Du er i gang med at læse
Eltandbørste test: Disse elektriske tandbørster klarer sig bedst i test

Eltandbørste test: Disse elektriske tandbørster klarer sig bedst i test

Når du skal købe en elektrisk tandbørste, er der mange ting at tage højde for. Derfor er det vigtigt, at valget træffes med omhu og med afsæt i egne behov og kriterier.

Markedet byder på mange forskellige eltandbørster, hvorfor du naturligvis ikke skal betvivle, hvorvidt udvalget indeholder en model, der er som skabt til dig. Det handler derfor blot om at finde den.

TILBUD PÅ ELTANDBØRSTER →

Philips Sonicare ProtectiveClean HX6800/04 – Bedste eltandbørste til voksne

Philips eltandbørstePhilips Sonicare ProtectiveClean HX6800/04 lider, som så mange andre af sådanne produkter, under et ikke så mundret navn. Men det skal du ikke lade dig skræmme af, for det er nemlig en af de absolut bedste elektriske tandbørster til voksne lige nu.

Som navnet indikerer, er denne model fra Phillips nemlig udstyret med noget, der hedder ProtectiveClean. Det er et system, der fjerner op mod 7 gange så meget plak, som en manuel tandbørste gør. Samtidig arbejder tandbørsten aktivt med at forbedre tandkødets tilstand – noget du burde kunne mærke relativt hurtigt.

Men det stopper ikke der – Phillips Sonicare ProtectiveClean er nemlig også udstyret med en anden teknologi. Denne går under navnet Sonic, og den sørger for, at der bliver renset ekstra godt ud mellem tænderne og langs tandkødet i munden. Det skulle ikke bare gøre tandkødet mere rent, men også hjælpe med at reducere blødninger og betændelse fra og i tandkødet.

Endelig kan Philips Sonicare ProtectiveClean eltandbørtsten fortælle dig, hvor lang tid du skal bruge på at børste forskellige dele af munden. Oven i det giver den også besked, hvis du presser for hårdt ind på tænderne.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

 • Indbygget timer og tryksensor
 • Synkronisering mellem håndtag og børstehoved
 • Teknologi, der sikrer renere tænder og et sundere tandkød
 • Nemt udskifteligt tandbørstehoved

Sammenlign priser:

TONY Sonic Toothbrush – En enkel og smart elektrisk tandbørste

TONY elektrisk tandbørsteTONY er ikke et af de traditionelle tandbørstebrands, men det behøver ikke at være dårligt. De har nemlig taget et kig på datidens eltandbørster og besluttet sig for to ting;

 1. De kan være meget pænere, end de er i dag

og…

 1. Det behøver ikke at koste en formue at have en god eltandbørste

Selvom TONY ikke lyder så dansk, så er det faktisk en dansk iværksættervirksomhed, der står bag. Ikke nok med, at du gør noget godt for dine tænder, så gør du også noget godt for det danske iværksættermiljø, når du køber en TONY tandbørste.

Det er i øvrigt en elektrisk tandbørste med en række smarte funktioner. Den har indbygget timer, der fortæller dig, hvornår det er tid til at skifte børsteområde, ligesom den også giver besked, når du har børstet dine tænder i to minutter.

Tandbørsten kører med 38.000 rotationer i minuttet, hvilket sikrer en god og effektiv rengøring af dine tænder og tandkød – uden skader. På trods af de mange omdrejninger i minutter, kan du forvente en batteritid på 20 dage ved tandbørstning to gange om dagen. Når den løber tør for strøm, er det bare at lade den op med et USB-kabel. Det bliver ikke nemmere.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

 • Indbygget timer
 • 5 års garanti
 • Certificeret IPX7 vandtæt
 • Vælg mellem 4 børstefunktioner

Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK – Stilfuld og avanceret eltandbørste

Oral B el tandbørsteHvis du skal have det vildeste af det vilde, når det kommer til eltandbørster til voksne, så kan du overveje at investere i en Oral B iO Series 8S. Den er højt prissat, men den kan også det meste og lidt til. Blandt andet er den udstyret med 6 forskellige børstefunktioner, der sørger for, at du og dine tænder kan få dækket alle jeres behov.

