?

Det kan ikke lade sig gøre at give et konkret svar på, hvad det vil koste dig at købe en gammeldags barberkniv. Du kan nemlig finde en lang række af sådanne knive, hvorfor der naturligvis er stor forskel på dem.

I og med, at der er stor forskel på dem, er der også forskel på, hvad du skal betale for dem. Du kan finde gammeldags barberknive til få hundrede kroner, men du kan dog også sagtens ende med at betale flere tusinde kroner, hvis du vil anskaffe dig en barberkniv.

Som tidligere angivet, er det en god idé at betale en kende ekstra for din barberkniv. Der er nemlig direkte sammenhæng mellem kvalitet og pris. Vil du være sikker på at få en kniv i høj kvalitet, er du derfor nødt til at betale for det.

Dermed ikke sagt, at du skal betale 2.000 kr. for din barberkniv. Du kan sagtens finde en løsning, der er billigere, uden at det betyder, at du skal gå på kompromis. Er du i tvivl om dit valg, kan du med fordel lade dig inspirere af tests og anmeldelser af forskellige barberknive.

Sæt gerne omkring 1.000 kr. af i budgettet, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at finde en ordentlig barberkniv.

Alternativer til at bruge en barberkniv

Barbering med barberknive er ikke for alle. Er du sikker på, at det ikke er noget for dig, er der naturligvis også et hav af andre måder, hvorpå du kan barbere dig. Mere om dette herunder:

 • Barberskraber: Der er rigtig mange, der foretrækker at bruge en barberskraber. Det giver en god barbering, og det er hurtigt og nemt. Det har dog ikke den samme charme, som det har at barbere sig med en rigtig barberkniv.
 • Barbermaskine: Skal din barbering være hurtig, skal du svinge maskinen. Du skal dog ikke forvente, at du får en glat og ren barbering. Skal det blot gå hurtigt i hverdagen, er det dog et godt bud for dig.

Det er vigtigt, at du er klar over, at der ikke er noget, der er rigtigt eller forkert, når det kommer til at vælge grej til at barbere sig. Det er helt op til dig selv, hvorfor du også skal vælge ud fra dine præferencer og med fokus på, hvad målet med din barbering er.

Brug af barberkniv

Du kan med fordel handle online

Du kan sagtens købe en barberkniv i en butik. Du kan dog ikke vælge fra et nær så stort udvalg, hvis du beslutter dig for at handle i en butik. Vil du være sikker på, at du kan vælge fra det største udvalg, skal du i stedet købe din kommende barberkniv på nettet.

I og med, at du kan vælge din nye barberkniv fra et stort og differentieret udvalg, skal du ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde en kniv, der lever op til dine krav. Det gør sig gældende, hvad enten du har meget specifikke krav til din barberkniv eller ej.

Herudover er det også værd at fremhæve, at du som regel har mulighed for at spare penge, når du handler på nettet. Generelt er priserne bedre på nettet, end de er i butikkerne, hvilket er gældende, uanset om du beslutter dig for at købe en kniv eller et startsæt.

Som regel kan du også være heldig at finde gode tilbud. Det giver dig mulighed for at spare endnu flere penge. Har du besluttet dig for at ville købe din barberkniv online, kan du tjekke de gode tilbud, du kan finde hos bl.a. NiceHair og Made4men, hvor udvalget også er stort.

Sådan sparer du flest muligt penge på barberknive online:

 1. Sammenlign priser fra flere webshops
 2. Brug en rabatkode, hvis det er muligt
 3. Vælg en forhandler med gratis levering

Kom godt i gang – med et barberkniv startsæt

Skal du købe din første barberkniv, er det faktisk ikke kun selve kniven, du skal købe. Der er også flere andre ting, du skal bruge. I stedet for at købe det hele enkeltvis, er det derfor en god idé at købe et startsæt, der indeholder alt, hvad du skal bruge.

Køb i stedet et barberkniv sæt, der indeholder alt, hvad du har brug for. Dermed er du ikke blot sikker på, at du får alt, hvad du skal bruge. En anden fordel er, at du kan spare penge, da der naturligvis rabat, når du køber det hele som et sæt.

Vær dog opmærksom på, at der er stor forskel på, hvad der er med i de mange sæt, der er at finde på det danske marked. Derfor skal du naturligvis sørge for at finde frem til et sæt, der indeholder, hvad du mener, at du får brug for.

FIND BILLIG BARBERKNIV HER →

Spørgsmål og svar om barberknive

Hvad koster en barberkniv?

Barberknive fås i mange prisklasser. Derfor kan der ikke gives et specifikt svar på dette. Priserne varierer fra få hundrede kroner til flere tusinde kroner. En barberkniv kan nemt koste mere end 2.000 kr. De fleste barberknive koster dog et sted mellem 200 og 1.200 kr.

Hvem forhandler barberknive?

Der findes mange forhandlere af barberknive på det danske marked. Du finder blandt andet et stort udvalg hos forhandlere som NiceHair og Made4men. Begge steder er udvalget differentieret og indeholder noget for enhver.

Er det farligt at bruge en barberkniv?

Det er ikke farligt at bruge en barberkniv. Det kræver ganske vis den rette teknik og koncentration, men det er ikke decideret farligt at barbere sig på denne måde. Du rådes dog til at sætte dig ind i teknikken på forhånd.

Er barberknive lovlige?

Du har ingen grund til at bekymre dig for, hvorvidt det er lovligt at eje en barberkniv. Ligeledes må du også gerne medbringe den, hvis du eksempelvis skal på et hotelophold. Den må dog ikke være i håndbagagen i lufthavnen.

Er det muligt at skifte blad på barberkniven?

Ikke alle barberknive er konstrueret således, at det er muligt at skifte bladet. I stedet er det muligt at slibe det. Foretrækker du i stedet at kunne skifte bladet, skal du vælge en model, der har denne funktion.

© 2023 Stunning.dk (kontakt@stunning.dk)

Siden er reklamefinansieret

Stunning.dk ejes og drives af Effecto ApS

Til toppen