Ligesom med den første tandbørste vi nævnte, er den også udstyret med et trykstyringssystem, der sikrer, at du får besked, hvis du børster for hårdt. Den har naturligvis også en timer, som sørger for, at du får besked om, hvornår det er tid til at skifte børsteområde i munden – ligesom den også husker dig på, hvornår du har børstet tænder i de anbefalede 2 minutter.

Hvad der for alvor adskiller Oral B iO Series 8S som eltandbørste er dog dens indbyggede LED-skærm. Her får du hjælp gennem kunstig intelligens og andet, så du bliver sikret den absolut bedste børsteoplevelse. Det bliver næppe meget vildere end det.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

 • Indbygget LED-skærm med råd til, hvordan du bedst børster dine tænder
 • Timer og tryksensor sikrer korrekt børstetid og korrekt tryk på tænderne
 • 6 forskellige børstefunktioner
 • Flot design

Sammenlign priser:

Oral-B Junior elektrisk tandbørste D16 – Bedste elektriske tandbørste til børn

El tandbørste børnJo tidligere man vænner børnene til at børste tænder på den helt rigtige måde, jo større er sandsynligheden for, at de kommer gennem livet uden de store tandproblemer. Derfor er det oplagt at udstyre dem med en elektrisk tandbørste allerede fra en tidlig alder, og der kan man med fordel vælge Oral-B Junior D16.

D16-modellen fra Oral-B er lavet til børn på 6 år og opefter, og er udstyret med såkaldt 3D-teknik, der hjælper til at fjerne mere plak og urenheder fra tænderne og tandkødet end manuelle tandbørster. Samtidig har den også indbygget timer, der er med til at sikre, at børnene får børstet deres tænder længe og grundigt nok.

Men det skal naturligvis ikke være for grundigt, da man kan risikere at skade tandkødet. For at undgå dette problem har Oral-B D16 eltandbørsten en tryksensor, der sikrer, at børnene ikke trykker for hårdt, når de børster deres tænder.

Det bliver således hurtigt til en fornøjelse for de små at børste deres tænder.

FIND PRODUKTET HER →

Højdepunkter:

 • Udstyret med genopladeligt batteri
 • Indbygget tryksensor og timer
 • Grøn farve og bløde børstehår gør den perfekt til børn
 • Udstyret med en 3D-teknik, der sikrer bedre rengøring

Sammenlign priser:

Anbefaling: Kig efter elektriske tandbørster fra disse mærker

Du kan finde rigtig mange forskellige el tandbørster på det danske marked. Derfor kan det svært at adskille dem fra hinanden, og dermed vælge den, der er den bedste for dig.

Når du står over for at skulle købe en elektrisk tandbørste, er det en god idé, at du holder dig til en af de producenter, der er kendt for at levere høj kvalitet.

Dem er der heldigvis mange af. Vi finder det bl.a. relevant at fremhæve følgende mærker:

 • Oral-B
 • Braun
 • Philips
 • Colgate
 • OBH Nordica

Læs videre for at finde dit foretrukne mærke.

Oral-B

Oral-B er – uden tvivl – en af de mest velrenommerede producenter af elektriske tandbørster. De har flere gange lanceret modeller, der har cementeret deres position som værende en af de førende fabrikanter på dette marked.

Vil du være sikker på, at du er i gode hænder, er Oral-B det helt rette valg. Da det ikke er de billigste modeller på markedet, som de tilbyder, kræver det dog, at du er indstillet på at betale for det. Du bør dog ikke være i tvivl om, hvorvidt det er pengene værd at købe en sådan elektrisk tandbørste.

Oral-B er bl.a. kendt for følgende modeller:

 • Oral-B Smart 4200S
 • Oral-B Pro-2 2200S
 • Oral-B Vitality 100
 • Oral-B Genius X 20100S

Udvalgt el tandbørste fra Oral-B:

OBS: Rettighederne til videoen tilhører Oral-B Danmark

Braun

Braun er ligeledes en af de producenter, der er med helt i front, når det kommer til den teknologiske udvikling inden for eltandbørster. De formår dog samtidig at skabe modeller, der er brugervenlige og nydelige at se på. Det er derfor ikke kun den indvendige teknologi, der er imponerende.

Hertil er det også værd at nævne, at det er Braun, der producerer modeller fra Oral-B, da de begge er ejet af samme koncern: Procter & Gamble. Det vil også sige, at der ikke er stor forskel på de produkter, der kommer fra Braun og Oral-B.

Philips

Ønsker du at sikre, at du ikke betaler overpris for din kommende elektriske tandbørste, er en model fra Philips værd at overveje. De laver tandbørster, der er både effektive og brugervenlige, uden at du skal betale en mindre formue for det.

Philips laver, som du nok ved, meget andet end elektriske tandbørster, men vi mener alligevel, at mærket er værd at nævne, når det drejer sig om eltandbørster. De står f.eks. bag en tandbørste, der præsterer hele 62.000 børstebevægelser i minuttet.

Philips er bl.a. kendt for følgende modeller:

 • Philips Sonicare ProtectiveClean 4300
 • Philips Sonicare HealthyWhite
 • Philips Sonicare DiamondClean

Udvalgt el tandbørste fra Philips:

OBS: Rettighederne til videoen tilhører Philips

Colgate

Ikke alle er klar over det, men Colgate laver ikke blot tandpasta – de laver også tandbørster. Det omfatter selvfølgelig også elektriske varianter. Deres sortiment er bestående af modeller til både voksne og børn, hvorfor de har noget for enhver.

Colgate er dog især et godt valg, hvis du har i sinde at købe en tandbørste til et barn. Blandt deres udvalg kan du nemlig finde en række modeller med karakterer fra nogle af børnenes foretrukne film og tv-serier. Derfor er der med garanti også noget, der tiltaler netop dit barn.

Colgate er bl.a. kendt for følgende modeller:

 • Colgate C250
 • Colgate ProClinical A1500

Udvalgt el tandbørste fra Colgate:

OBS: Rettighederne til videoen tilhører Colgate UK

OBH Nordica

OBH Nordica fører også et mindre sortiment af elektriske tandbørster. OBH er et sikkert valg, men der bør ikke herske tvivl om, at der er bedre muligheder. Vil du være sikker på, at du får det bedste af det bedste, er det enten Oral-B eller Braun, du skal lede efter.

Find den bedste eltandbørste ud fra egne krav og behov

Når du skal finde den bedste elektriske tandbørste, handler det ikke nødvendigvis om at finde en model, der er blevet kåret som bedst i test.

Det er nærliggende at tro, da den dermed må være god, men den skal fortsat harmonere med dine behov og ønsker. Det vil altså sige, at den hverken skal have for lidt eller for meget at byde på.

Modellerne på det danske marked adskiller sig fra hinanden på en lang række punkter. Derfor skal du ikke betvivle, hvorvidt minimum én af dem er som skabt til dig. Omvendt skal du heller ikke blive overrasket over, at en stor del af dem ikke tiltaler dig.

Når du skal investere i en el tandbørste, er der derfor mange ting, der skal tages op til overvejelse. Blandt andet er det vigtigt at tage hensyn til nedenstående parametre i forbindelse med udvælgelsen af din eltandbørste:

 • Vægt og størrelse
 • Brugstid og opladningstid
 • Timer og sensorer
 • Design
 • Tandbørstehoveder og tilbehør
 • Pris og strømforbrug

Vi går i dybden med de forskellige faktorer i de kommende afsnit.

Vægt og størrelse

Elektriske tandbørster fås i et bredt spektrum af forskellige størrelser og varianter. Derfor er det naturligvis et aspekt, der skal inddrages i dine overvejelser.

Det er dog forskelligt fra person til person, hvor vigtigt de mener, at det er. Hvis du på forhånd ved, at du kommer til at rejse en del med den, er det dog en fordel, at den hverken fylder eller vejer for meget.

Skal den blot stå hjemme på badeværelset i sin opladerstation, er det næppe en bekymring for dig, om den er et par centimeter for stor.

Derfor er det naturligvis et aspekt, der afhænger af, hvad du selv ønsker. Er størrelsen ikke noget, der har betydning for dig, er det derfor ikke noget, du skal bekymre dig om.

Kompakte og lette eltandbørster bør være at foretrække for rejseglade forbrugere

Brugstid pr. opladning og opladningstid

Dette punkt er for de fleste vigtigere end både størrelse og vægt. Har du ikke lyst til at have din eltandbørste stående i en opladerstation hele tiden, er det især vigtigt.

De elektriske tandbørster adskiller sig særligt fra hinanden i forhold til brugstiden pr. opladning. Det skyldes, at ikke alle modeller er blevet forsynet med et lige stort batteri. Som følge af dette er det ikke alle, der har en lige lang brugstid.

Batteriets type og kapacitet har dog i lige så høj grad indflydelse på opladningstiden. Hvis du ønsker at sikre, at din nye elektriske tandbørste kan lades op på kort tid, er det vigtigt, at du vælger en model med et moderne batteri.

Dertil er det også værd at overveje, om du ønsker at købe en model, der har en hurtig opladning-funktion. Nogle modeller er nemlig forsynet med en funktion, der medfører, at enheden kan lades op til brug på kort tid.

Vælg med fordel en eltandbørste med en brugstid på mindst 1 time og en opladningstid på højst 3 timer

Timer og sensorer

En elektrisk tandbørste adskiller sig ikke blot fra den traditionelle tandbørste ved, at den automatisk roterer børstehovedet i cirkulære bevægelser. Flere af modellerne er også forsynet med udvidet funktionalitet, herunder timere og sensorer.

Med en timer er det muligt at indstille tandbørsten til at børste i de anbefalede to minutter. Når der er gået to minutter, stopper den selv med at børste. Flere modeller holder endda en lille pause, når du har børstet i omtrent et minut, hvor du kan spytte ud i håndvasken.

Ikke alle går op i at have sådanne funktioner, mens andre mener, at det gør deres tandbørstning endnu mere enkel. Foruden diverse former for timere er der også mange elektriske tandbørster, der er udstyret med sensorer.

Sensorer kan selvfølgelig også være mange ting. De fleste modeller, der er udstyret med en eller flere sensorer, byder som minimum på en sensor, der kan måle, om du under tandbørstningen presser børstehovedet for hårdt mod tænderne. Gør du det, så vil en lille pære i tandbørsten lyde rød e.l.

Design

Her er der naturligvis tale om et meget individuelt og personligt punkt. Det er helt op til dig selv at vurdere, hvordan du ønsker, at din el tandbørste skal se ud. Det kan også være, at det slet ikke er noget, du går op i.

Hvis du ved, at din el tandbørste kommer til at stå fremme, bør du dog overveje at købe en pæn model. Derved er du i hvert fald garanteret, at du ikke bliver træt af at se på den.

I denne sammenhæng er det vigtigt at pointere, at du udelukkende skal vælge med udgangspunkt i dine egne ønsker. Hvis ikke du ved, hvad du har af ønsker, når det kommer til design og udseende, er det en god idé at søge lidt inspiration på nettet.

Omvendt er der dog heller ikke nogen grund til at fokusere for meget på udseendet, hvis du ved, at den kun skal tages frem, når du børster tænder, hvorefter den stilles tilbage i skabet.

Ekstra tandbørstehoveder og tilbehør

Ikke alle el tandbørster bliver leveret med ekstra tandbørstehoveder samt yderligere tilbehør. Det er særligt de billigere modeller, hvor der ikke medfølger andet end selve tandbørsten.

Det er selvfølgelig ikke alle, der mener, at det er vigtigt at have forskellige former for tilbehør med. Det er dog ikke til at komme udenom, at det er en god idé at vælge en model, der bliver leveret med ekstra tandbørstehoveder.

Ved at gøre dette er du nemlig sikker på, at du ikke ender med at stå i en situation, hvor du skal skifte tandbørstehoved, men ikke har et til rådighed. Der er sandsynligvis mange, der har prøvet dette, selvom det er nemt at undgå.

I forhold til andre former for tilbehør er det op til dig selv at vurdere, hvad du mener, der er brug for. De fleste foretrækker eksempelvis at få en opladerstation med, så de blot kan placere tandbørsten i opladeren, når de er færdige med at bruge den.

Det er en klar fordel, da det er med til at sikre, at der altid er strøm på den, når man skal bruge den. Derved står man ikke i en situation, hvor man er nødt til at børste manuelt, fordi man ikke har fået ladet den op.

Du kan med fordel benytte dig af et pakketilbud, hvor der medfølger ekstra tandbørstehoveder og andet tilbehør (det er ofte billigere end at købe henholdsvis tandbørste og tilbehør separat)

Pris og strømforbrug

Der skal ikke herske tvivl om, at du kan finde elektriske tandbørster i mange forskellige prisklasser. Derfor er det selvsagt også et aspekt, du skal have fokus på, når du skal vælge din el tandbørste.

Her er det dog vigtigt at understrege, at du ikke blot skal vælge en vilkårlig model, fordi den er billig. Du skal stadig sørge for, at den lever op til dine krav og ønsker. Samtidig er det også værd at være opmærksom på, at de billigste modeller som regel byder på en forholdsvis lav kvalitet.

Hvad du derimod bør have fokus er at finde en model, der bryster sig af at have en god kvalitet til prisen. Foruden dette er det også vigtigt, at din el tandbørste har et strømforbrug, der er medgørligt.

Det er selvfølgelig ikke den dyreste elektroniske enhed i dit arsenal, men alligevel er det værd at holde øje med strømforbruget. Det er i særdeleshed et vigtigt aspekt, hvis din plan er, at du skal have den stående i en opladerstation permanent.

Pris og kvalitet hænger ofte sammen, når vi taler elektriske tandbørster (overvej derfor at hæve budgettet en smule for at få en bedre tandbørste)

Læs også
Badevægt

Her kan du finde gode tilbud på eltandbørster online

Når du skal købe en elektrisk tandbørste, er det vigtigt at købe en model, der lever op til dine krav. Du bør dog også fokusere på at finde en model, der giver god værdi for pengene.

Det gør du selvfølgelig ikke ved at lede efter en billig model, men derimod ved at lede efter en velrenommeret model, der lever op til dine krav, som kan købes til en god pris. Hvad det vil sige er, at du bør holde øje med gode tilbud hos diverse forhandlere.

I denne forbindelse er der mange forskellige forhandlere at holde øje med, hvilket blandt andet omfatter Made4men, Elgiganten, Bilka m.m.

Da der er rigtig mange steder, hvor du kan finde gode tilbud på eltandbørster, skal du ikke være bekymret for, hvorvidt der er en forhandler, der har tilbud, der tiltaler dig. Det handler blot om at finde dem.

Det vidner selvfølgelig om, at det ikke nødvendigvis behøver at koste en mindre formue at erhverve sig en eltandbørste. Det er der mange, der tror, men det er ganske enkelt ikke tilfældet, da der altid er gode tilbud at finde.

Gode tips til at spare penge på eltandbørster:

 1. Sammenlign altid priser (både online og offline)
 2. Find så vidt muligt en gyldig rabatkode (hvis du handler online)
 3. Vælg en forhandler med fri fragt (hvis du shopper via nettet)
 4. Vælg en god eltandbørste og spar penge på den lange bane
 5. Sid klar på særlige udsalgsdage (Black Friday, Cyber Monday m.fl.)

Også gode priser på elektriske tandbørster til børn

Det er selvfølgelig også muligt at finde gode priser på elektriske tandbørster til børn. Vil du gerne give dine børn de bedste forudsætninger for at passe på deres tænder, så er en el tandbørste naturligvis en god investering.

Det er dog vigtigt at sikre, at du får købt en kvalitetsrigtig og effektiv model, der er i stand til at levere gode resultater.

Især når den er henvendt til børn, er det vigtigt, at den er skånsom. Dette gør sig gældende, uanset om det er til et yngre barn, hvor du skal styre tandbørsten, eller det er til et ældre barn, der selv skal styre tandbørsten.

Vil du gerne lære dit barn, at det er bedst at børste sine tænder med en eltandbørste, er det klogt at starte tidligt. Det skal dog ikke være tidligere, end at du er sikker på, at dit barn kan børste med den rette teknik.

Inden du køber en elektrisk tandbørste, bør du i øvrigt afsøge nettet for tests. Det er nemlig meget sandsynligt, at nogle af de mange danske og udenlandske forbrugerservices har testet nogle af de børnevenlige el tandbørster.

Elektriske tandbørster til børn fra Oral-B:

OBS: Rettighederne til videoen tilhører Oral-B Danmark

Har du læst testresultaterne fra Politiken og Forbrugerrådet Tænk?

Det er altid en god idé at læse testresultater og anmeldelser, når du skal købe elektronik. Det gør sig selvfølgelig også gældende, hvis du skal købe en elektrisk tandbørste.

Ønsker du at læse seriøse og troværdige testresultater, rådes du til at tage et kig på testresultaterne fra Forbrugerrådet Tænk og Politiken. Her kan du nemlig være sikker på, at der er tale om reelle testresultater, hvor de faktisk har haft produkterne mellem hænderne.

Det er naturligvis ikke ensbetydende med, at du skal lade dig diktere af disse resultater. Dog er de gode at bruge som pejlemærke for, hvorvidt en given producent eller model er værd at undersøge nærmere eller ej.

Er der eksempelvis en model eller en producent, der får negative ord med hos både Politiken og Forbrugerrådet Tænk, er der sandsynligvis noget om det. I et sådant tilfælde er det en god idé at overveje nøje, om du er villig til at satse på, at de tager fejl.

Forbrugerrådet Tænk lavede en stor test af elektriske tandbørster i 2020 (læs resultatet her)

Læs også kundeanmeldelser af el tandbørster før køb

Det er også en rigtig god idé, at du giver dig tid til at læse en række kundeanmeldelser, før du beslutter dig. Hvis du ikke har kendskab til en given model, er der ingen, der er bedre til at give dig dette, end folk, der har brugt den til daglig.

Kan du finde anmeldelser fra kunder, der har brugt en given eltandbørste i længere tid, bør du naturligvis lytte til deres erfaringer. Husk dog, at deres holdninger ikke nødvendigvis er de samme som dine, hvorfor du ikke skal vælge ukritisk ud fra disse anmeldelser.

Som der også er givet udtryk for med Politiken og Forbrugerrådet Tænk herover, så er det dog næppe et tilfælde, at der er mange, der taler dårligt om en eltandbørste, hvis ikke der er noget om snakken.

Har du fundet en tandbørste, som du har stirret dig blind på, men får den dårlige anmeldelser af stort set alle? I så fald bør du overveje, om ikke det er en bedre løsning, at du går på jagt efter en anden model.

Langt de fleste webshops har gjort det muligt for deres kunder at efterlade kommentarer og anmeldelser på deres produktsider. Derfor er det også altid det bedste sted at lede efter kundeanmeldelser.

Endvidere er der også mange netbutikker, der kræver, at man verificerer sit køb, før man kan efterlade en anmeldelse. Derved er du garanteret, at det faktisk er en anmeldelse, der kommer fra en person, der har brugt den givne tandbørste.

Fem gode grunde til at købe en elektrisk tandbørste

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at der er mange gode grunde til at investere i en eltandbørste. Er du i tvivl om, hvorvidt det er det rette valg for dig, finder du herunder fem gode grunde til at foretage et sådant køb:

 1. Børst med den rette teknik: Den primære fordel er, at du kan børste med den rette teknik. Det er ikke alle, der har nemt ved dette med en manuel tandbørste. Da din børsteteknik er afgørende for dine resultater, er det selvsagt vigtigt at børste med den rette teknik.
 2. Flere bevægelser pr. minut: En elektrisk tandbørste kan levere op til 62.000 bevægelser pr. minut. Det er mere, end hvad du kan opnå med en manuel tandbørste på en måned. Derfor bliver vand og tandpasta også presset ind mellem tænderne, og det giver bedre resultater.
 3. Indbygget timer: Alle tandlæger anbefaler, at du børster tænder i minimum to minutter både morgen og aften. Det kan dog være svært at holde styr på, hvis du børster med en manuel variant. De fleste elektriske tandbørster har dog en indbygget timer, som holder styr på det for dig.
 4. Fjerner mere plak: De elektriske tandbørster fjerner også mere plak. Faktisk kan en sonisk eltandbørste fjerne op til ti gange mere plak end en manuel tandbørste. Hertil kan de også fjerne plak svært tilgængelige steder.
 5. Giver hvidere tænder: Misfarvninger på tænderne er belægninger, der lægger sig ovenpå emaljen. Har du en effektiv eltandbørste, kan du nemt børste misfarvningerne væk, hvorved du vil få synligt hvidere tænder.

Hvis du har været i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig at købe en eltandbørste, bør ovenstående fordele kunne give dig en afklaring. Det er dog en personlig vurdering, hvorvidt du mener, at disse fordele retfærdiggør prisen på den elektriske tandbørste.

Ikke alle er villige til at betale, hvad en elektrisk tandbørste koster, da de manuelle modeller kan købes til betydeligt lavere priser.

Er der ulemper ved en eltandbørste?

Om end der er adskillige fordele forbundet med købet og brugen af en eltandbørste, er der også ulemper forbundet med valget.

Det er dog ikke ensbetydende med, at der er mange ulemper ved den kære eltandbørste. Faktisk er der kun få ulemper, som dog er nok til at få mange til at fralægge sig idéen. Det er en skam, for det har stor indflydelse på tandsundheden og udseendet af tænderne.

Den primære ulempe forbundet med en elektrisk tandbørste er selvfølgelig, at det er betydeligt dyrere at købe en sådan tandbørste end en manuel model.

Endvidere er der også den ulempe, at du skal sørge for at have strøm på den. Hvis du ikke sørger for at holde den opladet, kan du ikke bruge den. Det vil i hvert fald være besværligt at bruge den, hvis du skal børste manuelt med en tung elektrisk tandbørste.

Opsummeret:

 • Eltandbørsten er dyrere end den manuelle tandbørste (både i indkøb og i drift)
 • Eltandbørsten skal lades op hyppigt

Hvad siger tandlægerne om elektriske tandbørster?

Tandlægerne anbefaler generelt brugen af elektriske tandbørster. Det hænger selvfølgelig sammen med, at de generelt er mere effektive end manuelle tandbørster.

Hvis du har gjort dig overvejelser om at investere i en eltandbørste, men er i tvivl om, hvorvidt det er noget, som anbefales af tandlæger, bør du ikke betvivle dette.

I og med, at der er mange fordele forbundet med brugen af en elektrisk tandbørste, er det kun naturligt, at tandlægerne anbefaler dem. De giver nemlig ikke blot bedre resultater i forhold til selve tandbørstningen, men generelt også en bedre mundhygiejne.

Dog er det også vigtigt at understrege, at mange tandlæger fortæller, at man kan opnå lige så gode resultater med en manuel tandbørste. Det kræver dog, at man børster med den rette teknik, hvilket kan være svært at mestre.

Netop derfor er en eltandbørste en god investering, da du derved er garanteret, at du børster dine tænder med den rette teknik. Det er en af de klare fordele forbundet med brugen af en elektrisk tandbørste.

Spørg med fordel din tandlæge til råds om eltandbørster, næste gang du skal til tandeftersyn (vedkommende har helt sikkert en holdning til de elektriske tandbørster)

Korrekt brug af tandbørsten

En elektrisk tandbørste er nem at betjene. Derfor skal du ikke være bekymret for, om du kan finde ud af det, eller om det er besværligt.

Dog er det vigtigt, at du betjener den korrekt, hvis du vil være sikker på at opnå de bedst mulige resultater, når du børster dine tænder. Som angivet er det dog ikke synderligt svært. Det eneste du skal gøre er at følge guiden herunder:

 • Du skal holde tandbørstehovedet med et let tryk vinkelret mod tand og tandkød. Du skal holde det på en sådan vis, at børsterne berører tandkødsranden, hvor bakterierne sætter sig.
 • Nu skal du blot tænde for din tandbørste, hvorefter du bevæger den fra tand til tand. Du skal lade børstehovedet arbejde et par sekunder på hver tand, før du flytter det videre til den næste tand.
 • Start med at anvende børstehovedet på ydersiden af dine tænder – både i over- og undermunden. Først derefter skal du bruge den på indersiden. Her skal du selvfølgelig også huske både over- og undermund.
 • Du skal afslutte med at børste tyggefladerne i både over- og undermund. Desuden anbefales det også, at du kort børster oversiden af tungen, da dette vil give dig en mere frisk ånde.

Du skal selvfølgelig altid huske, at din tandbørstning skal tage minimum to minutter. Når du har børstet dine tænder, skal du mærke efter med tungen. Hvis ikke de føles glatte, har du ikke børstet korrekt.

Kan du mærke, at dine tænder ikke er helt glatte, skal du selvfølgelig ikke tøve med at give dem en yderligere tur med eltandbørsten.

Videoguide:

OBS: Rettighederne til videoen tilhører PostMe ApS + Oral-B

TILBUD PÅ ELTANDBØRSTER →

Spørgsmål og svar om el tandbørster

Hvilken eltandbørste er bedst?

Du ville sandsynligvis foretrække, hvis blot der var én eltandbørste, der var kåret som den bedste. Desværre forholder det sig ikke således, at du blot kan vælge en vinder af en eltandbørste test. Derimod er den bedste model den, der lever op til dine behov og ønsker. Oral-B og Philips er nogle af de mærker, der klarer sig rigtig godt i testsammenhænge.

Hvordan bruger man en eltandbørste?

Det er nemt at bruge en eltandbørste. Faktisk skal du blot lade den gøre arbejdet for dig. Det eneste du skal sørge for er at flytte den mellem hver tand, og så skal du undgå at presse børstehovedet for hårdt mod dine hænder. Børstehovedet kører i cirkulære bevægelser, der giver den mest optimale rengøring af dine tænder.

Hvornår må børn bruge eltandbørster?

Børn kan bruge en eltandbørste, fra de er spæd, men det kræver dog, at du som forælder børster deres tænder. Når de er blevet ældre, kan de selv lære at betjene den. Det kræver dog, at man køber en elektrisk tandbørste, der er udviklet specifikt til barnets alder.

© 2023 Stunning.dk (kontakt@stunning.dk)

Siden er reklamefinansieret

Stunning.dk ejes og drives af Effecto ApS

Til toppen